Hogyan szerelnétek le anyukát? Elkényeztetettek?
Anyós itt van pár napja es folyamatosan magyaráz, hogy azért ilyen rossz a kisfiam mert el van kényeztetve( meg van mindenuk ez teny), nincs megnevelve. Szerinte ha hisztizik vagy verekszik rà kéne csapnom, bezárni.
Meg elvenni a játékait.
3 éves kisfiuk, akinek fiai vannak tudják, hogy a bunyó (90%-ban jatekbol) elkerulhetetlen.
Szerinte már a külön szoba is luxus, 3 gyerkoc van, uton még 2, most epitkezunk es kulon szoba lesz mindenkinek, szerinte ez csak az én hülyeségem és elég lenne 3 gyerekszoba.
De ami még jobban aggaszt anyós ide akar költözni hogy majd Ô neveli a kicsiket,nekem ugyis lassan csak feküdni lehet. Szerintem egy hét alatt kinyírnám.
Párom szerint jó ötlet, segítene költözködni, hordaná a nagyokat oviba.
Mondtam neki, hogy felejtse el szepen, de csak a szajat huzta.
Fiú gyerek "dolga" hogy verekedjen😀 Főleg 3 évesen. Majd kinövi.
Én nem engedtem anyóst ideköltözni,feküdnöm kellett,férjem és egy ovis anyuka segített ( utóbbi pénzért persze,hozta vitte a nagyobbat,napközben 1-2 órát itt volt rendbetenni a házat fözni,hozta a félévesét,nekem irtó jó volt igy,neki is jól jött a napi elfoglaltság is meg a pénz is)
Anyós meg 200kmre dult fult hogy milyen már hogy ő meg nem jöhet maximum hetvégere latogatoba amikor a ferjem is itthon van 😀
Persze hogy a száját húzta a párod, mert így rá több feladat hárul, így meg anyós átvenne pár dolgot, akár olyanokat is, amihez neki nincs kedve vagy nem szeretné csinálni. Amúgy a te dolgod nevelni a gyerekeket, nem az övé. A gyerekek kicsik még, az ilyen idős gyerekek rosszak, tele vannak energiával, tesókkal civakodnak. Egy kisgyereknek nem mondhatod, hogy maradjon csendben egész nap és ne mozduljon meg. Az ilyen korú gyerekek izegnek-mozognak, mindenre kíváncsiak, mindent megfognak, megfigyelnek, hangosak, egyszóval felfedezik a világot. Jó hogy nem azt mondja anyósod, hogy verd őket agyon és zárd be a szobába őket és addig nincs kaja, amíg nyugron maradnak...
És amúgy ha végképp kihoz a sidrodból, akkor mond meg neki, hogy köszönöd szépen, de nem ez lesz az első szülésed, eddig is boldogultatok a pároddal és most is megfogjátok oldani, ti is felnőtt emberek vagytok és eltudjátok dönteni mit akartok és hogyan akarjátok nevelni a gyerekeket. A párodnak meg hogy nem az anyja dolga nevelni a gyerekeiteket, hanem a tiétek és nem anyósnak kell segíteni, hanem neki, ha nem tetszik akkor így járt. Terhesség alatt nem hiányzik neked a stressz és a feszültség.
Ajjaj, nagyon gyorsan szereld le a férjedet. Még jobban rád fog szállni a kedves mama, ha odaköltözik.
A szobák számához egyrészt semmi köze, másrészt nincs igaza, jó az a külön szoba.
A hiszti miatt valóban kell alkalmazni büntetést, persze nem verést, meg bezárást, ez túlzás. Meg a játékát se kell elvenni, ez hülyeség, anyósod elég gyöpös agyú.
Na, ne engedd kötlözni semmiképp!
42/F
Azért a verekedés, agresszivitás 3 éves korban sem okés dolog, a hiszti a dackorszakban előfordul, kezelni kell. Persze nem veréssel vagy bezárással, ez hülyeség. Három fiam van, bizonyos mértékig tényleg elkerülhetetlen a bunyó, de meg kell húzni a határokat.
Anyukát meg egészen egyszerűen annyival kell leszerelni, hogy a saját gyerekeiteket ti nevelitek, mert a ti kettőtök felelőssége, ha tanácsra, segítségre lesz szükségetek, majd szóltok, most köszönitek, de nincs. Odaköltözésre sincs szükség, megoldjátok a dolgokat, majd hívjátok és szeretettel várjátok, ha jöhet látogatóba. Nem kell ezt túlragozni.
Ha öt gyerek mellé (ha jól értettem) még egy nemkívánt anyóst is a nyakadba kell venned, rövid időn belül meg fogsz bolondulni.
Inkább több munka a saját elképzeléseid szerint, mint egy mindent jobban tudó, mindenbe beleszóló anyós!
A férjeddel meg beszélj, hiába húzza a száját, állj a sarkadra, mert ez a házasság ennyit nem fog kibírni.
Gondolom, ő sem szeretne egy idegroncs feleséget, nem?
A gyereknevelés első szabálya, tök mindegy mit csinálsz, valakinek úgyse fog tetszeni.
Van 3 unokatesóm, fiúk ,folyamatosan egymást csépelik, én is beszállok néha, a fiúknál ez természetes.
Ja igen a külön szoba luxus, minek a gyereknek személyes tér meg ilyen úri huncutságok?
Nem tudom a gyerekeid korát és nemét de anyósod hogy képzeli, például a 14 éves serdülő lány a 3 éves húgával vagy a 13 éves serdülő öccsével osztozkodjon a szobán? Laktunk 4-en egy másfél szobás lakásban, nem kívánom senkinek.
Ha beengeded anyukát onnantól ők már nem a te gyerekeid mert ő teljesen át akarja nevelni őket ahogy az őfelségének megfelel, aztán olyan hunyászkodó papucs lesz belőlük hogy ihaj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!