Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mitől ennyire elkényeztetettek?

Mitől ennyire elkényeztetettek?

Figyelt kérdés

Szép napot! Elsősorban anyukák válaszára lennék kíváncsi, de bárki írhat személyes tapasztalatokat.

Én egy kisebb városban nőttem fel, ám pár éve beköltöztünk egy nagyvárosba. Azóta egyre többször figyeltem meg a házunk előtt lévő gyerekeket, és kíváncsivá tett néhány dolog.

A házunk előtt lévő játszótéren a gyerekek (egészen kicsik, talán óvodások) mindig egyedül vannak. Szülőket sosem látok a közelben. A gyerekek reggeltől estig visítoznak és ordibálnak. Emlékszem, hogy engem kiskoromban sosem engedtek el egyedül, mindig volt kíséretem. Ha nagyon visongtunk ránkszóltak, hogy legyünk halkabbak, mert zavarjuk a szomszédságot. A szomszéd nénit akinek éjszakai műszak volt, vagy bárki mást.

Itt viszont a kisgyerekek minden féle kíséret nélkül egyedül vannak, és olyan hangerővel ordítoznak, mintha pár centire mellőlem épp kínozná őket valaki.

De ez nem csak a játszótéren van így. Bevásárló központban, orvosi rendelőben, sőt, még könyvtárban is ha anyuka/apuka a kisgyermekével érkezik, a gyerek random rákezd (nem sírni) visongani, kurjongatni, szaladgálni. A szülők pedig egyáltalán nem szólnak rá.

Értem én, hogy gyermek, élvezze az életet, de nem túlzás ez egy kicsit? Ha ilyen kis korban nincs megmondva nekik, hogy nyilvános helyen ne viselkedjenek úgy, mint egy őrült, akkor mi lesz velük nagyobb korukba? Vagy pont emiatt a viselkedés miatt tartanak ott a mai fiatalok, ahol? Fegyelmezetlenek, erőszakosak, akaratosak, tiszteletlenek.

A mai szülők nem gondolkoztak még el azon, hogy néha neveljék is csak a gyereküket, ne csak a telefont nyomkodják a kezükben?

Nem egyszer láttam már, hogy anyuka nyomkodja a telefont, a gyerek pedig a járnád, úttesten rohangál egyedül körülötte.

Normális ez és én vagyok ennyire maradi? Vagy ez a városi nép tényleg ennyire nem ért a gyerekneveléshez, és csak megcsinálni volt könnyű, nevelni már nem tudnak?

2018. okt. 30. 16:18
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
49%

Persze. Csak a falusiak meg a kisvárosiak tudnak gyereket nevelni ...

Ne légy hülye.

Máshoz szoktál nagyon vidéken. Ennyi.

Ez egy korszak az életedben, majd elmúlik.

2018. okt. 30. 16:29
 2/15 anonim ***** válasza:
83%

"A házunk előtt lévő játszótéren a gyerekek (egészen kicsik, talán óvodások) mindig egyedül vannak. Szülőket sosem látok a közelben. A gyerekek reggeltől estig visítoznak és ordibálnak"

Leanyom, nem lehet, hogy egy ovoda szomszedsagaba koltoztel?

2018. okt. 30. 16:32
 3/15 A kérdező kommentje:
Tehát szerinted az teljesen normális, ha 4-5 éves gyerekek egyedül vannak kint a játszótéren forgalmas út mellett. Mindent értek. :)
2018. okt. 30. 16:32
 4/15 anonim ***** válasza:
84%
En csak azt mondom, hogy egyetlen hely van, ahol 4-5 eves gyerekek csoportosan szulok nelkul szaladgalnak, es ez az ovoda udvara.
2018. okt. 30. 16:35
 5/15 A kérdező kommentje:
Talán furcsának tűnhet, de itt nincs óvoda. A legközelebbiről, amiről tudok, az 10 perc sétányira van innen. Óvónőt biztos láttam volna mellettük, de itt tényleg egyedül vannak minden felnőtt kíséret nélkül.
2018. okt. 30. 16:43
 6/15 anonim ***** válasza:
79%

Sosem lattam meg szabadon engedett gyerekeket, plane a nagyvarosban. Pedig vegigjartunk par jatszoteret a gyerekemmel.

De majd te megmutatod a varosi nepnek, hogyan kell tokeletes gyereket nevelni. Hajra-hajra, "megcsinalni konnyu" szoval mire varsz meg?

2018. okt. 30. 17:03
 7/15 anonim ***** válasza:
87%
Áruld el, hol van ez...
2018. okt. 30. 17:20
 8/15 anonim ***** válasza:
65%
Én elhiszem, amit a kérdező ír, mert felénk is van egy játszótér (rögtön a paneltömb előtt, nem is forgalmas helyen), ahol egyedül kiengednek simán 4-5 éves gyerekeket, sőt még kisebbeket is, ha mondjuk van egy nagyobb testvér vele. Először furcsálltam, én nem merném ezt így. Egyébként ezekre a gyerekekre nem jellemző az ordibálás, idétlenkedés, szépen játszanak, beszélgetnek, aranyos gyerekek, csupán nincs velül szülő.
2018. okt. 30. 17:50
 9/15 anonim ***** válasza:
98%

Hát ez hülyeség hogy régen nem volt így, simán kiengedtek ovis koromba a ház elötti játszótérre, iskolába is alsóba már egyedül jártam negyed óra séta, kutyát is minden nap egyedül levittem sétálni kisgyerekként.

Régen nem volt ekkora bűnőzés,forgalom mint ma, pont hogy ma van inkább az hogy a szülőknek sokkal jobban kell félteni a gyereküket mint régen.

Amúgy gyerekek visonganak játszótéren ez nem csak városi gyerekekre igaz.

De abba igazad van hogy sajnos a szülők sokkal jobban bele vannak zombulva a telefonjukba és játszóházba, strandon, közösségi területeken kevésbé figyelnek a gyerekükre, de régen is ugyanúgy türelmetlenek voltak várakozásba a gyerekek mint ma, csak akkor még te is gyerek voltál ennyi a különbség.

27N

2018. okt. 30. 17:59
 10/15 anonim ***** válasza:
96%

Nálunk sem láttam még egyedül elengedett gyereket 8-10 éves kor alatt. Játszótéren szerintem lehet visítozni, mert hol máshol, boltban, orvosnál, járművön már gáz, ha a szülő nem próbál tenni ellene, ugyanakkor dackorszakos kicsiknél időbe kerül, amíg hat is a nevelés, szóval ami 1-3 évesen még tekinthető normálisnak, 4-5 évesen meg ráfoghatjuk, hogy eseti, felette már gyanúsan nem az.

A "mai fiatalok" meg az idősebbek szerint mindig is borzasztóak voltak :)

2018. okt. 30. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!