Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Beadnátok 3 évesen oviba a...

Beadnátok 3 évesen oviba a gyereket, ha van otthon egy kistesó?

Figyelt kérdés

A lányom nem egész 3 évesen menne oviba.Itthon van egy 3 hónapos öcsi.Beadhatnám félnapos oviba,hogy "tanuljon".

Gondolkozom rajta,hogy melyik hónaptól írassam be.

2010. jún. 21. 21:36
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%

Én óvónő vagyok. És be fogom adni a lányom, amint 3 éves lesz.Ha lesz tesó, ha nem.

Sokat jelent az ovi, kell neki is a társaság.:)

2010. jún. 22. 09:29
 12/19 anonim ***** válasza:

Bocs az offért...

22.09nek: ilyenkor nálunk úgy van, hogy szeptemberben bevesszük a létszámba a gyermeket, tehát megvan a helye, de csak novemberben hozzák először:) Tehát valóban csak 3 éves korában jön először óvodába.:)

1 óvónő:)

2010. jún. 22. 09:33
 13/19 anonim ***** válasza:
51%

Az én lányom is 3 éves és a tesója 6 hónapos. Megy a nagylány szeptembertől oviba. Ez nem is volt kérdés. Szerintem ő már feldolgozta a kistesó születését és a tied is fel fogja dolgozni októberre. És tényleg szüksége van a gyerektársaságra. A tiednek meg a nyelv miatt mindenképpen.

Szerintem akkor irasd be amikor többen kezdik az ovit (nálunk ez a szeptember), hogy ne egy kialakult közösségbe kerüljön, mert oda már nehezebb beilleszkedni.

A betegségek szempontjából szerintem nincs megfelelő hónap, mindig van valami "kórság" a levegőben.

És még egy indok, hogy most kezdjen: sok anyuka panaszkodik, hogy a kistesó hiányolja a nagytesót és unatkozik, amíg oviban van. Egy pár hónapos baba még nem fogja hiányolni, de ha 1 éves lesz akkor már lehet. Szóval inkább most szokjon hozzá, hogy a nagytesó oviban van.

2010. jún. 22. 12:16
 14/19 anonim ***** válasza:
0%
Nálunk majd a télen születik a kistesó, de szeptembertől a kisfiam fog menni oviba. Nagyon sokat jelent neki a közösség.
2010. jún. 22. 14:04
 15/19 anonim ***** válasza:
40%
nem adnám be és az óvoda nem is köteles felvenni 5 éves kor alatt, csak akkor, ha veszélyeztetett a gyerek. Különben tipikus, hogy ha jön a kisebb gyerek, tisztán kényelmi szempontból lepasszolják a nagyobbat azzal a címszóval, hogy szüksége van a közösségre. Hát nincs szüksége ! A családjára van szüksége! Tanítsa az anyja, aki erre nem képes, az ne szüljön.
2010. jún. 23. 01:51
 16/19 A kérdező kommentje:

Utolsó,te hány éves vagy??Van gyereked??

az nem igaz,hogy az óvoda nem köteles 5 év alatt bevenni.....

A másik.Igen is jó az óvoda. Amit írtál annak pont az ellentétje az igaz!

Egy gyermeknek szügsége van a társaságra,nem csak a szülöre.

A másik.Nem kényelemböl adom be majd 100€ ért a gyerekemet félnapos oviba......De ha nagy a szád akkor legyen....

A többi választ köszönöm!!!

2010. jún. 23. 07:22
 17/19 anonim ***** válasza:
26%

Kedves utolsó!

Hát nem kényelmi szempontból fogom beadni a kisfiamat az oviba, főleg, hogy még a kiadás is jóval nagyobb lesz, ha oviba jár. De látom rajta, hogy milyen jó neki, ha bent vagyunk az oviban. Mert mi beszoktunk járni, mert mama ott dolgozik. És hiába foglalkozunk vele eleget, akkor is sokat emlegeti az ovit, annyira vágyik a gyerekek közé.

2010. jún. 23. 16:06
 18/19 anonim ***** válasza:
46%
2010. jún. 26. 09:53
 19/19 anonim ***** válasza:
Szerintem ez gyerekfüggő.
2010. jún. 27. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!