Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 132centis 36kilós 5 és fél...

132centis 36kilós 5 és fél éves gyerekkel van teendő?

Figyelt kérdés

Táblázat alapján ha jól néztem még pont határeset. Egyébként nem tartom ducinak, széles vállai vannak, szépen eloszlik rajta a súlya de az elmúlt 2 hétben nadrág vásárlásnál voltak gondok. Már a 140-est venném neki de hasban szűk, a 146 meg már nagyon hosszú, ez döbbentett rá, hogy kicsit jobban oda kell rá figyelnem. Keveset nasiznak a gyerekeim de most a nyári szünet alatt kicsit jobban engedtem nekik, üdítő-jégkrém-gumicukor-még egy jégkrém és 1 hónap alatt hízott is 1 kilót. Diétáztatni nem akarom, múlik a nyár, üdítőt már nem kapnak (csak ritkán) , jégkrém még fogy. Próbálok odafigyelni, hogy mennyiségre se egyen nagyon sokat de csesztetni nem akarom (én megéltem ezt gyerekként, vele nem akarom ezt csinálni).

Szerintetek túl lihegem? Vagy jobban tenném ha jobban odafigyelnék rá? Tanácstalan vagyok.

2018. aug. 15. 14:38
1 2 3 4 5 6
 51/52 anonim ***** válasza:
gyereked enyhén szolva is el van hizva,minimum 8-10 kg le kéne adni ,sok mozgás ,kevés nasi,kaja.
2018. aug. 19. 06:48
 52/52 anonim ***** válasza:

Én azt javasolnám kicsit olvass az egészséges táplálkozás témában - szénhidrát-fehérje-zsír arányok, lassú-gyors felszívódású szénhidrátok stb.

Így nehéz tanácsot adni, hogy nem ismerjük a napi menüt, de általánosságban azt lehet mondani, hogy nyilván nem az a baj, hogy mondjuk esztek rakott krumplit.. de ha az adott napon tudom, hogy szénhidrátban, zsírban gazdag étel lesz az ebéd, akkor úgy állítom össze a reggelit, uzsit, vacsorát, hogy azok már "könnyebb" ételek legyenek.

Nagyon sok apró trükk van, amivel már sokat lehet tenni az egészség érdekében, és a kutya észre sem veszi, például ha finomliszt helyett a panírhoz mondjuk tönkölylisztet választasz, nem napraforgóolajban, hanem kókuszolajban sütöd ki, a húshoz kevesebb krumplit vagy inkább rizst és több zöldséget tálalsz.

Szintén ízletes süteményt lehet készíteni akár mondjuk zabpehelyliszttel/tönkölyliszttel, az édesség kedvéért banán hozzáadásával, cukor nélkül.

Nem kell diétázni, csak tényleg az étkezéseteket egy egészségesebb irányba elvinni.

2018. aug. 19. 15:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!