Miért ennyire lusták, elkényeztetettek a mai gyerekek?
Annak ellenére, hogy X, Y és Z családjának nincs kocsija, valószínűleg közlekednek valahogy. Lehet, hogy suli után már nincs kedvük vagy idejük még elvillamosozni a barátnőkhöz. Nem tudom mekkora gyerekekről van szó, de talán a szülők nem akarják, hogy egyedül utazgassanak, nekik meg nincs idejük őket kísérgetni.
Gyerekkoromban én buszoztam, de a sajátjaimat inkább kocsival viszem, ha tudom. Ez nem elkényeztetés vagy lustaság. Az enyémek most 4 évesek, és soha nem adta még át nekik senki a helyet a bkv-n, viszont előszeretettel tapossák majdnem szét őket.
Szerintem itt amúgy nem a gyerek a "hibás". Nyilván nem ő dönti el, hogy hova mehet. Ha a szülő nem engedi egyedül buszozni, akkor ő hiába menne.
Szerintem ez nem csak lustaság kérdése. megszokták a gyerekek, hogy autóval mennek mindenhova és ez a természetes nekik, ezért nem szabad elítélni őket. Ha innentől mindig busszal-villamossal vagy bicajjal fogtok járni akkor egy idő után az lesz a természetes. Én pl nem szoktam vezetni így mindenhová gyalog megyek, ha dolgozik a párom, a nagyobbik lányom is sokat gyalogol (buszra sajnálom a pénzt) így neki ez a természetes, persze néha mondja, hogy bárcsak autóval mennénk oviba. De azért nekem megvan az a helyzeti előnyöm, hogy kisvárosban lakunk így gyalog sok helyre könnyen el lehet jutni.
Mondjuk Budapesten bevallom a 10 éves gyerekemet sem engedném egyedül villamosozni de lehet én parázom túl...azt nem tudom, hogy itt Veszprémben majd elengedem-e egyedül valahová 10 évesen ahová busszal kell mennie. Ez még a jövő zenéje (most 4.5) mai szemmel azt mondom, hogy nem, de nyilván változhat a véleményem.
Igen, sajnos a legtöbb felnőtt is ilyen már a sarki közértbe is kocsival mennek.
Az én fiam 3 éves reggel az apja viszi oviba és látnád mikor biciklivel vagy gyalog megyek érte milyen szomorú mert nem kocsival mentem, de megérti hogy apánál van a kocsi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!