Ti szóltatok volna, vagy, hogy reagálnátok ha ilyenért szólnának?
Tegnap nálunk volt az egyik barátnőm, nem olyan 20 éves barátság, pár éve ismerem , jóban vagyunk.
Nekem három évesen van, neki kettő, mi soha nem eszünk a nappaliban ezt a gyerekem tudja, és be is tartja. Halvány krémszínű ülőgarnitúrám van , ugyanolyan a szőnyeg, nagyon sokáig spóroltam rá.
Tegnap süteményt ettünk a konyhában, Majd egy órára rá amit meghagyott a lánya, az anyuka bevitte a szobába, rá az ülőgarnitúrára a tányért, és a két éves gyerek ott mancsoskodott vele zsíros, krémes sütemény !
Persze, tiszta olyan lett az ülőgarnitúra amit két hónapja vettem. Nem tudtam hogy reagáljak most szóljak rá az anyukára?
Igen, tudom hogy ez csak egy ágy, de szerintem a pofátlanságnak is van határa, Ti szóltatok volna, vagy meg sértődtetek volna , ha ezért szólnak ? Persze én elkezdtem szedegetni a morzsát, mentettem ami menthető, de ekkor sem tűnt fel az anyukának.
Miért nem szólsz, amikor jön be a süteménnyel?
Nem utólag kell puffogni, hanem kinyitni a szád, ha valami nem tetszik. Te vagy otthon, ő meg nem gondolatolvasó.
Én szóltam volna, hogy legyszives menjenek ki a konyhába, étkezőbe enni, mert azt tanítjuk a gyerekunknek, hogy csak ott lehet és nem szeretnéd összezavarni.
A huzat tisztítására pedig ajánlom a marhaepe szappant, nagyon jó folttisztito
Légy szíves, ne egyetek a nappaliban, azt tanítom a kicsinek, hogy a konyhában eszünk!
Ennyi.
Nekem van erre egy tuti módszerem, amit minden pár éves barátság elbír:
Odamegyek, mosolyogva, kedvesen ráteszem a tenyeremet a lapockájára, talán egy kicsit meg is simogatom a ruháját, majd kedvesen, szeretteteljesen, de határozottan azt mondom:
,,Erzsi, ne haragudj, de megtennétek, hogy átültök a sütivel az asztalhoz?"
Ezután még hozzátenném, hogy:
,, Ha már úgy is arra járunk, főzök még egy kávét/teát magunknak!"
Nálam az ilyen beszokott válni. Oda-vissza. Én nem sértődöm meg, sőt, bocsánatot is kérek.
Mi is azt tanítjuk, hogy a kajálás a konyhába van és a lakás többi pontja ilyen szempontból tabu.Mondjuk nálunk azért olyanok a bútorhuzatok, hogy ne kapjak agyfaxt ha valami történik, mert akár oda is hányhat a gyerek ha beteg vagy bármi.
Legközelebb kérd meg hogy vigye ki a lányát a konyhába és ott egyen.Ha ezen megsértődik az az ő baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!