Hogyan reagálnátok ha a férjetek elverné a gyerekek fenekét úgy hogy te nagyon ellene vagy a veréssel fegyelmezésnek?
Az igaz hogy nagyon hisztis és szófogadatlan volt ma a fiunk, este elalvás előtt megint hisztizett valamin, mire a férjem kettőt rávágott a fenekére. A másik szobában voltam, de oda hallottam hogy mekkorát csattant, és utána nagyon piros is volt neki. Lehet hogy rosszul reagáltam, de sajnos még ott rögtön a gyerek előtt elkezdtem veszekedni vele, és azt mondtam, hogy elmegyünk a gyerekkel együtt ha még egyszer előfordul ez, ezt is hallotta a fiunk. 4 éves.
Tudom hogy az nagyon rossz ha látja hogy a szülei nem értenek egyet valamilyen nevelési kérdésben, de elszakadt a cérna hogy ilyet csinált. Azt utána elmondtam a fiamnak, hogy abban igaza volt apának hogy szót kell fogadni, meg nem szabad így hisztizni, de amiatt hogy megütött mérges voltam rá, mert az nem jó.
A férjemnek nem tudom mit mondjak, még mindig nagyon mérges vagyok rá. Szerintem ez ráadásul pont nem volt annyira durva hiszti, hogy így reagáljon rá.
Mit tennének?
Nagyon rosszul keteltem?
Ha a másik szobában hallottad akkor az nem kis popsira verés volt.
A helyedben helyre tenném a férjedet
Ennek a házasságnak nem lesz jó vége.
Nem egyeznek a nevelési elveitek, a férjed fizikai, te lelki erőszakkal oldod meg a problémát.
A gyerek nem tanulta meg négy év alatt, hogy nem hiszizhet, hiszen ha megtanulta volna, nem csinálná. Az a gyerek hisztizik rendszeresen, amelyik eléri vele, amit akar.
Üljetek le a férjeddel megbeszélni a dolgot, a gyerekkel szemben legyél sokkal következetesebb és hagyj fel az érzelmi zsarolással, semmivel sem tisztességesebb, mint fenékre csapás.
Ha a gyerekkel meg tudtad beszélni, hogy miben hibázott apa és miben ő, a férjeddel miért nem?
Itt a legnagyobb kárt te csináltad! Tudatosítottad a gyerekben, hogy nem kap többet, tehát bármit szabad, mert anya megvédi. Továbbá nem is tekint már rátok osztatlan egészként, mivel veszekedtél előtte, talán az se tiszta neki, szereted-e az apját, de az biztosan, hogy ő meg van pártolva, és hisztizhet tovább.
Gratulálok! Nem elég, hogy te nem tudtad megnevelni, a férjed ki van hagyva.
Nagyon jól reagáltad le.
Az a gond, hogy ha most ezt elnézted volna, akkor legközelebb hamarabb eljár az apa keze, és mire észbe kapsz, mindennapos eset, hogy kisebb dolgokért is elveri.
Sajnos alapvető probléma, ha nem tudja másképp kezelni a helyzetet, akkor normàlisnak tartja, hogy odaüt.
Beszéljétek át, hogy miért nem lehet családtagot ütlegelni, csak azért, mert ő erősebb.
Ti meg azt is ilyen termeszetesnek veszitek, ha a feleség kap két pofont?
Miért más, ha a gyereket üti meg? Kisebb, védtelenebb, azt se tudja, miért kapta. Mivel kisebb vétek, mint felnőttet megütni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!