Tejfehérje allergiás gyerekek szülei! Van tapasztalatotok kecske tejjel/sajttal?
Többen ajánlgatták már nekem, de nem tudom, tényleg használható-e?
Ha igen, szereti a gyereketek? Csak neki adjátok, vagy az egész családnak ezzel főztök?
Köszönöm a válaszokat!
Hát nekem épp azt mondják az "okosok", hogy az teljesen más, más fehérje van benne.
De majd rákérdezek az orvosnál, csak gondoltam, hátha valakinek van tapasztalata.
Azért köszi!
Tejfehérje allergiás nem ehet /ihat kecske sajtot/tejet!!
Tápszer, zabtej, rizstej, ezeket használd!
Köszönöm, zabtejet használunk is. A süteményekbe viszonylag jól működik is (bár a kalács sajnos nem az igazi vele...)
A sajt a szűk keresztmetszet, mert rengeteg ételbe kellene/lehetne tenni, kislányom meg szinte sír, ha mi eszünk, ő meg nem kaphat, annyira szerette, de most nulldiétát kell tartanunk, még sokáig.
Viszont azt sem tartom megoldásnak, hogy emiatt az egész család ne egyen sajtot...
Nálunk 2 éve megy a diéta a fiamnál. mi kibírjuk , a nagyobb is, hogy ne együnk előtte olyat amit nagyon szeret. Bár mondjuk nagyon okosan megtanulta az idő folyamán, hogy neki fáj ettől meg attól a hasa így nem kiabál mindenért. Vannak dolgok amik érzékenyen érintenék, így azt az egész család nem eszi.
Ha nem eszik tápszert, hogy pótoljátok a tej miatt kiesett vitaminokat?
Szegénykém ő is elég jól viseli, csak néha kiakad.
Tegnap már azt is megkérdezte, ehet-e rizst, van-e benne tej?
És most különösen nehézkes, mert én meg terhességi cukor miatt fehérjedús szénhidrát diétán vagyok, így nekem meg pont a sajt az egyik "alaptáplálékom". Na de ez már nem tart sokáig...
Nekem azt mondták a gasztron, hogy a kalciumot kell pótolni, mást nem, ha kiegyensúlyozottan táplálkozik.
Épp ma fogom a dokinktól megkérdezni, hogy milyen adagolásban legyen.
Ti mit szedtek?
Semmit. Tápszert kapja, abban benne van minden, kálcium is olyan mennyiségben, ami a korához kell. 3 éves egyébként, szerencsémre imádja a tápszert, sőt követeli, reggel, este.
De ha nem inná a tápszert, akkor én is biztos rákérdeznék,mivel pótoljam. Bár nálunk most elég finnyás lett a zöldségekkel , nem érzem, hogy változatosan, vitamindúsan enne. Most ilyen korban van, olyan jó evő volt, most meg képes öklendezni, ha erőltetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!