Ti miket csináltok a hőségben, otthon, a kicsi gyerekeitekkel? (4 és 1 éves)
Problémám az,hogy nehéz olyan dolgot kitalálni ami mind a kettőt leköti. Az udvarra ebben a melegben nem viszem ki Őket,csak amig megmártóznak a kismedencében és délután mikor már mindenhol árnyék van.
Strandra nem tudunk menni,mert messze van és nem bírok a kettővel egyedül,Apuka pedig dolgozik.
Bent a lakásban viszont már nagyon unják magukat. Néha pancsolnak a fürdőkádban is,megy a ventillátor a nappaliban,sajnos légkondink még nincsen.
Szóval arra vagyok kiváncsi,hogy mit csináltok bent velük,hátha kapok valami ötletet amit még nem próbáltunk.
Köszönöm
Árnyékoló van a medence fölött és pancsolás szinte egész nap.
Bent van hinta, mászóalagút.
Rajzolás, festés, gyurma.
Igazából ugyanazt csináljuk, mint amikor nincs kánikula. Megvan a napirend, mikor megyünk sétálni, mikor játszunk, mikor csinálom a házimunkát, amikor nekik picit egyedül is tudni kell játszani, mikor alszik.
Szerencsére a játék reggel-delelőtt, a séta késő délután van, a főzés, ebéd és a déli alvás értelem szerűen a legmelegebb déli órákra esik, úgyhogy nincs sok változás. Csak nem a homokozóban játszik, hanem a medencében.
5 és 2 éves lányok,most még kint homokoznak illetve saralnak...
Még egy orát kint lehetnek utána bent megfürdetem őket, gyurmáznak babaházzal játszsnak vagy valami szerepjátékot..
(Hatalmas fantáziájuk van,)
Ebédelünk..
Kicsi (5 hetes) akkor ébred kb mikor a 2 éves aludna, az vicces szokottvlenni :) a legnagyobb addig mesét néz,esetleg a legkisebbet szorakoztatja,hogy a nagyobb aludhasson.
Picur szoptatás,naggyal csinálunk pár foglalkoztato feladatot az ovis könyvből, mikor felébred a kisebb 3 körül, uzsonna, utána kimegyünk medencézni,homokozni,trambulinozni. A pici napernyö alatt alszik szopizik, egy pléden..6 körül bemegyünk addigra ér haza a férjem ö fürdet,én gyorsan megfözök egy vagy két napra, utána puzzle, bármilyen benti játék 8 körül fekszenek
Köszönöm a válaszokat! :)
Mindenkinek ment a zöld ;-)
Az enyém 5 éves nyári napköziben van az ovis barátnőkkel :) Sokkal érdekesebb, mint a félévessel lenni.
8-16-ig van benn, imádja, én meg a kisebbel teszem a baba-dolgokat.
Néha átjön a nagy egy-két barátnője, akkor medence, meg játszanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!