Szeretnék egy kis tesót a fiamnak aki 3 éves. Tapasztalatokat szeretnék csak arról, hogy milyen ekkora korkülönbséggel a testvérek közti viszony? Féltékenység az elején stb?
Az én gyerekeim között 23 hónap van.
Véleményem szerint azért érzelmileg egy 2 éves, messze van egy 4 évestől! :)
Valószínűleg te majd el tudod magyarázni a nagynak, hogy mi történik, miért kell többet foglalkozni a picivel...stb.
Nálunk mostanában vannak gondok.Lányom 3 éves, kisfiam 15 hónapos..a nagy szereti bántani a kicsit..nevelési célzattal, meg játékféltés miatt is..és persze jó adag féltékenység is van a dologban..Nagyon apás a nagylányom, így nem is én vagyok a bibi, hanem mikor a kicsi apázik..szinte látszik a lány kicsi fején az elborulás! :) Hiába szeretgetem meg olyankor..meg hát akkor meg engem támad be a kicsi, mert ő meg anyás!! :D Na mindegy..nem könnyű az tuti.. :D
De a családban pont most lesz ilyen korkülönbség (4 év) 2 gyerek között.A nagytesó borzasztóan várja a hugit, már most mindenben segít..teljesen be van zsongva!!!
Egyébként a féltékenység elkerülhetetlen..tök mindegy 1 vagy 10 év különbség van a gyerekek között..csak kezelni kell tudni jól!
A te második gyerekednek kell majd pszichológus, hiszen már a születése előtt is el van könyvelve, hogy ő a nagyobbik gyereked tulajdona, úgymond egy játékszerrel ajándékozod meg az első gyerekedet, mert szerinted KELL egy testvér. A tengerimalac hasonlatot szerintem félreértetted. Olvasd el mégegyszer a kérdésedet és gondolkodj már egy kicsit. Kistesót szeretnél a fiadnak... Mintha valami játékot, vagy kisállatot akarnál neki venni ajándékba. Nem szabad így gondolkodni. Ha szülsz még egy gyereket, akkor ne úgy gondolj rá, hogy testvérrel ajándékozod meg a másik gyerekedet, ugyanis a kistestvér is egy önálló, autonóm ember lesz, ugyanolyan jogok illetik meg, mint az első gyerekedet, ő is ugyanúgy a gyereked lesz, nem pedig a másik gyereked játéka.
Egyébként megsúgom, elég nagy hülyeség, amit írtál, hogy majd nem lesz egyedül a világban, ha van testvére. Ugyanis nincs garancia arra, hogy felhőtlen lesz a kapcsolatuk, ahogyan arra sincs, hogy nem történik valami bármelyikükkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!