Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 5 éves kisfiam most kezdi az...

5 éves kisfiam most kezdi az első osztályt, van esetleg itt olyan akinek a gyereke szintén korábban ment iskolába?

Figyelt kérdés
Minden rendben volt?
2018. aug. 27. 20:54
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 anonim ***** válasza:
81%
Három gyerekem van. Mindig rosszul vagyok, ha azt hallom, unatkozik egy gyerek. Hogy tud unatkozni?! Ez szomorú. Nem tud játszani? Legozni, építeni, gyurmazni? Ül és bambul ki a fejéből? Mint valami koraven? Ezen kellene elgondolkodni. Hol van itt a kreativitás? Vagy már az is ciki? Egy öt éves nem iskolába való.
2018. aug. 28. 10:17
 32/63 anonim ***** válasza:
28%

Én évvesztes voltam, és anyámék a mai napig bánják hogy nem hatévesen mentem suliba. 5 évesen már tudtam olvasni, másodikban olvasási versenyen második helyet értem el, és akkoriban még elég fogékony voltam. Hiba volt várni.

Egy dolgot értsen meg minden kedves hozzászólótárs pontozástól és tetszésnyilvánítástól függetlenül... A gyerek érdeke a fontos, nem az ő saját véleménye!

Jelenleg mit ír a kérdező? Azt hogy az óvodában túl érett. Én is ilyen voltam a gimiben idegen nyelvekből, fejlődésre volt szükségem, ezért velem egy magasabb szinten külön kellett foglalkozni. Az idegen nyelvi órákat kiadták nekem lyukasnak. Abszolút a kérdező gyerekének helyébe tudom képzelni magam, akit már nem köt le az óvoda, viszont fogékony és nagyon várja az iskolát! Ritka az ilyen gyerek, és kíváncsi, kielégíthetetlenül. Elhiszem hogy mindenki (főleg az anyukák) nagyon féltenék a gyerekeket, de ha ingerre vágyik a gyerek meg kell neki adni, különben a tehetsége elnemtudommicsodál. De a lényeg, hogy nem jó irányba változik, ezért nem félteni kell a gyerekeket anyukák! Hagyni kell, és segíteni, nem félteni meg visszafogni, ahogyan azt a legtöbben akarnák (ami egyfajta önzése a szülőnek)!

Kérdező! Engeds a fiadat nyugodtan, és ne szorongj, mert fiatal!

Próbáljátok ki! Ha bejön neki, tetszik és boldogul, akkor egyértelműen ez volt a jó döntés, fogd a kezét, ne féltsd (majomszeretet), hanem támogasd! Saját példámból mondom, nekem erre lett volna szükségem!

2018. aug. 28. 15:02
 33/63 A kérdező kommentje:
Engedem, előtte nem mondom,hogy féltem, félek. Az iskolatársai 80%-ával együtt járt oviba, tehát kétlem,hogy bántani fogják. A tanító néni nagyon nyitott, volt már tapasztalata ilyen gyerkőccel. Tudom, hogy jó kezekben lesz,de azért féltem. Mégiscsak az én picikém, de nem akarom visszatartani.
2018. aug. 28. 17:51
 34/63 anonim ***** válasza:
84%

Tehat 80%-ban azokkal lesz akik kozott most is halalra unja magat.

Irni, olvasni tud. Jatekkal nem tudja magat lefoglalni. Tehat az elso egy evet vegig fogja unatkozni, csak itt ulhet 5×45 percet egyhelyben ami kulonosen jot fog tenni a pl a gerincenek. Mit is varsz pontosan az iskolatol? Esetleg azon gondolkozzal, hogy BARMILYEN jatektol es elfoglaltsagtol miert zarkozik el a gyerek.

2018. aug. 28. 18:04
 35/63 A kérdező kommentje:
Az igazgatónő nyitott az osztálylépésre illetve több kiemelkedő képességű gyerek van magántanulói státuszban az iskolában akiknek mindenben segítenek. Szerencsére nagyon segítőkészek. Mindennek utánajártunk, csak mégis fura ez. A 2"normális" gyerek, normális iskolakezdés után egy ilyen kis csodabogár :)
2018. aug. 28. 19:16
 36/63 anonim ***** válasza:
80%
Te most akkor dicsekedni jöttél. Bárki bármit ír, mindig megindokolod hogy de miért is lesz atombrutál jó döntés az iskola az 5 évesednek. Ha ennyire tudod hogy szupi lesz akkor minek kellett a "kérdés"? Nem olyan dicsekedni való ez mert nem a te érdemed. A gyerek ilyen és kész.
2018. aug. 28. 19:52
 37/63 A kérdező kommentje:
Szerintem leírtam miért írtam ki a kérdést 😊
2018. aug. 28. 20:49
 38/63 anonim ***** válasza:
50%

te dicsekszel,elmagyaráztuk neked hogy miért nem jó egy középsős/nagycsoportos gyereket iskolába adni ,azt mondod ott unatkozott a csoportjában lévő gyerekek között/velük egy osztályba fog járni hű de jó lesz neki akkor már ,

én inkább ara gondolok hogy nem akartad hogy a gyerek másik ovonénihez kerüljön egy másik csoportba 1 évre inkább ezt erőlteted

az első osztályba szinezés,számolás,rajzolás megy és betűfelismerés,stb unatkozni fog ,és rosszalkodni stb unalmában.

2018. aug. 29. 05:57
 39/63 A kérdező kommentje:

Drága utolsó! Több tagú bizottság elé kerültünk ahol felmérte a gyereket pszichológustól kezdve, tanítón, tanáron át mindenki aki kompetens a témába és egyhangúan úgy döntöttek, hogy menjen iskolába!

Unatkozik az oviban, mert már iskola érett. De ne hagyjam iskolába menni mert ott is unatkozni fogbmert már tudja az elsős anyagot, akkor soha ne hagyjam iskolába menni? 😊🤔 Szerencsére az iskolában, mint ahogy írtam is, megoldható az osztálylépegetés, tehát unatkozás kizárva 😊

De természetesen mint anya féltem az újtól az ismeretlentől a pici fiam. Azért kerestem hasonló okoskatörpök szüleit, hogy megtudjam mi vár ránk. De ahogy látom akinek valóban van tapasztalata ebben a témában, nekik pozitív a véleményük 😊

2018. aug. 29. 07:55
 40/63 anonim ***** válasza:
96%

Istenem....akik írtak hogy "tapasztalatuk" van azok nem "okostörpök" anyukái hanem gyerektelen tinik akik azt írták hogy "én is pont ilyen zseni voltam és uncsiztam az oviban".... komolyan az ő tanácsuk a mérvadó?! Elmondom: a fél világ úgy emlékszik vissza az ovira hogy ő sokkal okosabb volt mint az átlag és utált aludni.

Szóval ha neked releváns vélemények ezek akkor hajrá. Bizti jó lesz mert 2 vadidegen úgy emlékszik 20 év távlatában hogy nekik jó volt.

2018. aug. 29. 08:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!