Ti beadnátok a nagy tesót 3 éves korában oviba fél napra úgy hogy közben otthon vagytok a kicsi 7 hónapossal?
A nagy nagyon akar menni oviba, nagyon várja, viszont anyósomék nagyon ellene vannak, hogy menjen, mert hazahozza a betegségeket a kicsinek is.
Mindenki azzal riogat hogy majd állandóan betegek lesznek.
(csak szeptembertől lesz kötelező beadni, akkor már 1 év 3 hónapos lesz a kicsi)
Persze add be nyugodtan.Meg ne anyósodék döntsék már el, hanem te, meg a párod. Főleg, ha szeretne menni a gyerek, akkor ne foszd meg tőle. Kell neki a szocializáció.
Nekem van egy 5 éves fiam, 4 éves lányom, ők már ovisok és egy 11 hónapos fiam. Mind a két nagyobb gyerekem 3 évesen kezdte az ovit. Sőt, ott is alszanak, mert itthon nem alunának. Ha hazajönnének ebéd után, akkor fél 1-re kell menjek értük, a fiamék sokszor háromnegyed 1-kor végeznek, így 1 óra mire kijövünk az oviból, gyalog 13:30-14:00 között érünk haza, akkor rögtön éhesek persze, mire esznek 14:30 és utána mehetnének aludni. Lenne 15:00:15:30, mire elaludnának, ha épp nem bohóckodnak. Akkor este mikor alszanak el? Oviban meg 1 órakor altatják őket, fél 3-ig alszanak. Szóval, nyugodtan mehet a tesó oviba, legalább szoializálódik, gyerekek közt van és akár ott is aludhat, nem kötelező hazahoznod ebéd után, mert otthon vagy a picivel. Ráadásul, ha visszamész majd valamikor dolgozni, akkor úgy is ott kell aludnia.
Nálunk csak fél napra veszik be az oviba ha itthon vagyok a tesóval. Háromnegyed 1-re kell érte mennem.
Igazából az a kérdés hogy most január végén kezdje-e az ovit a nagy vagy szeptemberben? Most lesz 3 éves, a pici meg most 7 hónapos.
Igazából nem tudom hogy a pici 7 hónaposan essen át az összes ovis betegségen?
Nemrég voltak betegek és a pici is annyira náthás volt hogy alig tudott szopizni, meg csúnyán köhögött, láza nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!