Reagálnátok arra ha a 3 éveseteket a fületek hallatára cikizné 2 nagyobb gyerek?
A fiam 3 éves, 2 hónapja ovis, okos-értelmes gyerek viszont a beszéde le van maradva. Reggel köszönt az egyik dadusnak, hogy Szia Uzsi néni (Zsuzsi), mire két nagyobb gyerek elkezdte cikizni ez miatt. A fiam csak nevetett velük, ő még nem érti a cikizést, vagyis nem veszi rossz néven, viccesnek tartja. Egyébként a két nagyobb fiú szereti őt, jóban vannak.
Én nem akartam szólni, nem vagyok egy anyatigris aki azonnal leteremt bárkit aki egy picit is nem úgy szól a gyerekéhez ahogy illene.
Ti mennyire veszitek az ilyesmit komolyan? Ha többször előfordulna szóljak rá a két gyerekre vagy ne foglalkozzak velük? Úgy gondoltam, hogy amíg a fiamnak nem esik ez rosszul addig biztos nem dumálok bele a dolgokba.
Egyértelmű hogy meg kell védeni. Ezt nem vitatja senki szerintem. Csak kulturáltan mert te vagy a felnőtt, és nem anyatigrisként leteremteni 2 kisgyereket, mert a kérdés konkrétan ez volt. És a szitutól is függ, ezért is írtam, hogy kell tudni azt is hogy mi volt a szitu. Ha tényleg gonosz megalázás, mert sajnos ilyen is előfordul, akkor egyértelmű a határozott fellépés, ha inkább incselkedés, akkor egy kicsit fura ezért leüvölteni egy 4 éves gyerek haját. Szerintem. Mert azért mert más gyereke még gyerek. De lehet hogy velem van a baj és be kéne vágni a sarokba meg keményen elküldeni melegebb éghajlatra...
Ha a bokorba lökik a gyerekemet, vagy komolyan megalázzák egyértelmű, hogy megvédem, és nem érdekel mit szól a másik gyerek anyja-apja. Ha azt mondják neki, az én biciklim szebb mint a tiéd bibibíííí, akkor nem játszom Rambót a 4 éves kishaver előtt, hanem maximum normálisan rászólok. Érti valaki a különbséget?? Tényleg velem lenne a baj???
Köszönöm a válaszokat. Én nem pontoztam senkit. Valahol mindenkivel egyet értek, viszont nem tartom magam tutyimutyi szülőnek, egyszerűen csak kezdőként nem tudtam felmérni, hogy szóljak vagy ne szóljak. Az számomra egyértelmű volt, hogy legközelebb ha előfordul ilyen akkor biztos rájuk szólok normálisan, csak kíváncsi voltam hogy más hogy reagál. Nem érzem azért magam sz.arnak mert első alkalommal nem üvöltöttem le két kisgyerek fejét, én sem vagyok tökéletes. Bozótba lökést meg kár említeni mert ez pont nem ilyen szitu volt, azért azt senki sem gondolhatja, hogy ilyen esetben nem védeném meg a fiamat.
Köszönöm mégegyszer a válaszokat.
A gyermek a szülőtől tanul, ő a minta. Így ki kell állni mindig a gyermekért.
Szerintem azt is jo ha megtanulja hogy a cikizés az nem pozitív nevetés, aminek örülni kellene.
Velünk eddig csak olyan esett meg, hogy ugrálovárban ütögetni akarta egy nagyobb a gyerekemet, pont lenditette a kezét(ráadásul ököltartásban), abban a pillanatban kapásbol szoltam a nagyobbra, hogy Nem verekszünk!Nem nem! és néztem hogy mit reagál, de a mozdulatot nem folytatta, hanem ment ugrálni tovább.
De pl volt hogy nagyobbak a gyermekem háta mögött utánozva csufolták őt, akkor én sem tudtam, most mit kellene.mert ha szolok a gyerekemnek felhivom rá a figyelmét, a kedvét viszont nem akartam elrontani.ott lefagytam.
Én megvédeném, elmagyaráznám /higgadtan, nem leteremtve azokat a gyerekeket/, hogy a kisfiam még csak most tanul beszélni, inkább bátorítsák, segítsék Őt. Nekik is biztosan jól esett a beszédtanulás során, amikor mások türelmesen segítettek nekik.
A minap a téren két nagyobbacska /6 év körüli/ lányka szaladgált, a 3 éves kisfiam nagyon szeretett volna velük játszani. Ők szinte gúnyosan elzárkóztak előle, azt mondogatták Neki, hogy Ő még pici, úgysem értené a játékukat, csak zavarná őket stb. A kisfiam próbált védekezni, kikérte magának, hogy 'Ő már nagyfiú, nem kicsi!' Egy ideig hagytam, hogy próbálkozzon, hátha beveszik a játékba, de amikor már egyre gúnyosabban csúfolták, Neki pedig láthatóan rosszul esett, odamentem hozzájuk, és finoman beszédbe elegyedtem a lányokkal. Megkérdeztem, hogy van-e kedvük a fiammal játszani, aztán elmondtam nekik, hogy bár valóban fiatalabb náluk, de már nem kicsi, szépen beszél, okos fiú, próbálják meg, hátha megérti a játékszabályaikat. Aranyosak voltak a kislányok, elmondták, akkor már nem is érdekelte a fiamat annyira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!