Szerinted rendjén van, hogy a gyerekek 2-3 éves koruktól 9 órát távol vannak a családjuktól? NEM arra vagyok kíváncsi, hogy ez van, arra sem, hogy legtöbben nem tudnak mást tenni, csakis arra, hogy ezt természetesnek, jónak tartod-e.
Attól függ milyen gyakran, és hogy hol van az a távol.
Ha egy-két hetente a nagyszülőknél van a gyerek egy-egy napot nem rossz szerintem.
Nem tartom természetesnek és miért is lenne az?
Azt nem irod,hogy napi szinten 9 óra? Vagy havonta?
Szerintem is az óvodára gondolt a kérdező.
Lehet, hogy tényleg sok a napi 9 óra, de szocializálódnia kell.
Persze, ovira (bölcsi, családi napközi, kisiskola) gondoltam.
Nem értem, miért lenne antiszociális???
Párom és az öccse nem jártak bölcsibe, se oviba. Nem tanulták meg, milyen osztozkodni, milyen meghallgatni mások véleményét, milyen alkalmazkodni. Problémát okoz nekik a pontosság, mert gyerekként azt csináltak és akkor, amikor és amit akartak. Az iskola első évében nagyon szenvedtek, folyton gondok voltak velük, párom öccsét pszichológusok kezelték.
A 9 óra talán sok, de napi 4-6 igenis KELL egy gyereknek.
Semmi gond vele. Én féléves koromban bölcsis lettem, 8-tól 4-ig ott voltam, és nem lett semmi bajom. Nem lettem pszichopata, remek a kapcsolatom a szüleimmel stb. Ez volt, anyám nem tudott mit csinálni, én meg kibírtam és normális felnőtt lett belőlem.
Az én gyerekeim 2 évesen mentek bölcsibe, és nagyon szeretik. Nem látom hátrányát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!