Beadnátok 3 évesen oviba a gyereket, ha van otthon egy kistesó?
A lányom nem egész 3 évesen menne oviba.Itthon van egy 3 hónapos öcsi.Beadhatnám félnapos oviba,hogy "tanuljon".
Gondolkozom rajta,hogy melyik hónaptól írassam be.
Igen, az óvoda szerinem is nagyon jó hatással lenne rá, sokkal többet tud közösségben tanulni (persze rosszat is, de nagyon sok jót is).
Valamint jó lesz neki vele egykorúakkal együtt lenni, fél napra nyugodtan írasd be, sokkal jobb lesz neki, mintha továbbra is csak veled van.
21 hós (szeptembertől bölcsis :) kislány anyukája
Èn is pont így gondolom.
Köszönöm.
Kérdező, mit jelent az, hogy nem egészen 3 évesen menne a kislányod oviba? Én úgy tudom, csak betöltött 3 évesen veszik fel, nem? Azért kérdem, mert nálunk is így lesz jövőre... a lányom szeptemberben még nem lesz 3 (mikor indul az ovi) csak decemberben, viszont 3 év alatt meg nem veszik fel.
Én is ezen gondolkodom, hogy akkor majd 4 évesen fog csak menni? Azt meg sokallanám.
Egyébként hogy a kérdésedre is válaszoljak, igen, én is beadnám. Szemben lakik velünk egy család, 5 éves a nagy, 2 éves a kicsi.. :) A nagy 3 éves korától ovis, az anyuka csak a picivel van otthon.
Szia!
Szerintem nyugodtan add be, sokat okosodik majd. Persze előtte célszerű vele beszélgetni róla. A beszoktatás biztos nem lesz egyszerű, hiszen eddig veled volt, és te továbbra is otthon leszel, ő pedig már oviban. Sok sikert a beszoktatáshoz!
Szerencsés vagy, hogy be tudod adni három éves kora előtt (tudom, hogy 2,5 évesen már felvehetik, de nagyon ritka, általában tele vannak az ovik).
Németországban élünk.Be lehet adni a gyerekeket 2év 9 hónaptól.
A lányom gyönyörüen beszél magyarul.Németül is,csak kevesebbet.Ezért lenne neki jó ha oviba menne.Attól én is tartok,hogy hazahoz majd több betegséget,és a fiam még kicsi......De a lányomnak is szügsége van a társaságra.Annyira szeret a szomszéd unokáival játszani,mikor péntekenként itt vannak a mamájuknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!