Felmentetnétek ezért a gyereket? Az lassan az utolsó lehetőségünk
Idén kaptak új testnevelés tanárnőt a lányomék (most 5. osztályosok). A hölgy stílusa finoman fogalmazva érdekes... Több szülő panaszkodott rá, tehát nem az van, hogy én nagyítom fel a problémát. Viszont amit a lányommal művel, azt nem tudom szó nélkül hagyni. Semmi nem jó, amit csinál szegény az órán, vagyis a tanárnő szerint nem. Megalázza, megszégyeníti, kétszer el is sírta már magát a gyerek. Pedig a mozgása jó, jár úszni, és táncolni is, eddig szerette a tesiórát is. Most meg ott tartunk, hogy nem akar iskolába menni, a tesi előtt fáj a hasa, szédül, rosszul van és ilyenkor hív az osztályfőnök, hogy a gyerek nem érzi jól magát, érte kéne menni. Ahogy beül az autóba, semmi baja nincsen.
Szeptemberben volt az első incidens, akkor bementem az iskolába és én beszéltem a tanárnővel. Magyarázkodott, hogy nem úgy volt az, a lányom reagálja túl (több barátnőjét megkérdeztem, akik tanúi voltak az esetnek amúgy). Utána 3 hétig nyugi volt, majd a bordásfalra kellett felmászni, és ott gyakorlatokat végezni úgy, hogy tartják magukat a kezükkel. Mondta a lányom, hogy fáj napok óta a csuklója, nem szeretne felmászni, félne, hogy leesik, de csinál más gyakorlatot addig. A tanárnő erre elkezdett vele ordibálni, hogy ilyen nincsen, ő csak egy lusta gyerek és kiküldte az öltözőbe, hogy órai munka elégtelen, vissza se menjen. Akkor beszéltem az osztályfőnökükkel és az igazgatóval is (közeli ismerősünk). Meg lett ígérve, hogy beszélnek a tanárnővel. Na azóta minden csak rosszabb... Már nincs olyan nap, hogy ne tenne megjegyzést a gyerekre, vagy a képességeire, vagy ránk, a szüleire. Múlthét hétfőn a férjem autójába maradt a gyerek tornacucca, ő már elindult egy tárgyalásra, nem bírta bevinni az iskolába. Én sem voltam itthon, szóltam az osztályfőnöknek, hogy szóljon már az említett tanárnőnek, hogy ma nem tornázik a lány, holnap bemutatja a felmentését. Erre sírva ül be az autóba a lányom délután, hogy megint egyest kapott, mert nem volt felszerelése... Mindenből ötösöket hoz haza, kitűnő tanuló volt eddig, minden évzárón ki volt hívva. Most ott tartunk, hogy örülünk, ha a 3-ast megszerzi tesiből. Beszéltem erről több ismerősünkkel, és javasolták, hogy kérjek az orvosunktól egy papírt, és meg lesz oldva a probléma, mert nem fog tornázni a lányunk egyáltalán. Nekem is volt ilyen anno gimiben, semmi hátrányát nem érzem az életemben. Csak én akkor már 15 éves voltam, és félek, hogy ő viszont kudarcként fogná ezt fel... De az sem állapot, hogy a gyerek minden tesióra előtt ideges, gyomorideggel megy be az iskolába.

És az,hogy több szülő panaszkodott,nem csak a kérdező... Árulkodó,hogy talán nem a gyerekek fogtak össze tömegesen a tanárnő ellen.
Sehol nem volt szó több szülőről, kizárólag a kérdezőről.
De most, hogy többször végigolvastam (hátha én siklottam el a több szülő felett) ez a pökhendi modor, ezt mintha egy lázadó tini írta volna ki. Ha nem kamukérdés, akkor ezzel a modorral húzta ki a gyufát a kérdező a tanárnál.

Utolsó, akkor tanulj meg olvasni...
Kb. Ott van, a 3. mondat:
"...Több szülő panaszkodott rá, tehát nem az van, hogy én nagyítom fel a problémát...."
Na ennyit a nagy tanácsadókról itt az oldalon, pár sort sem képesek figyelmesen végigolvasni, de véleményük az van... No comment.

"Nocsak, Lakatos anyuka is megjelent. Tifelétek még mindig ez a módi?"
Kedves 48-as!
Nem, nem vagyok cigó, de az ilyen pökhendi "értelmiségiek" ellen a szép szó nem használ, mert ahhoz már nem eléggé intelligensek, hogy megértsék miért nem virágot kapnak verés helyett. :XD
Mellesleg: a "Lakatos anyukák" még mindig jobban kiállnak a saját gyermekeikért, akkor is, ha rosszak, mint egyes nagy, magyar anyák és azért az is becsülendő dolog.

Könyörgöm, 10-11 éves kisgyerekről beszélünk!! És mindenki a kérdezőt szapulja. Nem is értem, miféle emberek vannak itt? Szerintetek rendben van sorozatosan megalázni egy 11 évest?! Üvöltözni vele? Nevetséges. Ezt a tanárt úgy ki kéne repíteni, mint macskát sz*arni, ugyanis totálisan inkompetens! Semmi joga megalázni a diákokat és ordítozni velük.
Ja és azért mert egyszer b*aszus otthon maradt a tesicucca a kislánynak, ami miatt egyébként szólva is lett, egyest adni ismét csak azt bizonyítja mennyire semmi keresnivalója ennek az idiótának a tanári pályán. Ennyi az összes eszköze, hogy egyeseket osztogat és ordítozik. Normális tanár a TUDÁSRA ad osztályzatot, nem arra, hogy emberekként hibázunk és 1x otthon marad a tesi cucc. Soha nem értettem ezeket a hasztalan módszereket, hogy ha nincs ott órán egy füzeted, akkor az egyes..
Kérdező tök igazad van, ne is hagyd, hogy egy ilyen agyhalott idegroncsot csináljon a lányodból! Én a tanár kapnám el és úgy kiosztanám, hogy nem tenné zsebre. Megmondanám, hogyha még egyszer akár csak fel meri emelni a hangját a lányomra, nem fogja zsebre tenni, amit kap. Azért álljon már meg a menet! Igazgató is minek van ott? Az a dolga, hogy kordában tartsa az ilyen tanárokat!

Azért ilyenek a tanárok egy része, mert majdnem minden szülő ilyen vehemensen esik nekik. Ezt értem a csóró szülőtől a kőgazdagig.
Igen, minden gyerek anyuci szeme fénye, de ma már annyit vàltozott a világ, hogy ha egy anyuka meghallja otthon a gyerektől, hogy a tanàr nem volt kedves vagy megdorgálta, akkor az anyuka bemegy, és csapkodja az asztalt.
Figyelni kell az iskolai dolgokra, a felszerelésre, az én lányom is kapott már egyest, azóta se fordult elő, hogy ne figyeljen a napi dolgaira.
Nagyon sok gyerek az iskolában máshogy viselkedik, kifordul magából, sőt, mint ahogy te előadod magad vagy bárki más, hogy majd te megoldod okosba, ezt tanulja a gyerek tőled. Gyerekekkel dolgoztam 2 évig, és hajmeresztő a téma, igen. A gyerek ezt megtanulja, stílusban is, kinyilvánítja a tanár felé, az mondjuk ad egy egyest, otthon meglátod, rákérdezel, a gyerek áll előtted mint nyuszika hulló szőrrel, és megvan a baj, meg a mocskolódás. Az esetek nagy részében akkor is a gyerek a hibás, és ne fogjuk az életkorra az esetedben. Felsős, ötödikes. Ott voltál, amikor történt ez? Nem. Az meg hogy valójában hogy volt, vagy a tanárból mi váltotta ki, sosem tudod meg. A szülők meg stuffolják egymásban és csoportosan fröcsögnek. Lehet, igaz, és tényleg pont egy flúgos tanárt fogtatok ki, de na, azért mielőtt meglincselnétek, járjatok utána a dolgoknak. Ha elvileg olyan bari az igazgató, akkor nem is értem, minek jöttél ide.. nyilván csak jól esett kiírni magadból.

És még annyit, hogy tavaly adtam fel azt a pályafutást, amikor gyerekkel dolgoztam. Csak az utolsó sztori, amikor megalázott egy gyerek, az az volt, hogy miután szóltam az egyikre, hogy talán nem kellene köpködni az iskolai épület falát, közölte velem egy 12 éves a magas C ről, hogy kussoljak mert amúgy is többe került az új telefonja, mint az én havi fizetésem. Kollégám az osztályfőnök figyelmeztetésben részesítette, még aznap anyuka bevágódott az iskolába és kiosztotta a tanári kart.
Na de a lényeg, ez mindennapos. Alig akad már olyan gyerek, akire rà lehet mondani, hogy jó gyerek, osztályonként talán 2 van. Ezt tanulják a szülőtől, otthon meg a pedáns gyerek, aki elmosogat, a suliban meg kiengedi a gőzt. Úgyhogy én okkal feltételeztem azt, hogy a gyerek nem volt őszinte. A hazug világban, az ilyenolyanamolyan szülők nem nevelése az, ami eddig vezetett. Ez már már nem az, amiben mi felnőttünk. Az sem volt jobb, amikor a tanár volt a szent, és kuss volt a gyereknek meg a szülőknek is. Szóval sosem lesz meg az arany középút. A gyerekek neveletlenek vagy az otthoni megfelelés kijön az iskolában és bizony megsinylik a tanárok. Amikor valaki ilyen pályára lép, nem ezt várja, és nem agyhalott szülőkről álmodik. De ezt kapja, és ha talál mást, átképzi magát és menekül. Ennyi és itt be is fejeztem.

Nekem van tapasztalatom. Altalanos hatodikban kaptam a felmentest. Utalt a tornatanar, mindig mindenert szivatott, alazott, orditott stb stb.
Nekem mondjuk tenyleg volt felmentesem sulyos gerincbetegseg miatt csak en AKARTAM tornazni. Mivel elletetlenitett, bevittem az igazolast. Nekem ez sokat segitett abban a pillanatban.
Arra viszont vigyazni kell, hogy nem csak neked vannak ,,ismeroseid,,. Lehet, hogy a tornatanarnak jo baratja pl a tortenelem tanar, a fizika tanar, akik majd kesobb tanitjak, vagy esetleg barhol mashol is megbujhat majd egy-ket ismeros ott abban az ominozus kisvarosban.

Nem olvastam végig, de: Fogadóórát kértél már a tanártól?
Értem én, hogy rászállt a gyerekre, meg te nem tartod jogosnak a 2 db egyest, de meg kellene hallgatni őt is.
Azt, hogy nem ment fel a bordásfalra a csuklójára hivatkozva, és egyest kapott, tök jogosnak érzem. Meg kellett volna próbálni.
A felszereléshiánynál jobb lett volna azt mondani, hogy a kocsiban felejtette, nem pedig nem létező, sosem látott felmentésre hivatkozni (ami ha nincs ott, valóban jogos az egyes szintén). Elképzelhető, hogy megengedte volna a tanár, hogy zokniban, utcai ruhában beálljon tesizni. De mivel "felmentett" volt, így nem...
Ha csak ez a két egyes van, ez nem a világ vége. Hol van még az évzáró? Simán lehet kitűnő a lány.
Felmentés: Nekem volt. Asztmás voltam. Mindig is rühelltem futni, nem is tudtam, egyszerűen elfogyott a levegő. Általános iskolában ez abban merült ki, hogy nem kellett futnom, meg volt beszélve a tanárokkal. hogy addig nekem tempós séta van.
Középiskolában volt rendes felmentésem, DE ugyanúgy ott kellett lennem az órán, a padról néztem, ahogy a többiek tesiznek. Ami pl kötélmászáskor, futáskor, gimnasztikánál tök jó volt, de pl a kidobót, kosarat, röpit is csak nézhettem -ezt utáltam. És mellette heti 2x kötelező volt nulladik órában MÁSIK iskolába gyógytestnevelésre járnom. De akkor még csak heti 2 tesink volt... nem tudom, most gyógytesiből is meg kell-e lennie az adott óraszámnak.
Nem jó a felmentés. Miközben a kislány sportol, edzésekre jár, olyan, mintha direkt egy céltáblát festenél a hátára.
Tetszik, nem tetszik, ezt neked kell a tanerővel megoldanod. Ti vagytok a felnőttek, meg kell beszélni.
Én is hinnék a saját gyerekemnek persze, de az, hogy te más 11-12 éves kislányokat faggatsz arról, hogy mi is volt, és ezt veszed alapnak, az elég abszurd.

Ha felmentést kap a lányod, akkor is meg fogja alázni vagy szemtől szembe, vagy a társai előtt. Tanár vagyok. A tanár munkaköri leírásában benne van, hogy a diákok testi-lelki épségéért felelős. Ebbe nem fér bele egyetlen megalázó szó sem. Lehet egyest is adni úgy, hogy a gyereket nem minősítem, csak a konkrét feleletet értékelem. Mindent lehet emberségesen és embertelenül csinálni. Olyan nincs, hogy mindenkivel beszéltél már, és a tanárnő nem változtat. Fogjanak össze az érintett szülők.
Nem a felmentés lesz a megoldás, az inkább visszaüt, mert megfutamodás. A tanárnőnek változtatnia kell vagy elmennie az iskolából. Szerencsére ahol én dolgozom, ott volt már utóbbira példa, és ez csak emeli egy igazgató és egy iskola tekintélyét, hogy akárkik nem taníthatnak ott.
Ugyanez a véleményem egyébként szülőként is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!