Észrevettük, hogy nagyon sokszor hazudik! Miért? Kislányom most kezdte az első osztályt!
Semmit sem írtál le.
Nem mindegy, milyen dolgokban hazudik, nem mindegy, kiknek hazudik, nem mindegy hogy reagál, amikor szembesítitek vele.
Ha pl. osztálytársai vagy tanárai előtt olyat állít, hogy a tengerparton nyaraltatok és Mercedes kocsitok van, miközben csak a nagymamánál töltöttek egy hetet falun, és nincs is autótok; akkor elég egyértelmű, hogy nincs baj a jellemével, csak nem akarja, hogy a többiek gúnyolják.
óóó, hát van ilyen. nekem is elmesélte tegnap egy elsős kislány, hogy az ő apukája úgy lökte a hintát, hogy az simán átfordult. az elsős kisfiam megkérdezte, hogy nem estek-e ki azok, akik benne ültek... a kiscsaj meg simán szőtte tovább a dolgot, hogy deee, szólt is az anyukájának, hogy baj van, mert a gyerekek a földön ülnek, nem a hintába.
kisfiam pajtása is előadta múltkor, hogy ő egymillióig is el tud számolni, meg hogy nekik nem is tudom mennyi ilyen meg olyan játékuk van otthon... hát tudom, hogy nem.
szerintem ezek tök cuki dolgok... és ha belegondolok, nyilván az enyém is megpróbál felvágni, amikor éppen nem hallom :D
Igazából a suliban a nagyobb lányoknak hazudott tegnap valamit, hogy nagylánynak tűnjön.
Meg olyan dolgokban nem mond igazat, amikor pl valamit elmesél, és hozzá tesz, de durvát, hogy mindenki szája tátva maradjon.
kb ugyanaz, mint amit írtam a hintával, meg a játékokkal. nagyobbnak akar tűnni...
szerintem ez tök természetes, lényegében életkori sajátosság.
Akkor ez nem jellembeli probléma. Nincs semmi teendőtök.
Amúgy óvodás korban is szokták ezt csinálni. Nálatok akkor nem volt ilyen?
Volt, néha, de most már minden nap van valami kis aprság. És még csak 8 napja jár suliba.
Pesze, olyan, mint a hintás kamu nem nagy dolog, csak hát olyan ciki ez a szomszéd vagy más anyukák előtt.
Nem hiném hogy életkori sajátoság mert egyik gyerekem sem csinálta elsősnek pedig van 3 .
Én nem hagynám hogy ősszevisza fülentsen ,közölném hogy nem helyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!