Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti hogy reagálnátok ha valaki...

Ti hogy reagálnátok ha valaki lecigányozná a gyereketeket?

Figyelt kérdés
Kolléganőm testvére már többször azt mondta a lányomra hogy biztos cigány. Először nem vettem komolyan mert annyit mondott hogy annyira szép a lányom,olyan mint egy baba, ez biztos azért van mert "van benne egy kis vonó" (hogy őt idézzem). Megkérdeztem miért mondja, erre azt mondta azért mert nagy barna szemei vannak hatalmas szempillákkal, meg göndör haja. Nem is értettem miért mondja hisz amúgy fehérbőrű, meg világos barna haja van. Sem az én családomban sem a párom családjában nincs roma. A múlthéten viszont már megint kétszer megjegyezte hogy biztos hogy van benne vonó azért ilyen szép mert cigánylány, mikor mondtam hogy ne beszéljen hülyeséget azt mondta hogy neki hiába mondom mert nem tudom meggyőzni hogy nem így van. Annyira idegesít hogy folyamatosan cigánylánynak nevezi a 3 éves lányomat.
2016. jan. 25. 14:45
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Azért találkozunk ennyit mert szinte minden nap bejön a testvéréhez!
2016. jan. 25. 15:07
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Hogy reagálnék , ha valaki lecigányozná a gyerekemet?

Megmutatnám neki azokat a válaszokat , amit itt most kapsz. :)

Jó egészséget a lányodnak : az a fontos! :)

2016. jan. 25. 15:10
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem volt hasonló élményem, csak ott egy ismerős folyamatosan azt mondogatta a fiamnak, hogy "milyen helyes kis zsidógyerek vagy te", pedig aztán pont, hogy nincsenek zsidós vonásai a gyereknek, de mindegy. Aztán egyszer mondtam neki, hogy milyen meglepő, hogy ezt így kiszúrta, mert az egyik ükapám, a gyerek szépapja tényleg zsidó volt. Ezen úgy elcsodálkozott az ismerős, hogy szerintem azóta is keresgéli az állát :D Egyértelmű volt, hogy igazából eszébe sem jutott, hogy tényleg zsidó lenne nálunk bárki is, aztán ő volt a legjobban meglepve, amikor kiderült, hogy mégis volt zsidó felmenőnk. Egyébként, mióta mondtam neki, azóta egyszer sem zsidógyerekezte a fiam. Nyilván csak piszkálnódni akart, aztán amikor látta, hogy ezen nemhogy nem sértődök meg, de még meg is erősítem, hogy így van, hát abba is hagyta.
2016. jan. 25. 15:22
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg, hogy miért csodálkozik ezen. Anyja, apja cigány... Aztán kérd meg, hogy mondjon inkább romát.
2016. jan. 25. 15:26
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

"Igen cigány! És mostmár lépjünk túl rajta."

Ezt mondd, valószínű ezután mar nem meri mégegyszer leciganyozni, mert cigányokat ugye nem illik leciganyozni.

2016. jan. 25. 15:31
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Ez csak azért butaság, mert a fiunk pl. az apai dédnagyapjának szakasztott mása, aki cigány volt. Annyi a különbség csak, hogy a fiunknak rikító kék szeme van és nagyon szőke haja, de a füle, szemöldöke, vonásai bizony az üknagyapja teljesen.

Sosem cigányoznák le, pedig benne van egy vonóval :)

AMúgy rossz lehet ezzel szembesülni kisgyerekként, ha lecigányozzák és akár van benne, akár nincs, nehéz ezt kezelni. Szerintem is hagyd rá, mondd, hogy biztos azért igen és majd egyszer abbahagyja.

2016. jan. 25. 17:33
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Engem is cigányoztak már le és baromi rosszul esett, mondjuk az direkt bántásból történt és folyamatos volt. Jó pár évig megvolt a hatása, nem volt kellemes. Persze egyáltalán nem volt és most sincs egyetlen romás vonásom sem.
2016. jan. 25. 18:40
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

"pedig aztán pont, hogy nincsenek zsidós vonásai a gyereknek"

Bocs, off lesz, de ez a tévhit nagyon kering, hogy létezik "zsidós kinézet".

[link]

Az első néhány képet görgesd át, a számozottak az érdekesek alul. Képek zsidókról. Tessék megmondani mi a közös vonás bennük külsőleg :)

2016. jan. 25. 19:45
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Jó, akkor úgy mondom, hogy sem Köves Slomóra, sem Woody Allenre, sem Matisyahu-ra nem hasonlít a gyerek :D

Igazából arra értettem, hogy amit tipikusan zsidós kinézetként azonosítanak, na az pont nincs meg a fiamnál.

2016. jan. 25. 20:12
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen esetben pont leszarnám. Nem érdekelne a hülyesége.

Nálunk is megy ez. Lányom hófehér, kék szem, szőke haj. A sógornőm lánya fekete, teljesen fekete. Valóban roma, az anyja is fekete, mégis ők ketten cigányozzák a lányom. Erre most borult a bili, mert szerintük a romák mondanak ilyen szépen verset, ő megnyert egy szavalöversenyt, első osztályosként. Sírva jött haza, hogy amikor gratuláltak neki, megint kezdődött a sztori. Helyretettem őket. Már nem szólnak hozzánk. De nem is bánom.

2016. jan. 25. 21:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!