Ilyen esetben megütnétek más gyerekét? Vagy mi a jó taktika?
Nem helyes a kislány viselkedése, sajnos érdemi megoldást nem tudok javasolni, ha az anyját nem érdekli, viszont megütni semmilyen körülmények között nincs jogod.
A sajátomat sem ütném meg soha, másét sem.
Megütni sosem ütném meg más gyerekét, de helyre tettem volna a kislányt.
Pl: Amikor a babakocsin ugrált, akkor én simán felemeltem volna, letettem volna a földre, majd közöltem volna vele, hogy többé ezt ne csinálja, mert ennek nem lesz jó vége. Ha ezek után továbbra is a babakocsira ugrált volna, nos akkor lehet megijedt volna a hangomtól ahogy ráüvöltöttem volna. Majd az anyját is leordítottam volna. A csúnya beszédet meg eleve az elején leállítottam volna. Egyszerűen undorító ha egy kisgyerek így beszél. De ezt tuti otthon hallja a gyerek.
Igen, nyilván, én sem szeretném megütni. Viszont egyszerűen ijesztő volt a viselkedése... Főleg, hogy néztem az anyjára, mikor szólna rá, de semmi jelét nem mutatta a szándéknak. Csak röhögcsélt, hogy "hát csak akkor ilyen, ha te itt vagy". Pedig nem. Mondta apa és mamáék is, hogy az iskolában is egyre több baj van vele, verekszik és káromkodik otthon, az iskolában, de az utcán is képes úgy ordítani, hogy a földön fetreng...
A "mit csinálnék, ha az én gyerekem viselkedne így" kérdés sem jó, mert én ezt nem hagynám idáig fajulni. Főleg ez, hogy beleordít az alvó gyerek arcába, mászik a babakocsira a többedik "légyszi ne csináld" kérés után.
"Meséltem a barátnőimnek, és több is mondta, hogy ilyenkor, ha az anyja ennyire nem figyel rá, simán lekeverne neki a többedik ilyen után. "
Én ezekkel a barátnőimmel sem merném egyedül hagyni a gyerekem.
Máskor ne a gyerekre szólj, hanem a szüleinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!