Felmentetnétek ezért a gyereket? Az lassan az utolsó lehetőségünk
Idén kaptak új testnevelés tanárnőt a lányomék (most 5. osztályosok). A hölgy stílusa finoman fogalmazva érdekes... Több szülő panaszkodott rá, tehát nem az van, hogy én nagyítom fel a problémát. Viszont amit a lányommal művel, azt nem tudom szó nélkül hagyni. Semmi nem jó, amit csinál szegény az órán, vagyis a tanárnő szerint nem. Megalázza, megszégyeníti, kétszer el is sírta már magát a gyerek. Pedig a mozgása jó, jár úszni, és táncolni is, eddig szerette a tesiórát is. Most meg ott tartunk, hogy nem akar iskolába menni, a tesi előtt fáj a hasa, szédül, rosszul van és ilyenkor hív az osztályfőnök, hogy a gyerek nem érzi jól magát, érte kéne menni. Ahogy beül az autóba, semmi baja nincsen.
Szeptemberben volt az első incidens, akkor bementem az iskolába és én beszéltem a tanárnővel. Magyarázkodott, hogy nem úgy volt az, a lányom reagálja túl (több barátnőjét megkérdeztem, akik tanúi voltak az esetnek amúgy). Utána 3 hétig nyugi volt, majd a bordásfalra kellett felmászni, és ott gyakorlatokat végezni úgy, hogy tartják magukat a kezükkel. Mondta a lányom, hogy fáj napok óta a csuklója, nem szeretne felmászni, félne, hogy leesik, de csinál más gyakorlatot addig. A tanárnő erre elkezdett vele ordibálni, hogy ilyen nincsen, ő csak egy lusta gyerek és kiküldte az öltözőbe, hogy órai munka elégtelen, vissza se menjen. Akkor beszéltem az osztályfőnökükkel és az igazgatóval is (közeli ismerősünk). Meg lett ígérve, hogy beszélnek a tanárnővel. Na azóta minden csak rosszabb... Már nincs olyan nap, hogy ne tenne megjegyzést a gyerekre, vagy a képességeire, vagy ránk, a szüleire. Múlthét hétfőn a férjem autójába maradt a gyerek tornacucca, ő már elindult egy tárgyalásra, nem bírta bevinni az iskolába. Én sem voltam itthon, szóltam az osztályfőnöknek, hogy szóljon már az említett tanárnőnek, hogy ma nem tornázik a lány, holnap bemutatja a felmentését. Erre sírva ül be az autóba a lányom délután, hogy megint egyest kapott, mert nem volt felszerelése... Mindenből ötösöket hoz haza, kitűnő tanuló volt eddig, minden évzárón ki volt hívva. Most ott tartunk, hogy örülünk, ha a 3-ast megszerzi tesiből. Beszéltem erről több ismerősünkkel, és javasolták, hogy kérjek az orvosunktól egy papírt, és meg lesz oldva a probléma, mert nem fog tornázni a lányunk egyáltalán. Nekem is volt ilyen anno gimiben, semmi hátrányát nem érzem az életemben. Csak én akkor már 15 éves voltam, és félek, hogy ő viszont kudarcként fogná ezt fel... De az sem állapot, hogy a gyerek minden tesióra előtt ideges, gyomorideggel megy be az iskolába.
Hiába pontoztál le,és hiába vergődsz oldalakon keresztül,attól még jogos az elégtelen.
Nyilván az alázás nem,de ha ilyen stílusa van a lányodnak is,akkor nem csoda.
Milyen jo hogy itt mindenki ott volt es mindenki a kislanyt hibaztatja.
Lehet hogy a kislany is ludas, de azert ne legyunk mar ennyire elfogultak es amnieziasak a sajat iskolai elmenyeinkkel kapcsolatban ami a tanarokat illeti. A tanarok is emberek, nekik is vannak szimpi es ellenszenves gyerekek a sajat ertekei es meggyozodese alapjan, jogosan es jogtalanul. Es vannak erdekes tanari stilusok is.. sajnos nem is ritka.. csak vissza kene emlekezni arra amikor mi jartunk...
Biztos mindenkinek volt olyan az iskolai torteneteben hogy pikkelt ra a tanar.. es milyen rossz is volt mikor nem hittek az embernek, mert a tanar igy meg ugy.. meg o a felnott, tuti neki van igaza es a gyerek a hisztis, lusta, hazudozo stb...
Rohejes hogy ezt elfelejtik az emberek es ugyanugy a gyereket hibaztatjak egybol...
Az igazi normalis tanarok pont hogy olyan ritkak mint a feher hollo.. es amugy a gyerek megalazasa miota helyes pedagogiai modszer? Vagy az uvoltozes? Ha faj a gyerek csukloja, akkor minimum empatiabol , embersegbol sem maszatom fel a bordasfalra, ha tenyleg faj neki. Azert azt latni hogy valaki kamuzik vagy sem.
Szoval ajnarozni sem kene a not annyira, es ugy velemenyt mondani mintha az itt valaszadok mind tanui lettek volna az esemenyeknek vagy ismernek a kislanyt. Mert ezek a kommentek aztan javareszt nem az eredeti kerdesre adott valaszok, hanem vaktaban elkepzelt vadaskodasok es iteletek sora...
Rohej!
Én a többi hozzászólóval ellentétben meg azt látom, hogy a tornatanárnő rászállt a lányodra. Vannak ilyen "pedagógusok" sajnos, akik a személyes problémáikat egy nekik nem szimpatikus tanulón vezetik le.
Velem is előfordult kislány koromban, hogy felsőben az osztályfőnöknő elkezdett pikkelni rám, és akármit tettem/ mondtam, meg voltam szégyenítve. pedig jó tanuló voltam, kötelességtudó. A vége az lett, hogy egyszer, amikor nyilvánosan "nulla senkinek" minősített az egész osztály előtt, az anyám bement hozzá, és elbeszélgetett vele. Utána csend lett.
de nemcsak velem, hanem egy másik osztálytársnőmmel - aki ráadásul félárva is volt szegény - történt hasonló eset, őt a magyartanárnő piszkálta mindenért, holott kötelességtudó és szorgalmas lány volt.
Javaslom, beszél a tornatanárnővel, és tisztázzátok, konkrétan mi a problémája a gyerekkel. Ha ez nem vezet eredményre, akkor az igazgatóhoz mennék. Egy pedagógusnak tudnia kellene, hogyan kezelje azt a helyzetet, ha egy gyerek nem igazán szimpatikus neki...mert nyilván nem minden gyerek egyformán az. De durván rászállni, megalázni és egyeseket osztogatni emiatt nem pedagógushoz méltó viselkedés.
Sajnos sokmindent nem tudsz tenni, mert a tanár így is-úgy is rá fog szállni a lányodra. Ha fel van mentve, akkor is ott kell ülnie az órán, és úgyis célpont marad. Én a helyedben átbeszélném a lányommal, hogy ez van, ez a tanár ilyen idióta, és el kell fogadni ilyennek, mert tenni nem tudsz többet ellene. Próbáljon mindent maximálisan úgy csinálni ahogy a tanár mondja, és szarja le ha beszól. Tudom hogy nehéz, mi is jártunk hasonló cipőben. Sajnos sok hasonló tanár van.
Számomra rettentően elszomorító ahogy itt mindenki leugatta a kérdezőt, mintha minden tanár szent lenne, és minden gyerek kis mocsok, aki csak azért van ott hogy a tanárt idegesítse. Sajnos saját tapasztalat, hogy a tanárok minimum fele , de inkább többen, rohadtul bele vannak fáradva a munkájukba. Fásultak, és hovatovább megutálják a gyerekeket. Ráadásul nálunk még mindig dívik a kiképzőtáborszerű iskolai nevelés. A tesiórák mitsem változtak 20-30 év alatt. Maradtak az iskolakörök, az unalmas gimnasztika, esetleg labdajáték. A tanárok nem próbálják megszerettetni a mozgást, hanem letudni az órát, és megszivatni a kis lusta dögöket. Mert ők majd megmutatják, hogy a tv meg számítógép előtt fetrengő kis nyavalyások mennyire gyengék. Erre jön ráadásnak a mindennapos tesi, amihez nincs elég terem az esetek többségében, sem pedig elég tanár. Egy általános iskolában minimum 8 osztály van, ami minimum 8 tesióra egy nap. Erre jönnek a kötelező tantervben bent lévő úszással, ami teljesen irreális elvárás, ott ahol nincs köpésnyire az uszoda. A gyerekek hóban fagyban, félig vizes hajjal jönnek mennek, mert a 1,5 óra alatt ami két összevont tesióra, nincs idő lebattyogni az uszodába (kb 20 perc)levetkőzni, úszni, megszárítani mondjuk 20 kislány haját a két db. hajszárítóval ami az uszodában van, felöltözni és visszaérni a suliba. Kész agyrém. Én kötelezővé tenném valamilyen sport választását, és heti 3 edzést. Támogassák ezt, ne a semmit nem érő iskolai tesiórákat. Az pedig nem értem hogy miért elítélendő, hogy fájós kézzel azt kérte, hogy ne a testi épségét veszélyeztető feladatot kelljen csinálnia, hanem más hasonló, de talajon végezhetőt. Ettől miért is lusta? Egy lusta gyerek simán felmentést kért volna. Sőt, tovább megyek, szerintem a tanárnak kellene odafigyelni, hogyha valaki sérült, akkor ne olyan feladatot csináljon ami veszélyeztetheti. Ahogy nekiestetek a kérdezőnek, nem csodálom, hogy ő is minimálisan keményebb hangnemet ütött meg.
Szóval volt egy incidens, amiről nem tudhatunk semmit, de a lányod és a barátnői(!) azt mondták, hogy neki volt igaza, akkor nyilvánvalóan neki volt igaza. Oké.
Aztán legközelebb közölte a tanárral a lányka, hogy ő most nem akarja azt csinálni amit a többiek, hanem addig csinál mást, majd kitalálja hogy mit, de nem azt, amit a tanár kért. Hát. ez a hülye tanár ezen nagyon felhúzta magát, pedig világos, hogy itt a gyerek csupa jót akart, természetesen ő dönti el magának, hogy mivel óhajt az órán foglalkozni, nehogymár a tanár ugassa el neki, hogy mi a feladata. Pfejj.
Végül nem visz felszerelést az órára, de hát már ez is baj? Hiszen ez semmiség, majd nézi a többieket messziről, az pont ugyanolyan jó, mintha ő maga is részt venne a feladatokban. Hát, veszett egy tanárotok van, jól is teszed, ha felmenteted a barátnő-gyerekorvossal.
Az megvan amúgy, hogy titeket is hülyére vesz a kicsike?
“nem akar iskolába menni, a tesi előtt fáj a hasa, szédül, rosszul van és ilyenkor hív az osztályfőnök, hogy a gyerek nem érzi jól magát, érte kéne menni. Ahogy beül az autóba, semmi baja nincsen.”
😂😂😂 pancserek. Ennek az ősrégi trükknek bedőlni, te jó ég.
Szerintem teljesen mind1, hogy a kislány mit tett vagy mit nem, amivel "kivívta" a tanár ellenszenvét, mert egy pedagógusnak akkor sincs joga a kulturálatlan viselkedéshez, hanem inkább példát kellene mutatnia !
Sajnos manapság annyi a pályára teljesen alkalmatlan vagy/és már kiégett vagy/és alapból bunkó/felsőbbrendőségi és sértettségi komplexusait kiélni akaró oktató, hogy elszomorító a helyzet!
Én nem nyelvvizsgát kérnék a tanári diplomához, hanem pszichológiai szakvéleményt az alkalmasságról. :)
"Szerintem egy szülő ott segít a gyerekének, ahol csak tud." - ezzel maximálisan egyetértek és én is felmentetném a gyereket, ha tudnám! Aztán majd otthon edz.
Az a nagy büdös helyzet, hogy tanárhiány miatt az igazgató és az atyaúr sem fog semmit a tanárnéni ellen tenni, az meg már nem fogja megkedvelni a kislányt, a szülő hiába beszélget el vele, minden csak rosszabb lesz!
A felmentésen kívül még két(három) lehetőséget tudok ajánlani a kérdezőnek: másik suliba íratja a gyereket vagy magántanuló lesz (úgy értelmeztem, hogy a szülők tehetősek, tehát megtehetik).
Vagy: megveretik a tancinénit tanúk nélkül....
De nekem az első megoldás humánusabb, mint az utsó, bár kétség kívül ha a szép szó nem használ, ott már csak az erőszak segít az ilyen akut esetekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!