Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Vajon jó testvérek lesznek?...

Vajon jó testvérek lesznek? Lányok 2 év korkülönbséggel.

Figyelt kérdés
Nagyobbik lányom 26 hónapos, a kicsi most 3. Most még el sem tudom képzelni h egyszer majd együtt játszanak. A nagy nagyon anyás, ha tehetné kisajátítana magának. Próbálom úgy csinálni h mindkettőnek elég legyen a figyelmem, de nem könnyű. Félek h a nagy nem fogja elfogadni a kicsit. Akiknek kb 2 év a korkülönbség lányai között, hogy volt? Mikortól kezdte a nagy jobban elfogadni a kicsit? Mennyire tudnak együtt játszani?
2017. ápr. 20. 15:48
 1/4 anonim ***** válasza:
79%
Jellem, nevelés függő.
2017. ápr. 20. 15:57
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk pont 2 van (2 év 2 hét pontosan). Az viszont fordítva volt, hogy a kicsi volt nagyon anyás. Ráadásul a kicsi bántotta a nagyot. Sok türelem kellett a részemről és a nagy részéről is a kicsi viselkedéséhez. Persze ez mindenkinek nehéz időszak volt. Ma a kicsi 2,5 éves már és imádja a nagyot. Úgy ébred, hogy "hol van?". Ölelgetik egymást, amikor találkoznak ovi után. De attól még ne gondold, hogy viták nem lesznek, vagy hogy lesz olyan időszak amikor csak jóban lesznek. Elég megtalálni egy játékot, amiből egy van :) Játszani sem igazán tudnak még. Színeznek egymás mellett, a kicsi adja a kirakódarabot a nagynak és ő kirakja a képet meg hasonlók, de még csak ilyen szinten tudnak együtt játszani. Na persze van amikor ez is vitába fullad.

Ettől függetlenül szerintem ez szuper korkülönbség, főleg ha egyneműek. Szeretik egymást, de ez nem jelenti azt hogy mindig minden tökéletes. Sokszor a kicsi kéri a nagyot, hogy segítsen neki, sokszor a nagy önként segít neki például vetkőzni. Egyre többször igénylik egymás társaságát. Amikor a kicsi kórházban volt 2 hétig és én is hazamentem a nagyhoz aludni, nagyon sírt a hugiért elalvás előtt. Ez kb féléve volt. De ugyanez volt, a kicsivel. Volt hogy ő jobban sírt, amikor a nagyot oviba vittük, mert tudta hogy délutánig nincsen otthon a nővére, meg otthon is ment az ajtóhoz és sírt utána. Szóval jó testvérek, pedig viták vannak.

2017. ápr. 20. 17:38
 3/4 anonim ***** válasza:
Ez nem a korkülönbségtől függ, hanem a neveléstől.
2017. ápr. 20. 19:24
 4/4 anonim ***** válasza:

A gyermekek együtt játszása az esetek legalább 90%-ában életkorfüggő. 4 éves kortól szoktak.

Egyébként láttam már 1 és 3 éves lánytesókat együtt, jól kijöttek egymással, csak hát még nincs igazán közös pont, még ennyi idősen óriási eltérés az 1 ill 3 éves kor.

Gyermekcsoportban meg sokféle életkor összetétellel találkoztam. Tehát ha mindkettő minimum 4 éves lesz, onnantól már csak a kölcsönös szimpátia, együtt rezgés, amin múlik az együtt játszás.

Persze kisebb korban is foglalkoznak egymással, de az nem annyira játék, ölelgetik egymást, esetleg néha kicsit birkóznak, szólnak egymáshoz, olykor civakodnak, és van, hogy a nagyobb segíti a kicsit, a kicsi tanul a nagytól spontán.

De együtt játszás szinte csak 4 éves kortól jellemző a gyerekek között, már akik szimpatizálnak egymással.

2017. ápr. 23. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!