Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ekkora zokogas mellett ti mit...

Ekkora zokogas mellett ti mit csinaltatok volna?

Figyelt kérdés

Velem tortent amikor kicsi voltam, hogy a szuleim elmentek nyaralni amikor olyan 4 eves voltam. Ennek mar kb 12 eve.

Tisztan emlekszem a napra, hogy annal a nagymamanal hagyott anya akinel mindig is utaltam lenni. Nekem azt mondtak, hogy uzleti utra mennek..hatha akkor megertem. Azzal az uggyel hagytak ennel a nagymamanal, hogy o alig lat, es apa megsertodne ha az o anyjanal sosem lennek. De en gyuloltem ott lenni.

Sirva konyorogtem anyanak, hogy ne hagyjon ott, vagy vigyen a masik nagymamamhoz. Nem is ertettem, hogy miert nem oda visznek, mert vele egy csomo idot toltottem egyutt. A lenyeg az, hogy alig tudott csititani, es en keservesen sirtam, hogy ne menjen el.

Miutan elmentek meg vagy 2 napig szinte folyamatosan ramtort a siras, amire felhivtak a masik nagymama akinertem jott es megnyugodtam.

Azota emlekszem ra, nekem nagy trauma volt, anya meg csak mentegetozik.

Ti mit csinaltatok volna maskepp?

2018. aug. 19. 18:42
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
76%

Én apai ágon lévő nagyszülőktől borultam ki bár hála égnek nem kellett sokat velük lennem nem is szerettek engem még a nevem is félre mondták... Tedd túl magad rajta öcsédre meg vigyázz te. Bár nyílván apud nem akarja megbántani az anyját, "bocs nem vigyázzhatsz a gyerekekre,mert utálnak" De mi az oka,hogy ennyire utáltok ott lenni?

Amúgy én nem bíznám olyanra a fiam,akit utál,mert nyílván van oka a gyereknek,ha xy-t nem kedveli..

2018. aug. 19. 22:00
 22/28 anonim ***** válasza:
42%
Mar bocsi de amugy a nagymamanak hogy esett, hogy az unokaja ennyire utalja? A szivem szakadna meg nagymamakent ha ez tortenne. Nem tudom mivel erdemelte ki, talan azt is leirhatnad.
2018. aug. 19. 22:12
 23/28 anonim ***** válasza:
55%

4 évesen ugyan már...

+ lesz nagyobb traumád/pofonod szerintem az élettől ha kilépsz a szoknya alól XD

A szülők oda tesznek le ahova tudnak, ha kell menni és el kell fogadni így utólag:

Nem akartak egy pici gyermeket utaztatni (sok stressz pluszba egy pici gyerek + a gyermek érdekében jobb ha nem cipelik - nem mindegyik bírja jól az utat)

"nem is értettem" - ezt írtad. Szerintem most sem... hiába vagy tizenéves, gyerek aggyal gondolkozol, belemerülve egy semmilyen "Traumába"

Sokak vannak ám még így, hogy olyannal kell lenniük (nem csak egy utazásos időszakra), akivel/akikkel nem szívesen élnek Sooookkal rosszabb körülmények közt, szóval ne rágódj ilyenen.

Fogadd el és gondolj arra: valakiket lehet, hogy jelenleg kínoznak, vernek, leszidnak vagy csak szimplán szüleik veszekedéseit hallgatják...stb, Nézz s less utána az élet dolgaiba és gondold újra "mi a kis fájdalmad" ami amúgy eltörpül másokéval szemben.

Én pl karácsonykor pár évesen a papámat vérbe fagyva találtam mamám szobájában....

7 évesen pedig a nevelő apám úgy bezúzta az orromat, hogy ömlött a vér... pedig csak tesómmal összevesztünk egy játékon, ami egy ártalmatlan megszokott tipikus gyerekes vita.

....és még mesélhetnék, meg gondolom mások is tudnának neked (van pár ismerősöm, akiknek pokol volt az életük születésüktől egészen addig amíg saját talpra nem álltak)

Mit csinálnék helyedbe:

Fogadd el hogy ez múlt és gondolj a JÖVŐDRE!

arra a jövőre, ahol neked kell kialakítani majd a saját kis életedet s annak boldogságát!

Célokat kitapogatni, mi az ami érdekel, milyen körülmények közt akarsz élni (ház, jogsi, autó, család, vagy/és szimplán utazás, hobbik..stb)

Ha a múltat nézegetném és siránkoznék nem tudtam volna elérni a jelenlegi önmagam és sikereim (alkotás és üzleti téren leginkább)

Hajrá! Változz, a gondolatok rendezése és önismeret az első! Mivel ténylegesen minden szál kezdete és folyamata az agyban dől el! A többi pedig cselekedet, haladási képességen múlik.

2018. aug. 20. 05:02
 24/28 anonim ***** válasza:
71%

Én is hagytam már ott az 5 éves gyerekemet négy napra a nagyinál, mert attól, hogy szültem, NEM vagyok senki cselédje, és a férjemmel KETTESBEN is el akarunk menni ide-oda.

Szereti a nagyit, csomószor van nála, mégis sírt két napig.

Ez van, máskor meg egy hétig elvan "mamusnál", hogy semmi baja, és azért sír, hogy haza kell jönni.

Nekünk meg kellett az a négy nap kettesben, mert az én 362 napján a gyerek érdekeit helyezzük előtérbe. :)

2018. aug. 20. 20:25
 25/28 anonim ***** válasza:
74%
Én egyébként nem hiszem el, hogy a kérdezőben ilyenkor jó érzést kelt, ha nekiállunk szidni az anyját. Meg itt könnyedén mondja bárki, hogy ő olyan szuper, hogy nem hagyta volna a nagyinál, de kétlem, hogy a valóságban felrúgja az ember a nyaralását, csak mert sír a gyerek. Könyörgöm, egy négyéves azért is sír, mert nem a megfelelő színű bögrében kapta a kakaót. A nagyi meg felnevelt minket/férjünket, majd lenyugtatja. Itt nincs súlya a szónak, ezért könnyű azt állítani, hogy az adott helyzetben a kérdező kedvére tettünk volna, de akkor se oviba, se suliba nem járnának a gyerekek, hiszen ott is micsoda bömbölés van míg beszoknak. Sajnálom, de anyukád igenis jó anya, nem fogom neked szidni, csak hogy a kedvedre tegyek.
2018. aug. 20. 20:32
 26/28 anonim ***** válasza:
29%

Te megvéded a tesódat amugy, vagy csak végignézed a kínzását?

Én SOHA NEM hagyom ott a gyerekem ahol szenved. Ha rokon, ha nem az.

2018. aug. 21. 00:05
 27/28 A kérdező kommentje:
Termeszetesen elmondom a velemenyem, es kinalok alternativat, aztan vagy meghallgatnak vagy nem
2018. aug. 21. 16:28
 28/28 anonim válasza:
29%
Ugy latom sokaknak mindegy hogy mit gondol majd rola a gyereke kesobb. Csak majd ne lepodjenek meg ha nem allnak veluk szoba. En se apammal se anyammal nem beszelek mar es az unokájukat sem lathatjak. Fotot küldtem. Pontosan ilyen dolgok miatt, mert otthagytak az egyik szemet nagyanyamnal, ugyis csak gyerek fogja be, ovvel elvertek bezártak megalazo modon beszeltek velem evekig, majd ugyanezt a baromsagot mondták:" minek foglalkozol vele reg volt". Avval foglalkozom amivel jonak latom. Igy 15 eve nem mentem haza karacsonykor es a korhazba sem jöhettek be szüléskor sEm. Meg sem mondtam nekik mikor született a gyerek. Nyugi is van. Senki nem pofazik bele semmibe!
2021. jan. 7. 03:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!