Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Felmentetnétek ezért a gyereke...

Felmentetnétek ezért a gyereket? Az lassan az utolsó lehetőségünk

Figyelt kérdés

Idén kaptak új testnevelés tanárnőt a lányomék (most 5. osztályosok). A hölgy stílusa finoman fogalmazva érdekes... Több szülő panaszkodott rá, tehát nem az van, hogy én nagyítom fel a problémát. Viszont amit a lányommal művel, azt nem tudom szó nélkül hagyni. Semmi nem jó, amit csinál szegény az órán, vagyis a tanárnő szerint nem. Megalázza, megszégyeníti, kétszer el is sírta már magát a gyerek. Pedig a mozgása jó, jár úszni, és táncolni is, eddig szerette a tesiórát is. Most meg ott tartunk, hogy nem akar iskolába menni, a tesi előtt fáj a hasa, szédül, rosszul van és ilyenkor hív az osztályfőnök, hogy a gyerek nem érzi jól magát, érte kéne menni. Ahogy beül az autóba, semmi baja nincsen.

Szeptemberben volt az első incidens, akkor bementem az iskolába és én beszéltem a tanárnővel. Magyarázkodott, hogy nem úgy volt az, a lányom reagálja túl (több barátnőjét megkérdeztem, akik tanúi voltak az esetnek amúgy). Utána 3 hétig nyugi volt, majd a bordásfalra kellett felmászni, és ott gyakorlatokat végezni úgy, hogy tartják magukat a kezükkel. Mondta a lányom, hogy fáj napok óta a csuklója, nem szeretne felmászni, félne, hogy leesik, de csinál más gyakorlatot addig. A tanárnő erre elkezdett vele ordibálni, hogy ilyen nincsen, ő csak egy lusta gyerek és kiküldte az öltözőbe, hogy órai munka elégtelen, vissza se menjen. Akkor beszéltem az osztályfőnökükkel és az igazgatóval is (közeli ismerősünk). Meg lett ígérve, hogy beszélnek a tanárnővel. Na azóta minden csak rosszabb... Már nincs olyan nap, hogy ne tenne megjegyzést a gyerekre, vagy a képességeire, vagy ránk, a szüleire. Múlthét hétfőn a férjem autójába maradt a gyerek tornacucca, ő már elindult egy tárgyalásra, nem bírta bevinni az iskolába. Én sem voltam itthon, szóltam az osztályfőnöknek, hogy szóljon már az említett tanárnőnek, hogy ma nem tornázik a lány, holnap bemutatja a felmentését. Erre sírva ül be az autóba a lányom délután, hogy megint egyest kapott, mert nem volt felszerelése... Mindenből ötösöket hoz haza, kitűnő tanuló volt eddig, minden évzárón ki volt hívva. Most ott tartunk, hogy örülünk, ha a 3-ast megszerzi tesiből. Beszéltem erről több ismerősünkkel, és javasolták, hogy kérjek az orvosunktól egy papírt, és meg lesz oldva a probléma, mert nem fog tornázni a lányunk egyáltalán. Nekem is volt ilyen anno gimiben, semmi hátrányát nem érzem az életemben. Csak én akkor már 15 éves voltam, és félek, hogy ő viszont kudarcként fogná ezt fel... De az sem állapot, hogy a gyerek minden tesióra előtt ideges, gyomorideggel megy be az iskolába.

2018. nov. 20. 12:25
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:
42%
Amugy érdekes, hogy mindenki közeli jó ismerős: az igazgató, a gyerekorvos... Valószínűleg a kedves kislányos előadta az "anyukam jóban van ám az igazgatoval" című előadást és ez nem jött be a tanárnőnek. Nekem se tetszene
2018. nov. 20. 13:06
 22/60 anonim ***** válasza:
40%

Minek tetted ezt a kérdést ide fel, ha neked már a zsebedben van egy felmentés?

Mi értelme van, hogy mi azt írjuk, hogy a gyerek is hibás lehet, ha te már eldnötötted mi lesz.

Ha az egész család gyerek orvos akkor egyszerüen irass egyet. Most ezt a kérdést azért írtad ide ki, hogy leírhassad, hogy neked az igazgató, a gyerekorvos meg minden rokonod valami pár elnök?

Nekem a sógorom tényleg gyerekorvos, de soha nem kérnék töle egy nem morális kérést. Söt ö sem hiszem, hogy megtenné, hogy ír felmentést ha nincsen baj.

2018. nov. 20. 13:07
 23/60 anonim ***** válasza:
45%
Pedig itt az a megoldás, ha figyel a gyerek a felszerelésre, figyel rá hogy nem pofázik vissza a tanárnak, hogy fáj a csuklója, és egy szó nélkül csinálja a dolgát tesi órán is. Ha minden így lesz, akkor nem lesz mibe belekötni.
2018. nov. 20. 13:08
 24/60 anonim ***** válasza:
57%
Mondjuk sima gyerekorvos a falhoz is verheti magát, akkor se tud egy gyereket testneveles alól felmenteni. Ha esze van még se próbálja. Szakorvosi igazolás kell, aztg pedig értelmes ember nem kockáztat meg.
2018. nov. 20. 13:08
 25/60 anonim ***** válasza:
41%
11-12 éves gyerektől már nagyon is elvárható, hogy benne legyen a semmit érő felmentés a felszerelés tetején, pláne, ha tudja, hogy milyen a tanár. Az igazgató meghallgatott, bólogatott, mert ezt vártad el tőle. De nyilván azért nem történik semmi, mert ő is lát egy kissé nagy kontrasztot a helyzetben. Ennyi. Nem is értem, komolyan. :)
2018. nov. 20. 13:09
 26/60 A kérdező kommentje:

A gyerekemnek akarom a legjobbat. Hasonló helyzetben lévők tanácsai, tapasztalatai érdekeltek volna elsősorban, nem a korlátolt vélemények, hogy biztooosan az én lányom viselkedik rosszul.

A gyerekem nem egy kutya, akit idomítani fog valami tapló nő, meg megalázni az egész osztály előtt.

2018. nov. 20. 13:09
 27/60 anonim ***** válasza:
47%
Én simán hiszem, hogy a lánynak is ilyen a stílusa mint neked, el is hiszem hogy nem szimpi a tanárnak. Ha ennyire tudod hogy neked van igazad, és a lányod egy megtestesült tiszta nebuló az órán, vagy az iskolába, akkor mentsd fel. De igaz ami igaz, háziorvos nem ad felmentést, szakorvos meg ok nélkül nem ad ki a kezéből ilyen papírt. Unalmas hogy mindent megakarsz magyarázni, minek írsz ki kérdést róla, ha biztos vagy a dolgodban?
2018. nov. 20. 13:13
 28/60 anonim ***** válasza:
74%

Nálunk is volt egy stílusa a tesi tanárunknak.

De, ha előre szóltunk, hogy fáj valamink vagy megjött, akkor könnyített feladatokat kaptunk. De ha egész órán játék volt, akkor azon se vehettünk részt.

Fontos, hogy előre és nem óra közben kellett szólni.

Ha nem volt felszerelés 1-es. Minden tantárgyból. A tanár sem hülye, hogy anyuci telefonál és gyorsan igazolja a gyerek hanyagságát.

Szóval olyan nem volt, hogy ellóghattuk volna az órát, ez is tanóra.

Szerintem otthon hasonló stílusban beszéltek a gyerek előtt a tanárról, aki szintén lekezelő a tanárával és semmibe veszi az órát, mert csak "tesi". Emiatt pikkel rá.

2018. nov. 20. 13:13
 29/60 anonim ***** válasza:
51%

És honnan tudod, hogy nem a lányod húzta ki a gyufát év elején?

A tipikus szülő, mindenki hülye csak a te gyereked a szegény áldozat.

Ha nem terhelné vagy terhelnétek le 3 sporttal, teljesen mindegy , milyen gyakorisaggal, akkor a gyereknek lenne energiája végig tolni egy tesit.

Az én lányom szertornára jár, heti 3x, és emellett heti 4 tesije van. Ez teljesen normàlis is bírja, mondom ezt úgy, hogy ő választotta. Nálatok se ezektől lesz fitt meg nett a kislány, de aki akarja, az csinálja, aki meg nem akarja az meg hisztizik. Ennyi a történet.

2018. nov. 20. 13:16
 30/60 anonim ***** válasza:
76%

Saját tapasztalat érdekel, hát itt az enyém:

Osztályelső voltam, szorgalmas, versenyekre járó, buzgómócsing, de tesiből béna (és egy idő után lusta is, mert gáz volt, hogy az osztálytársaim előtt égek). Nem nyafogtam és nem küldtem a szüleimet a tanár nyakára. Volt, hogy megszöktem az óráról, de utána vállaltam érte a felelősséget. Épp ezért az év végi osztályozó gyűlésen a tantestület mindig megszavazta nekem tornából a jó jegyet, mondván rendes gyerek, ne ezzel rontsuk a színötös átlagát.

A szüleim befolyásosak, de soha egyetlen tanárhoz sem mentek veszekedni, fenyegetni, nem jártak igazgatóhoz. Ha valami bajom volt, meghallgattak és tudatták velem, hogy az élet nem habos torta és ezer alkalom lesz még, amikor úgy érzem, hogy valaki igazságtalanul járt el, vagy csak simán nem szimpatikus a hozzáállása. Utólag nagyon hálás vagyok ezért nekik.

Szerintem te már eldöntötted, hogy a tanár a rossz a lányod meg egy szent. Írasd ki az igazolást, majd ha középiskolába kerül, akkor meghosszabbítjátok, esetleg kiterjesztitek még néhány tantárgyra, hisz neked úgyis mindenki közeli ismerősöd, te megteheted... de hogy ebből mit szűr le a gyereked: minek törje magát bármiért is, anyáék mindent elintéznek.

Szerintem felesleges volt feltenned a kérdést, hisz már eldöntötted.

2018. nov. 20. 13:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!