Tapasztalt anyukák segítségét szeretném kérni . Hogy oldjam ezt meg?
Fiam 9 éves. Mindenben nagyon ügyeskedik, legyen szó tanulásról vagy önállóságról.
Egyet kivéve: nem hajlandó magának törölni a fenekét.
Egyszerűen elakadtam a témában, mert akarhogy szeretném nem tudom rávenni, hogy magának csinálja. Ha nem nagyon olyan néha megcsinálja magának győzködés árán. A suliban nem szokott, de egyszer kellett neki, akkor megoldotta. Még ovis korában nagyon jól haladtunk a témával, de az egyik társa azt mondta neki, hogy az milyen gusztustalan és mennyire büdös lesz a keze meg ilyenek és ez őt nagyon befolyásolta, hiába magyaráztam neki el. Nyilván az én hibám,mert már sokkal régebben ki kellett volna küszöbölni a problémát. Ha azt mondom neki oldja meg elkezd kérlelni szinte sírásig, hogy csináljam meg. Ti hogyan oldanátok meg?
szerintem ez egy 9 évesnél nagyobb gond, mint az 2-6 ig írták, az 1-ben írtakat fogadd meg, mielőbb. Nem lenne jó, ha belefutna a kamaszodásba ezzel a gonddal, ott már könnyen elmélyülhet a probléma valamilyen szorongásos neurózisba, most még időben vagy, hogy kioldja a szakember. Te nem tudod, ez kiderült.
Egy kis segítség otthon: Ha van lehetőséged kertben együtt dolgozni vele, vagy akár csak virágokat átültetni cserepekben, tegyétek meg együtt dolgozzatok, kérd a segítségét ehhez, legyen jó földes a kezed és a végén mondd: a kézről mindent le lehet mosni! és mossál kezet egy kicsit hangsúlyos mozdulatokkal, szavakkal, de! NE térj rá az ő problémájára !!- azt neki kell felismerni, nem kívülről hallani.
Köszönöm szépen a válaszokat és, hogy nem oltottatok le, hogy milyen anya az ilyen.
Nedves törlőkendőt használunk, bár az a szokás, hogy száraz-nedves-száraz. Kipróbálom, hogy csak nedvessel, ha így sem megy szakember segítségét kérem.
8 éves, hasonló problámával küzdő gyerekem van.
Mi megállapodtunk, hogy amikor betölti a 8-at, onnantól magának intézi. Remélem, menni fog.
A suliban egyszer volt ő is csak a nagydolgát intézni, megoldotta. van a táskájában nedves vécépapír, abból tudtam, hogy az ki lett bontva. Otthon is azt (is) használunk, talán azzal egyszerűbb.
Tűzzetek ki egy céldátumot, hogy eddig és nem tovább. Egy próbát megér.
#9 Nem nedves törlőkendő, hanem nedves wc papír. Az feloldódik a wc-ben, nem dugítja el.
Mi is ezt használjuk, a fiam kb. 7 éves koráig nem volt hajlandó kitörölni, aztán megszületett a húga és nem tudtam mindig rohanni, ha épp hívott, így megoldotta egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!