Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Felmentetnétek ezért a gyereke...

Felmentetnétek ezért a gyereket? Az lassan az utolsó lehetőségünk

Figyelt kérdés

Idén kaptak új testnevelés tanárnőt a lányomék (most 5. osztályosok). A hölgy stílusa finoman fogalmazva érdekes... Több szülő panaszkodott rá, tehát nem az van, hogy én nagyítom fel a problémát. Viszont amit a lányommal művel, azt nem tudom szó nélkül hagyni. Semmi nem jó, amit csinál szegény az órán, vagyis a tanárnő szerint nem. Megalázza, megszégyeníti, kétszer el is sírta már magát a gyerek. Pedig a mozgása jó, jár úszni, és táncolni is, eddig szerette a tesiórát is. Most meg ott tartunk, hogy nem akar iskolába menni, a tesi előtt fáj a hasa, szédül, rosszul van és ilyenkor hív az osztályfőnök, hogy a gyerek nem érzi jól magát, érte kéne menni. Ahogy beül az autóba, semmi baja nincsen.

Szeptemberben volt az első incidens, akkor bementem az iskolába és én beszéltem a tanárnővel. Magyarázkodott, hogy nem úgy volt az, a lányom reagálja túl (több barátnőjét megkérdeztem, akik tanúi voltak az esetnek amúgy). Utána 3 hétig nyugi volt, majd a bordásfalra kellett felmászni, és ott gyakorlatokat végezni úgy, hogy tartják magukat a kezükkel. Mondta a lányom, hogy fáj napok óta a csuklója, nem szeretne felmászni, félne, hogy leesik, de csinál más gyakorlatot addig. A tanárnő erre elkezdett vele ordibálni, hogy ilyen nincsen, ő csak egy lusta gyerek és kiküldte az öltözőbe, hogy órai munka elégtelen, vissza se menjen. Akkor beszéltem az osztályfőnökükkel és az igazgatóval is (közeli ismerősünk). Meg lett ígérve, hogy beszélnek a tanárnővel. Na azóta minden csak rosszabb... Már nincs olyan nap, hogy ne tenne megjegyzést a gyerekre, vagy a képességeire, vagy ránk, a szüleire. Múlthét hétfőn a férjem autójába maradt a gyerek tornacucca, ő már elindult egy tárgyalásra, nem bírta bevinni az iskolába. Én sem voltam itthon, szóltam az osztályfőnöknek, hogy szóljon már az említett tanárnőnek, hogy ma nem tornázik a lány, holnap bemutatja a felmentését. Erre sírva ül be az autóba a lányom délután, hogy megint egyest kapott, mert nem volt felszerelése... Mindenből ötösöket hoz haza, kitűnő tanuló volt eddig, minden évzárón ki volt hívva. Most ott tartunk, hogy örülünk, ha a 3-ast megszerzi tesiből. Beszéltem erről több ismerősünkkel, és javasolták, hogy kérjek az orvosunktól egy papírt, és meg lesz oldva a probléma, mert nem fog tornázni a lányunk egyáltalán. Nekem is volt ilyen anno gimiben, semmi hátrányát nem érzem az életemben. Csak én akkor már 15 éves voltam, és félek, hogy ő viszont kudarcként fogná ezt fel... De az sem állapot, hogy a gyerek minden tesióra előtt ideges, gyomorideggel megy be az iskolába.

2018. nov. 20. 12:25
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
30%

A lányod lusta, vagy nem szimpi neki a tanárnő. Neked az a feladatot, hogy neveld őt és segíts neki abban, hogy megtanulja a helyes utat. Ha felmenteted tesiből a barátnőddel (ami szabálytalan és az állásával játszol), akkor nem csak nem tanul meg alkalmazkodni a gyerek, de még el is tunyul.

Beszélgess vele, mondd el, hogy mindig lesz egy tanár, kolléga, szomszéd, ne adj Isten, anyós, akit nem kedvel, de ettől még az ő érdekében meg kell tennie a feladatait.

2018. nov. 20. 12:53
 12/60 A kérdező kommentje:

Úszni és táncolni jár minden héten többször. Hétvégén teniszezik az apjával. Nem lusta, és igen, szerintem furcsa, hogy eddig minden tanár, minden fogadóórán csak dicsérte és jókat mondott róla, most pedig úgy van beállítva, mintha az osztály bénája lenne.

Megteszi a feladatokat, de bevallom, én sem dolgoznék olyan környezetben, ahol b..sztatnak, belekötnek mindenbe és csak a hibát keresik. Mellé még meg is aláznak.

2018. nov. 20. 12:56
 13/60 anonim ***** válasza:
35%
A lány vagy lusta vagy annyira béna, vagy annyira hisztis. Ahogy írták, jogos a felszerelés miatti egyes is,-a mi időnkbe is így volt, és az is jogos, ha nem csinálja a feladatot, az is egyes. Itt ti fújjátok fel a dolgot.
2018. nov. 20. 12:58
 14/60 anonim ***** válasza:
50%

Ilyen hidegben kell a sapka és a csizma is.

Én is lusta voltam de kitűnő. Megbuktam tesiből. Az igazgató anno azt javasolta a szüleimnek hogy járassanak sportra, valamit muszáj edzeni. Így is lett. Vittem utána igazolást, mondjuk becsülettel el is jártam heti 3x edzésekre..

Azt gondolom, hogy a lányodnak is jót tenne egy ilyen megoldás, de inkább azt látom, hogy ha fáj a csukló, akkor fú a tanár.. nekem is van lányom, volt hasonló balhé az osztályukba, aztán kiderült, hogy egy hasonló dologgal felhergelte a szüleit, aztán 4 másik barátnője meg asszsisztált hozzà és a végén kiderült, hogy semmi sem volt igaz ebből. Szóval én valahogy ezt a szálat is el tudom képzelni a lustaság és a tunyaság miatt.

2018. nov. 20. 13:00
 15/60 anonim ***** válasza:
38%
Nem kell ide felmentés. A gereked kapja össze magat
2018. nov. 20. 13:00
 16/60 A kérdező kommentje:

Nem a felszerelés volt a probléma. Az osztályfőnök azt mondta a tanárnőnek, hogy a felmentés maradt otthon, de majd másnap be lesz mutatva, aznap nem tornázik a kislány. Akkor még a tanárnő mondta, hogy persze jó lesz úgy. Tesiórán meg elő volt véve a gyerek, hogy miért nem gondoskodik arról, hogy a felmentés a táskájában legyen. Ezt követően 10 perces kioktatás és alázás következett. És ezt nem a lányom találta ki, mert felhívtam 4 osztálytársának a szüleit, megkérdeztem a gyerekeket és ugyanazokat mondták, egymástól függetlenül.

És igen, azt is furcsának tartom, hogy a régebbi tesitanára folyamatosan dicsérte, versenyekre vitte (csapatban és egyéniben is), most is mondta, hogy sosem volt semmi gond. Most pedig egyeseket kap, mondvacsinált indokból.

2018. nov. 20. 13:02
 17/60 anonim ***** válasza:
46%
Milyen jó, hogy neked az osztályfőnök,igazgató,gyerekorvos is a közeli ismerősöd :)
2018. nov. 20. 13:02
 18/60 anonim ***** válasza:
45%
12 éves kislányok persze, hogy nem szállnak szembe más anyukájával, főleg, ha élőben is ilyen agfesszíven mondod a magadét. Erre ne alapozz, hogy ők mit mondanak.
2018. nov. 20. 13:03
 19/60 anonim ***** válasza:
48%
Így mindig lesz kibúvó a tesi alól, mert a tánc is jár sérüléssel, meg azért a tenisz sem egy kíméketes sport. Asztmát, gerincferdülést és társait felejtsétek el, mert annyira átlátszó annak fényében, amiket írsz, hogy nagyon. Egy tesi órát nem bír ki de táncol úszik meg teniszezik. Ezt egy ilyen olyan felmentés csak kiemeli inkább. Vagy valamelyik sportágból vegyetek vissza, mert azért fáj x dolga. De a tesi is óra, abból is osztályozás van, tudomásul kell venni, hogy azt is teljesíteni kell.
2018. nov. 20. 13:04
 20/60 A kérdező kommentje:
Az osztályfőnök nem, ő egyszerűen egy normális kis nő, aki tényleg szereti a gyerekeket. Az igazgató az, a férjemmel teniszezik néha-néha párosban. A gyerekorvosunkat pedig kiskorom óta ismerem, együtt nőttünk fel. Ez van, kisebb városokban ismerik egymást az emberek, főleg, ha társasági életet is élnek. Nem kell gúnyolódni, én legalább próbálok tenni azért, hogy a helyzet jobb legyen, nem pedig még én is a gyereket okolom, és arra tanítom, hogy viselje el a sz.r helyzetet, szokjon csak hozzá.
2018. nov. 20. 13:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!