4,5 év korkülönbséggel milyen a testvérek kapcsolata?
Kistesóim között van 5 év, nagyon jól kijönnek, mindig eljátszanak, a húgom sokat segít az öcsémre való vigyázásban anyáéknak. Szerintem nagyon jól megvannak, mentalitásuk sem különbözik sokban.
Én 14 éve, húgom 10, öcsém 5 éves.
Igaz, bár köztem és húgom közt 4 év van, de mi sosem jöttünk ki jól, én érettebben gondolkodom a koromnál ő pedig nem. Tehát mi nem vagyunk olyan szoros kapcsolatban, bár én magamnak való vagyok.
Én 3 évvel vagyok idősebb az öcsémnél, kiskorunkban tök jól megvoltunk aztán kamaszodni kezdtem, lett egy hisztis, depressziós korszakom, amit szerencsére már 1,5-2 éve kinőttem.
Viszont már kb 1 éve öcsém is kamaszodik, és nem jövünk ki túl jól. Borzasztó hangos, minden reggel arra kelek fel, hogy kiabál, ha megkérem, hogy halkuljon már le(nyugodt hangnemben szép megfogalmazásban), akkor nekem támad. Meg ott van, hogy mindig kötekedik, hogy mindek sminkelek, szőrtelenítek, használok tonikot, mosok heti 2-3x hajat, lenéz amiért nem tudok fekvőzni, húzódzkodni-->nem vagyok olyan jó tesiből, mint ő.
Legtöbbször gyerekesen viselkedik, ahogyan én is, viszont amikor valami hülyeséget akarok csináli(fára mászás, köpőverseny stb)leállít, leüvöl, hogy mégis mit képzelek magamról, legyek már érettebb, esetleg beárul anyának, amikor bezzeg ő csinálna valami marhaságot, akkor csatlakoznom kell, mert, ha nem, akkor vita lesz a vége.
Összegzés:
Szerintem egészen elviselhető a kapcsolatom a tesómmal, nem ordítozunk nap, mint nap, de havi 1-2 nagyobb veszekedés van. Őt elkényeztették, ezért, ha beszólnak/visszaszólnak neki, azt nehezen viseli, ami megnehezíti a vitáinkat is. A kamaszkoron meg túl kell esni, szerintem 2-3 év és ismt flottul megy majd nálunk minden.
Üdv.:15/L
Ui.:Gratulálok a babához!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!