Reagálnátok arra ha a 3 éveseteket a fületek hallatára cikizné 2 nagyobb gyerek?
A fiam 3 éves, 2 hónapja ovis, okos-értelmes gyerek viszont a beszéde le van maradva. Reggel köszönt az egyik dadusnak, hogy Szia Uzsi néni (Zsuzsi), mire két nagyobb gyerek elkezdte cikizni ez miatt. A fiam csak nevetett velük, ő még nem érti a cikizést, vagyis nem veszi rossz néven, viccesnek tartja. Egyébként a két nagyobb fiú szereti őt, jóban vannak.
Én nem akartam szólni, nem vagyok egy anyatigris aki azonnal leteremt bárkit aki egy picit is nem úgy szól a gyerekéhez ahogy illene.
Ti mennyire veszitek az ilyesmit komolyan? Ha többször előfordulna szóljak rá a két gyerekre vagy ne foglalkozzak velük? Úgy gondoltam, hogy amíg a fiamnak nem esik ez rosszul addig biztos nem dumálok bele a dolgokba.
Azt is jó lenne tudni, hogy pontosan mit mondott a 2 nagyfiú.
Amúgy nem rontanék neki két nagyobb ovisnak akik lehetnek 4-5 évesek anyatigrisként, de valószínűleg nem bírnám ki szó nélkül sem és kedvesen, de rájuk szólnék, pl. mondanák annyit, hogy ti is hasonlóan tanultatok meg beszélni, ti már ügyesek vagytok, de Pistike még most tanulja, ilyesmiért nem szabad egy kisebb gyereket bántani.
Köszönöm a válaszokat. Én azért vagyok tanácstalan és azért érdekel mások véleménye mert nem tudom, hogy mi a helyes, hagyni hogy a gyerekem megvédje magát vagy védjem meg én 2 társával szemben de akkor nem-e azért fogják piszkálni mert félős, gyáva, anyukának kell őt megvédeni. Nem volt még ovis korú gyerekem, nagyjából emlékszem hogy mi volt az oviban, ha az én anyukám szólt volna be két társamnak utána biztos az lett volna, hogy huuu de ciki vagyok hogy az anyukám véd meg. (aztán lehet, hogy nem, nem voltam ilyen szituban)
A cikizés nem volt annyira durva, ha durva lett volna akkor biztos nem hagytam volna, csak jobb mások véleményét kikérni és azután még elgondolkozni hogy ha előfordul legközelebb ilyen akkor miként cselekedjek.
Ilyen mondataik voltak: Uzsipetike, jaj nem tudja kimondani hogy Zsuzsinéni, Uzsika-Uzsika, Petiuzsika... Tehát nem olyan durva, meg mint írtam, én úgy látom (és hallom az óvónőktől) hogy szeretik a fiamat, csak ez a két fiú elég nagynak érzi magát. (egyébként pont ez a két fiú verekedett múlt héten össze mellettünk, tehát kicsit vadabbak)
Én elmagyaráztam volna a 2 nagyobb gyerkőcnek, hogy nem szép dolog csúfolni a másikat. Nem éppen kedvesen, de nem is bántóan, és ezután az óvónéninek is szóltam volna, ha neadjisten valamelyikük problémázna.
Ki más védje meg a gyerekemet, ha nem én?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!