34-38 fokban mikor viszitek ki egy körüli gyereketeket?
Az a baj, hogy én rettentő rosszul viselem a meleget, ezért nehezen tudom felmérni, hogy mi az a határ, ami már neki is sok lenne.
A lakás légkondicionált, bent nagyon kellemes idő van.
Ha nem lenne gyerek, én a hőséghullám végéig az orromat se dugnám ki a lakásból.
Mikor érdemes kivinni? Ébresszem fel kora reggel? (8-9 között ébred magától)
Árnyékban én azt mondom, hogy simán 10-11-ig is kint lehet, utána meg inkább késő délután, 5-6 óra körül.
Csak az a lényeg, hogy árnyékban legyen és ne a tűző napon és kínáld többször folyadékkal.
Fővárosban élünk, itt a beton is nyomja vissza a meleget. Valamiért hőérzetre az esti órák a legrosszabbak, amikor 30 fok körül van még a hőmérséklet, de megáll a levegő. De az csak a saját hőérzetem.
Akkor reggel viszem ki, estét még átgondolom, vagy bevizezem a haját előtte.
Eléggé hideghez van szoktatva, amiatt soha nem sírt, ha hideg volt, meleg miatt gyakrabban szokott, sokkal rosszabbul viseli.
Még egy kérdés: én magamon alkalmazom azt a "trükköt", hogy vizes hajjal és csuromvizes ruhában megyek ki.
A gyereknél a vizes haj szerintem nem gond, de nem tudom, hogy a vizes ruhát merjem-e. VAg kisgyerekeknél, ilyen hőmérséklet mellett okozhat betegséget?
Bizonytalan vagyok benne, ezért nem próbáltam még ki.
(Hozzáteszem, hogy én személy szerint nagyon jól viselem a hideget, huzatot is. Konditeremben rendszeresen a légkondi hideg légáramlatában szárítom meg magam, amikor már patakokban folyik rólam a víz. Nekem semmi bajom tőle, míg mások nagyon betegek lesznek ilyentől. Gyereken kísérletezni nem merek...)
Korához képest sok és göndör haja van.
Nekem szintén göndör, olyan, mint egy beépített bundás sapka, rohadtul melegít.
A haját éjszakára is le szoktam vizezni (annyira, hogy ne csöpögjön), hogy hűtse. Eddig nem volt baja tőle.
A ruhával kapcsolatban attól tartok, hogy esetleg a veséjét túlhűti vagy bármilyen más belső szervet és az okoz megbetegedést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!