Ti hogy reagálnátok ha valaki lecigányozná a gyereketeket?
Biztos odavan a cigányokért. Vannak emberek, akik azt hiszik, hogy jópofák, vagy jót akarnak mondani, de pont a visszájára sül el. Szerintem a kolléganőd egyszerűen csak primitív. Mond el neki, hogy azért nem minden göndör hajú, vagy barna szemű ember cigány, óriási tévedésben van.
Nem tudom, ő külsőleg milyen típus, de biztos, valahogy visszavágnék neki valami hasonlóval.
Ha tényleg cigány lenne a gyerekem, akkor nem szólnék rá semmit, hisz nem sértette meg, csak az igazat mondta.
Ha meg nem lenne cigány, akkor kinevetnám, hogy baj van a látásával.
Semmit nem szólnék, nem különösebben mozdítana meg a dolog.
A lányom a terhesség végén 4D ultrahangon úgy nézett ki, mint egy tipikus néger baba: lapított orr, vastag ajkak, göndören úszkáló haj.
A lapított orr egyértelműen az apjától jött, neki is ilyen van. Ott a szonográfus viccelődött azzal, hogy "hát, már most látszik a hasonlóság az apukával, bár a gép bőrszínt nem mutat".
Röhögtünk rajta egyet és ennyi, én nem vettem rossz néven.
Vagy ott van apukám. Sötét bőrű (legalábbis áprilisban kimegy kapálni pár órát, és már csoki színű), gyerekként meg hegedülni tanult. A mai napig viccelődik vele, hogy állandóan cigánygyereknek nézték a sötét bőre meg a hegedűje miatt.
Egyszer rákérdeztem, hogy amúgy felmenői között nincs-e cigány; vállat vont, hogy bár ő nem tud róla, akár lehet is, fogalma sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!