Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek a gyereke nem akart...

Akinek a gyereke nem akart kistesót, később megszerette? Jó testvérek lettek?

Figyelt kérdés
Van már egy 7 és egy 3 éves. A 3 éves üvölt ha csak szobakerul.

2018. okt. 25. 13:16
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
64%
Hát én nem örültem mikor anya terhes lett. Amikor megszületett rühelltem. És hogy őszinte legyek sosem szerettük meg egymást. Nem értettem miért nem voltam elég. Mondjuk ő sose vont be és azt a büntetést is alkalmazta, hogy csak tesómmal foglalkozik.. A félelmem beigazolodott, ő lett a kis kedvenc. Nem csoda hogy megutaltuk egymást
2018. okt. 25. 15:36
 12/23 anonim ***** válasza:
59%

Mi ez a h.lyeség, hogy "nem kell engedélyt kérni a gyerektöl"?

Ha megtudja hogy lesz tesó, elmondja a véleményét. Akkor is ha nem kérdezed 🙂

2018. okt. 25. 16:51
 13/23 anonim ***** válasza:
25%
Én a mai napig utálom pedig már felnőttünk.
2018. okt. 25. 17:06
 14/23 anonim ***** válasza:
79%
Igy van elmondja es elnis mondhatja a velemenyet. De nem o fogja meghozni a dontest es engedelyt sem kerek hozza. Nehogy mar a nagymama tegye el a befottet....tolem se kertek engedelyt megis nagyon szeretem a testvereim. Nem ezen mulik hogy most 3 evesen mit gondol.
2018. okt. 25. 17:54
 15/23 anonim ***** válasza:
69%
nem igazán izgatott, hogy lesz egy öcsém annó. négy év van közöttünk, az első tizenkét évében vagy utáltam, vagy úban volt, vagy laszrtam. gyerekként négy év iszonyú távolság, szerintem először kamaszként válik el, hogy jó testvérek lehetneke ekkora különbséggel vagy nem. addig meg nem tdsz mit kezdeni velük, max szívod a fogad amiért így jött össze
2018. okt. 25. 18:09
 16/23 anonim ***** válasza:
0%
Ebben egyetértek hogy a 4 év nem szerencsés döntés. De akkor sem a 3 évesemet kérdezném meg, vagy szeretném vagy nem szeretném, de nem hárítom rá és nem adok teret az ellenkezésnek
2018. okt. 25. 18:17
 17/23 anonim ***** válasza:
50%
Én megkimélem a gyerekemet a testvértől. A kell testvér "mert kell és kész" véleményt hülyeségnek tartom. Mindig útáltam a testvéremet..
2018. okt. 25. 20:25
 18/23 anonim ***** válasza:
0%

Cáfolnám, hogy a négy év rossz kor. Szerintem pont jó.

Engedélyt viszont nem kérnék. Vagy akkor is ilyen fontos lenne a gyerek véleménye, ha csak ő akarná, ti nem?

2018. okt. 26. 06:54
 19/23 anonim ***** válasza:
De miért mondjátok hogy nem számít a nagy tesó véleménye? Neki ugyanúgy változik gyökeresen az élete. Mi pl. egy szobában éltünk. Mert oké ne ő döntse el, anyám is így volt vele, csak épp akkor vigyáznia se kelljen rá meg kötelezően játszani vele, stb.
2018. okt. 26. 20:10
 20/23 anonim ***** válasza:

Négy éves volt a kislányom, mikor elmondtuk neki, hogy nemsokára testvérkéje lesz, mint az unokanővérének.

Először azt kérdezte, hogy akkor engem már nem fogtok szeretni?

Megpuszilgattuk, és elmondtuk neki, hogy még több szeretetet fog kapni, mert a kistestvér születésével megduplázódik a szeretet is, és mivel ő lesz a "nagy", ő a kicsitől is sok-sok szeretetet kap majd.

Azt a mosolyt, ami akkor felvillant az arcán, nem fogjuk soha elfelejteni.

Attól kezdve naponta kérdezte, mikor jön már a tesó, és a születése óta olyan vele, mint egy védőangyal.

Úgy kell tálalni a dolgot, hogy a nagyobbik fontosnak érezze magát, és a lehetőségekhez képest sok mindent együtt kell csinálni vele a baba körül.

Nálunk ez bevált, a mai napig - apró és normális súrlódásokon kívül - semmi baj nincs velük.

Most 7 és 4 évesek, a nagy már olvasni is akarja tanítani a kicsit!

2018. okt. 26. 20:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!