Nagy (3,5 éves) oviban, kicsi (1,5 éves) itthon. Nálatok hogy viselkedik a kicsi, hogy a nagy nincs otthon?
Nálunk a nagy 4,5 éves a kicsi 2 lesz.
Tavaly is oviba járt a nagy, bár akkor sokat volt beteg, többet volt itthon, mint bennt, meg akkor a kicsi még pinduri volt, annyira fel sem fogta. Most viszont mióta elkezdődött az ovi, azóta a kicsi teljesen ki van kelve magából, egész délelőtt hisztizik, ha nem hisztis, akkor felrúgja a napirendjét, délelőtt bealszik unalmában, aztán délután jön a hiszti a fáradság miatt. nem tudom mit csináljak vele, de már begőzölök.
Nálunk a kicsi hiányolja a testvérét egész nap. Már reggel keresi, majd úgyahogy elvan velem, de amikor délben vagy délután hazajön a bátyus, hát annyira nagy az öröme, hogy a könnyem kicsordul, hogy mennyire szereti a kicsi a nagyot.
És a nagy is mostanában sokkal többet szeretgeti a kicsit, mióta ovis.
És nemigazán megy be a bátyus szobájába, nem játszik a játékaival jellemzően. Vagy velem játszik vagy a saját játékaival vagy kimegyünk sétálni.
De amikor a nagy itthon van, akkor is csak ritkán van vita a játékokon, együtt játszanak, a nagy odaadja rendszerint a játékát, ha a kicsi elkéri. Néha kergetőznek, de az is inkább vicces, mint agresszív.
Nekem 3 van, a legnagyobb 5.5 ő ovis, a középsőm 3 lesz dec, majd csak akkor kezdi az ovit.
Én megmondom őszintén alig vártam az ovit mert ha a nagyobb nincs itt annyira jó mert a középsőm teljesen nyugis,kiegyensúlyozott, nem sír nagyon szépen eljátszik velem is egyedül is, végre lehet vele foglalkozni mesélni bábozni ilyenek.
Ha a nagyobb itthon van akkor állandóan csak bántják egymást idegesítik sokszor előfordul hogy direkt bosszantják a másikat (oda vissza így van) ha próbálom őket szétválasztani az se jó mert akkor is sírnak és keresik egymás társaságát.
Furcsa ez.
A legkisebb 1 éves lesz őt jellemzően még kihagyják minden buliból és elvesznek tőle sokszor ezt azt, de ő meg még kicsi és leszerelhető egy másik érdekes dologgal amit odaadnak helyette neki.
Később nem tudom mi lesz.
Jó nektek hogy ilyen nagy a szeretet:) Nekem minden napom a neveléssel megy hogy nem bántjuk egymást, a fizikai erőszak teljesen tilos! (tehát ha odacsapnak egymásnak akkor bünti sarok) és állandóan szétválasztom őket erről szól a nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!