Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 5 éves kisfiam most kezdi az...

5 éves kisfiam most kezdi az első osztályt, van esetleg itt olyan akinek a gyereke szintén korábban ment iskolába?

Figyelt kérdés
Minden rendben volt?
2018. aug. 27. 20:54
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 anonim ***** válasza:
93%

"... ha a közösség nem fogadja el és a tanárai sem" - Ennyire sötét jövőképet épp nem festenék, de semmiképp sem küldenék egy épp csak ötéves gyereket iskolába, még ha a bizottság iskolaérettnek nyilvánítja, akkor sem. Gondolj bele, az összes osztálytársa hat és hét éves lesz, ilyen kicsiként a fiad jelentős hátránnyal indulna, még ha okos is. Azt az egy évet még jól meg lehetett volna szervezni, pl. oviban hagyják olvasni mondókázás helyett, pluszfeladatokat adnak neki, ti vinnétek olyan programokra, amik érdeklik stb. Szociálisan is érettnek kell lennie az iskolára.

Én is tudtam olvasni ötévesen és okosabb voltam az átlagnál, mégis hétévesen küldtek iskolába, mert még hatéves koromban sem tartottak szociálisan érettnek hozzá. Ma azt mondom, hogy nagyon jól tették, rengeteget számított az az egy év. Semmilyen hátrányom nem származott belőle.

Nyilván nálatok már eldöntött, hogy megy iskolába a gyerek, azért fokozottan figyeljetek rá ti is meg a tanárai is.

2018. aug. 27. 23:02
 22/63 anonim ***** válasza:
43%

Én az ellentétes oldalon állok

Gyűlöltem az ovit, soha nem tudtak lefoglalni, unatkoztam mindig.

Ültem a széken, bámultam magam elé, nem érdekelt a korcsoportom számára előírt foglalkozás.

Alig vártam a sulit.

Sajnos nem írattak be előbb a szüleim, a 80-as években szerintem ilyen lehetőség nem volt.

Szerintem a gyerekednek sokkal jobb lesz, hogy mehet iskolába, mint az oviban unatkozzon.

2018. aug. 27. 23:12
 23/63 anonim ***** válasza:
46%
Óriási hibát kovettek el...neki még gyereknek kell lennie..vannak külön fejlesztőhelyek. Az iskolában be fogják darálni a 7 évesek..
2018. aug. 28. 00:10
 24/63 anonim ***** válasza:
95%

magyarországon laktok ? mert csak akkor lehet jó választ adni,

nem szabad elfelejteni az iskolához nem csak ész kell ,hanem szociális éretség is ,az meg lehet nincs meg a gyerekedben

tul kicsi lesz az iskolához,az ottani fegyelemhez,rendhez,én nekem eszembe sem jutott volna egy ép 5 évest iskolába íratni.de te tudod te fogod viselni majd ennek esetleges negativ következményeit.

ha magyarországon laktok.

2018. aug. 28. 05:41
 25/63 anonim ***** válasza:
58%

Hahó, van valakinek saját tapasztalata???

Nekem van. Jó volt, semmi bajom nem lett, senki nem bántott. Simán mentem a nyolcosztályosba, onnan az egyetemre.

Nekem sokkal rosszabb lett volna, ha egyedül maradok az oviban a barátaim nélkül.

Többet árt az a szülő, aki erővel visszatartja a gyereket, aki aztán hülyére unja magát a suliban és unalmában a többit zavarja és piszkálja.

2018. aug. 28. 06:54
 26/63 anonim ***** válasza:
28%
Most lehet en vagyok hulye, de ugy tudom ebben az orszagban be kell toltenie a 6.életévét hogy suliba mehessen...
2018. aug. 28. 06:55
 27/63 anonim ***** válasza:
77%
26-os, rosszul tudod.
2018. aug. 28. 07:40
 28/63 anonim ***** válasza:
93%

Hahóó 25, legalább 6 ember írt saját tapasztalatot, köztük én is, a fiamét. Nem minden a tárgybeli tudás. Elárulom, ha tényleg egész nap ír meg olvas akkor az első osztályban is unatkozni fog szóval NE ez alapján dönts. Az elsősök is csak színeznek meg összekötnek az első pár hónapban, aztán kezdik a betűket de azt is unni fogja. Szóval ne az alapján dönts hogy unatkozik az oviban........

Mellesleg: ha unatkozik egy ekkora gyerek az oviban, korabeli gyerekek közt, azaz nincs semmi szociális élete, nem talál örömet a játékban, nem kreatív, az sokkal nagyobb baj mint hogy unatkozik. Az iskoláa gyerekekkel hogy fog barátkozni így? Ők is játékosak, mint az óvodai gyerekek. Alig várják a szünetet, hogy rohangáljanak, építsenek....a fiad ezt sem fogja ezek szerint élvezni. Szóval ne az unalma legyen az ok hogy suliba adod.

2018. aug. 28. 07:55
 29/63 anonim ***** válasza:
46%
nem az oviban unatkozik, hanem az iskolában fog... minél később megy, annál inkább.
2018. aug. 28. 08:00
 30/63 anonim ***** válasza:
100%
Èn is azok táborát erösithetem, akik szerint az oviban kellene még maradnia. Èn áprilisban töltöttem be a 6-ot és úgy adtak iskolába, mert az óvónenik biztatták édesanyámat, hogy iskolaérett vagyok. Nagy hiba volt. Szinte az összes osztálytársam 7 vagy 7,5 éves volt és ebben a korban ez rengeteget számit.Mindig én voltam a legkisebb a tornasorban (pedig nem vagyok most kicsi 170 cm vagyok), de hozzájuk képest kicsi voltam.Nem vettek be maguk közé, mert én voltam a pisis. Kihasználtak és nagyon sokat szekáltak. Késöbb az alattunk lévö évfolyamban lettek barátaim, velük nagyon jól kijöttem. Ebben a korban tényleg nagyon sokat számit még pár hónap is, nagyon érzékenyek a gyerekek. Pedig nem voltam késön érö tipus, a gimnáziumban is meg késöbb is a barátaim nagyrésze idösebb volt nálam. Ha még vissza lehet csinálni, kérlek gondold át!
2018. aug. 28. 09:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!