Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Dacból nem eszik néha. Teendő?

Dacból nem eszik néha. Teendő?

Figyelt kérdés

Anyukámat anno tömték kajával, ha kellett, ha nem. Ő megfogadta, hogy velem ilyet nem csinál. Kifigyeli, hogy mit nem szeretek, olyat nem ad, egyébként a választék igen/nem. Gond nélkül fel is nőttem, szerencsére étkezési zavarom se lett. Ha nem kértem enni, akkor nem erőltették.

Ezt jótanácsként is megkaptam a lányommal kapcsolatban.

Mindenevő, még nem találtunk olyan ételt, amit nem szeretne. De az előfordul, hogy amit pénteken két pofára tol be, azt vasárnap elutasítja. Így én is maradtam annál, hogy ha nem kéred,nem vagy éhes, nincs helyette desszert, csoki meg egyebek.

Tegnap nem igazán akart vacsorázni, pár kanál csirkepástétomot megevett, majd ellenkezés. Oké, akkor éhesen fekszel le, nincs válogatás. Kicsit tartottunk tőle, hogy korai ébredés lesz az éhség miatt, de nyolckor feküdt, hétkor kelt.

Érdemes "tömni", vagy maradjunk az eddigi rendszernél, hogy ha nem kell, akkor nem eszik (a következő étkezésig)?

2.5 éves.

2016. szept. 13. 10:46
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Én nem tömöm a gyerekeimet, ha nem kérik, nem kell megenni.

Ha éhes, úgyis eszik, erőltetni nem szabad.

2016. szept. 13. 10:50
 2/3 A kérdező kommentje:

Egyébként átlag súlyú, sőt, mintha mostanában egy picit kerekedett is volna. Még nem duci, de a vékonytól is messze van.

Egy időben olyan mennyiségeket tolt be pár hétig, hogy egy felnőtt férfi megirigyelhette volna. Most visszaállt a minimál étkezésre. A bölcsődében normálisan eszik, sokszor repetát is kér.

A növekvő "térfogata" miatt átmenetileg kizártam az édességeket az étrendjéből.

2016. szept. 13. 10:57
 3/3 anonim ***** válasza:

én, ha nem eszi a vacsorát, megpróbálom később, kb egy óra múlva, mert lehet belakott az uzsonnával

én olyankor játszom azt, hogy kiviszem és nem kell enni, ha mindig felkel az asztaltól és játszana. de amikor elindulok, mindig visszahív, hogy együnk :)

2016. szept. 13. 12:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!