Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 5 éves kisfiam most kezdi az...

5 éves kisfiam most kezdi az első osztályt, van esetleg itt olyan akinek a gyereke szintén korábban ment iskolába?

Figyelt kérdés
Minden rendben volt?
2018. aug. 27. 20:54
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 A kérdező kommentje:
Ő is. Már nagyon várja. Egész nap ír, olvas. :) Ő nem fél,én nagyon.
2018. aug. 27. 21:24
 12/63 anonim ***** válasza:
51%
Miért nem lehet még gyerek? Ez az idő sose jön vissza. Ha ilyen okos inkább járatni kellene ovi mellett angolra vagy más nyelvre amiből később haszna lehet.
2018. aug. 27. 21:27
 13/63 anonim ***** válasza:
72%

Augusztus 27.-én töltöttem a 6.-ik életévemet és szeptemberbe kezdtem a sulit. Ennek már 25 éve, de azóta is emlegettem anyámnak hogy engem év vesztesnek kellett volna hagyniuk, ahelyett hogy nevelési tanácsadóba vittek, ahol ugye iskolaérettnek nyílvánítottak! Pedig nagyon nem voltam az!

Akkor örültem neki, de aztán sok gondom volt a sulival. Én voltam a legkissebb, mindig engem szekáltak, a tanulás se ment olyan jól. Koncentrálni se tudtam még igazán. Felnőtt koromban jöttem rá hogy nekem kellett volna még az az egy év az oviban. De most már mindegy. Ez mondjuk csak az én példám, csak leírtam mert ugye a gyereket senki se kérdezi. Vagyis a gyerek biztos örül neki, most még, ahogy én is tettem anno. Csak nehogy később ő is így gondolja ahogy én.

2018. aug. 27. 21:33
 14/63 anonim ***** válasza:
64%
13-as, ha majd a 7,5 éves osztálytársai elkezdik szekálni, akkor biztos meg fogja tudni védeni magát, hiszen meghaladja a korát.
2018. aug. 27. 21:37
 15/63 anonim ***** válasza:
100%
Pedig ez a te döntésed volt! Nem rugdosták volna ki az oviból hidd el. Én is vihettem volna, szintén írt-olvasott, de szociálisan egy ennyi idős gyerek nem érett az iskolára. A tárgybeli tudás édeskevés az iskolához. Én nagyon jól tettem, hogy maradtunk egy évet még oviban.
2018. aug. 27. 21:59
 16/63 anonim ***** válasza:
89%
Én nagyon nagy butaságnak tartom ezt.
2018. aug. 27. 22:00
 17/63 A kérdező kommentje:
Az oviban is ír,olvas. Az ovonéni mindig ad neki feladatot. Vittünk be elsős-másodikos könyveket, foglalkoztatókat, de nem akarjuk visszafogni. Az oviban nem érzi jól magát. Már nem is bántják az ovonénik a színezéssel, mondokazassal stb. Inkább hagyják olvasni.
2018. aug. 27. 22:12
 18/63 anonim ***** válasza:
88%

Nagyon kellemetlen lesz, hogy ő lesz a legkisebb, később fog serdülni, mutálni, szőrösödni, nőni..

Lehet, hogy értelmileg meghaladja a korát, de szociálisan úgy ki fog lógni, hogy ihajj..

Barátkozós? Nyitott? Ravasz? Milyen tömegben?

2018. aug. 27. 22:23
 19/63 anonim ***** válasza:
88%

Egy épp, hogy 5 éves gyerek aki ír olvas mehet elsőbe de ő lesz a céltábla a többieknek. Gondolj csak bele hogy egy 7.5 éves hogy "bedarálja" a fiad tesi órán ha kidobósoznak vagy fociznak. Eseeg rászállnak piszkálják.

Elsőben is részben színeznek. Mi lesz ha nem fognak külön foglalkozni vele, mert nincs idő. Lesz magántanár aki délután foglalkozik vele?

Ezekre felkészültél? Hiába okos szuper csoda gyerek ha a közösség nem fogadja el és a tanárai sem.

2018. aug. 27. 22:28
 20/63 anonim ***** válasza:
82%

Én is ismerek sok okos gyereket, de senki nem vitte ot évesen iskolába.

Csak úgy megkérdezem: ilyenkor a szülők dicsekvesbol csinálják ezt? Mások miatt inkább?

2018. aug. 27. 22:32
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!