Beadnátok bölcsibe a kisgyereketeket, ha simán megtehetitek, hogy otthon maradtok vele?
Szerintem nem KELL a bölcsi, ha megteheted, maradj vele 3 éves korig. Én sem adtam a nagyobbikat. A kicsi most 2 éves, nagyon anyás, senkivel nem marad el. Nála ajánlották, hogy délelőttönként vigyem, hogy kicsit elszakadjon tőlem, de egyelőre még nem tudom, hogy döntök.
Az biztos, hogy ha te sem szeretnéd, rászorulva sem vagytok, akkor ne vidd, a legjobb helye veled van 3 éves korig!
Valamelyik gyereknek kell a bölcsi, valamelyik meg nem viseli jól. Bölcsivel és bölcsi nélkül is fel lehet nőni.
Az én lányom 2 éves korában menni fog bölcsibe, mert nem tervezünk kistesót, a munkahelyem visszavár, és jól keresnék. De ha megtehetném, nem hiszem, hogy beadnám mindenáron.
Amúgy soha nem az számít, hogy mit mondanak a barátnőid, hanem, hogy te hogy gondolod, milyen a gyermeked, milyenek a lehetőségeid.
Ez tőle függ. Ha látom rajta,hogy igényli a társaságot, akkor igen. Ha nagyon-nagyon anyás és tényleg otthon tudnék vele maradni, akkor lehet,hogy nem.
Nekem viszont sok barátnőm beadta azért, mert így a picivel sokkal jobban boldogult.
Ha otthon vagy a kicsivel, államiba be sem veszik. Gyakran még oviba sem.
Valóban vannak gyerekek, akik jól érzik magukat olyan 2 éves koruktól gyerektársaságban, ha ilyenkor a szülők megengedhetik maguknak, lehet, hogy jó ötlet fél napra beadni egy magánbölcsibe. Főleg, ha van otthon egy csecsemő is. De ez nagyon gyerekfüggő.
A bölcsi egy szükséges, de nem ideális megoldás azok számára, ahol az anyukának muszáj visszamennie dolgozni és nincs elérhető nagyszülő a közelben. Egy kisgyereknek a legjobb az édesanyjával, ha ez nem lehetséges, akkor a nagyszülővel, de még az állandó, csak vele foglalkozó babysitter is jobb megoldás, mint a bölcsi. Sajnos a legtöbben ezt nem engedhetik meg maguknak.
Ha megteheted, hogy otthon maradj, tedd azt, a gyerekednek ugyan már jól jön a gyerektársaság, de azt megkaphatjátok a játszótéren, annyi bőven elég is. Amúgy pedig melletted a helye, ott a legjobb neki!
Nekem a nagyobbom hároméves lesz, ő az ovit sem kezdi még szeptemberben, hiszen itthon vagyok 11 hós öccsével. Na meg lassan tervben a harmadik babó. Szerencsére mi is megengedhetjük magunknak, hogy itthon legyek. Hacsak nem változik valami drasztikusan negatív irányba az anyagiakban, maradok is itthon ameddig csak lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!