Miért ennyire erőszakosak, durvák és mindenkin átgázolóak a mai gyerekek?
Szerintem, amikor felnő az ember mindig azt hiszi, hogy még az ő idejében minden szebb volt és a gyerekek jobban neveltek voltak.
Tudod "bezzeg a mi időnkben..."
Mikor én voltam gyerek, akkor is ezt mondták a felnőttek, most meg felnőttként lassan én mondom ezt.
Amúgy mi váltotta ki a kérdést? melyik gyerek gázolt át rajtad és mivel? Ha tudom a pontos szitut, akkor többet tudnék írni.
Sajnos tényleg nem foglalkoznak a szülők a gyerekkel. Anyukám tanár, nagyon sokat panaszkodik, és inkább a szülőkre. A szülők inkább a gyerekre hagyják a dolgot, csak ne kelljen elkezdeni nevelni és a tanároknak nehogy már igazuk legyen. Persze a szülők meg túl hajszoltak, munka, hitel, kevés fizu, stressz. Nehéz ügy ez ám. Szerintem nem olyan fekete fehér mint azt kolopele írta.
Abban viszont egyet értek hogy sokkal szigorúbb feltételekhez (és én itt nem a pénzre gondolok) kéne kötni a gyerekvállalást, csak hát ez nem lehetséges.
Szerintem is foleg nevelesen mulik.
En nem azt mondom,hogy egy gyereket utni kell. Ezt en is csak akkor teszem ha nagyon muszaj es akkor se komplett verest kepzelj el mert amugy is kicsi meg a fiam (3 eves lesz nyaron). De a fenekere vagy a kezere bizony szokott kapni.
Nagyon sok minden meg van engedve a gyerekeknek manapsag. Szulo nem fegyelmez mert szegeny gyerek nehogy seruljon lelkileg. Aztan felno a gyerek es sehol nem talalja a helyet mert ugye otthon mindig ugy volt ahogy O akarta.
Ezzel a szulo a legrosszabbat teszi a gyerekevel.
En nagyon szeretem a gyerekemet barmikor meghalnek erte de nalunk es az eletbe vannak bizonyos "jatekszabalyok" amikre tanitom es ebbol nem adok lejjebb. Ha kell 5000-szer is elmagyarazom,hogy mit miert de ertse meg es tanulja meg. Csak ugye erre sok szulo lusta es nem veszi a faradtsagot.
A szuloseget amugy manapsag en is vizsgahoz kotnem legalabb. Nagyon sokan vallalnak gyereket pedig nem kellene.
elozo vagyok.
Az utolso valaszomat ugy ertem,hogy sokan ugy vallalnak gyereket,hogy nem gondolkodnak hosszu tavon elore mar ami a nevelest illeti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!