Felmentetnétek ezért a gyereket? Az lassan az utolsó lehetőségünk
Idén kaptak új testnevelés tanárnőt a lányomék (most 5. osztályosok). A hölgy stílusa finoman fogalmazva érdekes... Több szülő panaszkodott rá, tehát nem az van, hogy én nagyítom fel a problémát. Viszont amit a lányommal művel, azt nem tudom szó nélkül hagyni. Semmi nem jó, amit csinál szegény az órán, vagyis a tanárnő szerint nem. Megalázza, megszégyeníti, kétszer el is sírta már magát a gyerek. Pedig a mozgása jó, jár úszni, és táncolni is, eddig szerette a tesiórát is. Most meg ott tartunk, hogy nem akar iskolába menni, a tesi előtt fáj a hasa, szédül, rosszul van és ilyenkor hív az osztályfőnök, hogy a gyerek nem érzi jól magát, érte kéne menni. Ahogy beül az autóba, semmi baja nincsen.
Szeptemberben volt az első incidens, akkor bementem az iskolába és én beszéltem a tanárnővel. Magyarázkodott, hogy nem úgy volt az, a lányom reagálja túl (több barátnőjét megkérdeztem, akik tanúi voltak az esetnek amúgy). Utána 3 hétig nyugi volt, majd a bordásfalra kellett felmászni, és ott gyakorlatokat végezni úgy, hogy tartják magukat a kezükkel. Mondta a lányom, hogy fáj napok óta a csuklója, nem szeretne felmászni, félne, hogy leesik, de csinál más gyakorlatot addig. A tanárnő erre elkezdett vele ordibálni, hogy ilyen nincsen, ő csak egy lusta gyerek és kiküldte az öltözőbe, hogy órai munka elégtelen, vissza se menjen. Akkor beszéltem az osztályfőnökükkel és az igazgatóval is (közeli ismerősünk). Meg lett ígérve, hogy beszélnek a tanárnővel. Na azóta minden csak rosszabb... Már nincs olyan nap, hogy ne tenne megjegyzést a gyerekre, vagy a képességeire, vagy ránk, a szüleire. Múlthét hétfőn a férjem autójába maradt a gyerek tornacucca, ő már elindult egy tárgyalásra, nem bírta bevinni az iskolába. Én sem voltam itthon, szóltam az osztályfőnöknek, hogy szóljon már az említett tanárnőnek, hogy ma nem tornázik a lány, holnap bemutatja a felmentését. Erre sírva ül be az autóba a lányom délután, hogy megint egyest kapott, mert nem volt felszerelése... Mindenből ötösöket hoz haza, kitűnő tanuló volt eddig, minden évzárón ki volt hívva. Most ott tartunk, hogy örülünk, ha a 3-ast megszerzi tesiből. Beszéltem erről több ismerősünkkel, és javasolták, hogy kérjek az orvosunktól egy papírt, és meg lesz oldva a probléma, mert nem fog tornázni a lányunk egyáltalán. Nekem is volt ilyen anno gimiben, semmi hátrányát nem érzem az életemben. Csak én akkor már 15 éves voltam, és félek, hogy ő viszont kudarcként fogná ezt fel... De az sem állapot, hogy a gyerek minden tesióra előtt ideges, gyomorideggel megy be az iskolába.
1-est adni mert nincs felszerelése úgy, hogy a szülő beszólt, hogy az autóban maradt, elnézést, nagy-nagy parasztság.
Engem is mindig szivatott az általános iskolás tesitanár de azért mert duci voltam és sok feladat nehezen ment. Ami meg ment pl magasugrás, felülés, gyertya, kosár azt meg egyáltalán nem értékelte, persze, hogy az embernek elment a maradék kedve az egésztől, én is gyomorgörccsel mentem mindig suliba. Abban az időben ebből nem csináltak a szülők nagy ügyet, szemét a tanár, ennyi, le volt tudva, akkor senki nem foglalkozott azzal, hogy milyen lelki sebeket okoz ez. Én már csak tudom, 30 évesen ha a tesiórákra gondolok sírni tudnék. Én nem hagynám, hogy az én gyerekeimet így szivassák, ha kell bemennék még 5x beszélni a tesitanárral, hogy nem fair a viselkedése és tessék normális emberként viselkedni. Elmondanám neki, hogy egy tanárnak nem az a dolga, hogy piszkálja és lejárassa a gyereket hanem hogy nevelje, tanítsa, segítse, hiszen erre való az iskola. Ha pár alkalom után sem változik a viselkedése, bemennék az igazgatóhoz MEGINT. A felmentés sem rossz ötlet de akkor meg azzal fogják piszkálni, az órára attól még be kell mennie, nézni ahogy a többiek tornáznak. Nálunk legalábbis így volt.
40-es:
De megveretni sokkal jobban esne :))
Ott a pont: a pályára alkalmatlan, frusztrál tanerő hatására ne legyen már lelki sérült egy gyerek sem!
Én tuti megmozgatnék minden követ, hogy a gyerekemre rászálló, és szemét módon froclizó "pedagőgösnek" legyen pár nagyon rossz éjszakája.
Kérdező: gimnazista koromban a szülők többen összefogtak azért, hogy az osztályunk másik történelemtanárt kaphasson. Mert a meglévő agresszív volt, sokszor fizikailag is bántalmazott minket, plusz köztudomású volt, hogy pár éve ideggyógyintézetben is volt, tehát mentális problémai is voltak. Igaz, egy évbe telt, de a tanár úr helyett másik tanárt kaptunk.
Ezt az esetet ötletadónak számtam. Ha több szülő is összefog, és együtt mentek az igazgatóhoz a problémával, akkor talán történni fog valami.
“Vagy: megveretik a tancinénit tanúk nélkül....”
Nocsak, Lakatos anyuka is megjelent. Tifelétek még mindig ez a módi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!