Tapasztalt anyukák segítségét szeretném kérni . Hogy oldjam ezt meg?
Fiam 9 éves. Mindenben nagyon ügyeskedik, legyen szó tanulásról vagy önállóságról.
Egyet kivéve: nem hajlandó magának törölni a fenekét.
Egyszerűen elakadtam a témában, mert akarhogy szeretném nem tudom rávenni, hogy magának csinálja. Ha nem nagyon olyan néha megcsinálja magának győzködés árán. A suliban nem szokott, de egyszer kellett neki, akkor megoldotta. Még ovis korában nagyon jól haladtunk a témával, de az egyik társa azt mondta neki, hogy az milyen gusztustalan és mennyire büdös lesz a keze meg ilyenek és ez őt nagyon befolyásolta, hiába magyaráztam neki el. Nyilván az én hibám,mert már sokkal régebben ki kellett volna küszöbölni a problémát. Ha azt mondom neki oldja meg elkezd kérlelni szinte sírásig, hogy csináljam meg. Ti hogyan oldanátok meg?
És ha rákényszerül? Az iskolában is megtörtént már. Mondjuk ha veled történne valami (ne legyen úgy), és nem tudnád átmenetileg használni a kezed. Elvágod, megégeted, meghúzódott, be kell kötni, fáj, most nem tudsz segíteni, stb, kéred, hogy legalább 2-3 napig oldja meg magának.
Csak ötletelek... mert nálunk ez lesz a következő lépés, ha nem változik semmi a szülinapja után.
Ha rákényszerülne biztos megoldaná, ahogy a suliban is megoldotta.
Most azt gondoltam, hogy felajánlom neki, hogy
- csak nedvessel törölje
-amíg nem megy tökéletesen húzzon gumikesztyűt.
És hogy legyen pozitív motiváció is, ha már rutinszerűen és jól megy a dolog megkapja az egyik hőn áhított Jordan cuccot (kosarazik).
Lehet hülyeségnek hangzik, hogy jutalmat kap érte, de ha leküzdi ezt emiatt nekem megéri.
Szetintem nem hangzik hülyén a jutalom!
Valamivel motiválnod kell, én nagyon jutalmazás parti vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!