Ekkora zokogas mellett ti mit csinaltatok volna?
Velem tortent amikor kicsi voltam, hogy a szuleim elmentek nyaralni amikor olyan 4 eves voltam. Ennek mar kb 12 eve.
Tisztan emlekszem a napra, hogy annal a nagymamanal hagyott anya akinel mindig is utaltam lenni. Nekem azt mondtak, hogy uzleti utra mennek..hatha akkor megertem. Azzal az uggyel hagytak ennel a nagymamanal, hogy o alig lat, es apa megsertodne ha az o anyjanal sosem lennek. De en gyuloltem ott lenni.
Sirva konyorogtem anyanak, hogy ne hagyjon ott, vagy vigyen a masik nagymamamhoz. Nem is ertettem, hogy miert nem oda visznek, mert vele egy csomo idot toltottem egyutt. A lenyeg az, hogy alig tudott csititani, es en keservesen sirtam, hogy ne menjen el.
Miutan elmentek meg vagy 2 napig szinte folyamatosan ramtort a siras, amire felhivtak a masik nagymama akinertem jott es megnyugodtam.
Azota emlekszem ra, nekem nagy trauma volt, anya meg csak mentegetozik.
Ti mit csinaltatok volna maskepp?
100%ban biztos vagyok, hogy a masik nagymama raert, mert amikor kerdeztem tole, hogy miert nem hozza vittek, o mondta el, hogy apa akarta, hogy ne... es neki a szive szakadt meg, de meg sem hozhat csak el ugy a masik nagymamatol.
Csak akkor jott ertem amikor felhivtak ot.
Nem hazassagmento ut volt hanem kollegakkal mentek “kotelezo jelleggel” ahova gyerekeket nem vihettek (a cegbol senkinsem) es mint irtam a masik nagymamam raert volna..
Csak azt nem ertem miert kell evekig kenyszeriteni valakit hogy olyannal legyen akivel egyaltalan nem akar. Jo hat engem lehetett... de most az ocsemnek ugyan ez a problemaja. Pedig nem arrol lenne szo, hogy anyaek elutaznak hanem, hogy a nagymamaval legyen az unokaja. De neki csak ugy jo ha ott alszik az ocsem (vagy en regen) fagyizni, allatkertbe, moziba vagy akar szinhazba el nem vinne minket. Egy napos program nem program neki.
4evest ha ennyire ordít, nem hagytam volna ott. Nagyobb gyerek (enyemeim 8es 9) már más tészta. Enyemek sem imádják anyosomat vannak hülye dolgai de ha évi kétszer indokolt esetben rabizom őket, szerintem már ne akarjanak belehalni.
Ocsednek jó mert ott vagy te. Vigyazhatsz rá, vagy mehetsz vele az utált nagyihoz, úgy csak nem olyan borzasztó
Túlreagálod.
Én sem szerettem az egyik nagyimnál lenni, és mindig sírás volt ha ott hagytak. De muszáj volt, hogy ne legyen családi sértődés. Mert ha az egyik nagyihoz megyek, akkor a másikhoz is kell.
Bár velem ezt megértették a szüleim. Fel is fogtam, de azért mindig volt egy kis sírás.
Soha egy percig nem haragudtam később ezért rájuk. Miért is tenném? Felnőttként már érti az ember, hogy a családban vannak elvárások. És a szülő is mindig szülő marad.
Feléd is vannak elvárások és a szüleid felé is vannak az ő szüleiktől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!