Szobatisztaság, mint mumus? Tapasztalt, fiús anyukáktól segitséget kérek!
Kisfiam 23 hós, 15 hós korától a bilibe kakilt, de....pár hete elkezdte a bilit kerülgetni, ha ráültettem, felpattant,bár később, ha érezte az ingert, rácsücsült és volt produkció..mindaddig, amig egy alkalommal fájt neki. Ez 3 napja volt, azóta hisztizik, ha meglátja a bilit, ráadásul - gyanitom, hogy ettől- nem is akar kakilni.
Teljesen elkeseredtem, mert bár nem akarom erőltetni, de már olyan szépen alakult minden...most eltettem a bilit és semmit se erőltetek, de kaki ma sem volt..kicsit félek, hogy ismét székrekedés lesz a vége, fájdalommal és még több rossz beidegződéssel. Mit tehetek, hogy ne kapcsolja a fájdalmat a kakilással vagy hogyan oldhatom fel ezt a rossz érzését?
Már próbáltam neki elmagyarázni, de nem tudom, mennyit ért a dologból.
Ráadásul a pisit sem hajlandó jelezni,bár az is igaz, hogy nem mindig van rajta "kisbugyi", hűvösebb időkben rá kellett adnom a pelust.
Hogyan tudnám visszaszoktatni a bilizésre a gyerkőcöt vagy hagyjam, hadd jöjjön rá magától?
Köszönöm a válaszodat. Nálunk is belekakilt már a fürdővizébe, de a legutóbbi eset után már nem is hajlandó a kádban fürödni, hanem inkább zuhanyozni kiván a kis drága.
Ráadásul , ha beleültetem a medencéjébe vagy a kádba, 5 perc után jön is ki ("Ana, belekakiltam a kádba"). A meleg viz pedig kicsit el tudná lazitani a pocakot, de igy hiába minden....
Köszönöm a tippeket. A WC-vel egyelőre ismerkedünk, ráülni nem akar. Beszélgetünk a dologról, sőt, van egy ELMO-s meséje is, ami pont erről szól ("Felejtsd el a pelust"), szereti is nézni, bár az utóbbi időben eléggé bojkottálta.
Talán túl sokat foglalkozunk a dolgokkal? Nem tudom....most eltettem az "eszközöket", kapott kúpot, ami mára megoldotta a kaki-kérdést, de nagyon sajnáltam szegényt, amikor szaladgálni kezdett, mert jött az inger: a bilit változatlanul elutasítja, de a pelusba már nem akar kakilni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!