132centis 36kilós 5 és fél éves gyerekkel van teendő?
Táblázat alapján ha jól néztem még pont határeset. Egyébként nem tartom ducinak, széles vállai vannak, szépen eloszlik rajta a súlya de az elmúlt 2 hétben nadrág vásárlásnál voltak gondok. Már a 140-est venném neki de hasban szűk, a 146 meg már nagyon hosszú, ez döbbentett rá, hogy kicsit jobban oda kell rá figyelnem. Keveset nasiznak a gyerekeim de most a nyári szünet alatt kicsit jobban engedtem nekik, üdítő-jégkrém-gumicukor-még egy jégkrém és 1 hónap alatt hízott is 1 kilót. Diétáztatni nem akarom, múlik a nyár, üdítőt már nem kapnak (csak ritkán) , jégkrém még fogy. Próbálok odafigyelni, hogy mennyiségre se egyen nagyon sokat de csesztetni nem akarom (én megéltem ezt gyerekként, vele nem akarom ezt csinálni).
Szerintetek túl lihegem? Vagy jobban tenném ha jobban odafigyelnék rá? Tanácstalan vagyok.
Még a fiamra mondják, milyen nagy, meg kérdezik, iskolás-e...
Áprilisban volt 5 éves, 23 kg, és 122 cm. Bár én vékonynak látom inkább.
Szerintem is a sport jó megoldás lenne. Pl úszás.
Orvos, védőnő mit mond? Amúgy egészséges?
Milyen táblázatban nézted? Mert amelyikeket én láttam ott kanyarba' sincs már az 5,5 éves méretekhez.. a bmi-je majdnem a kórosan elhízott kategória számok alapján.
Orvos mikor látta?
(Az én 5 évesem 14kg, ez a szám sokkoló számomra... (mondjuk nálam a párom volt mindig iszonyat vékony kicsinek, n!latok lehet, hogy mindenki átlag feletti-)
"és 1 hónap alatt hízott is 1 kilót."
Azta! Hogy oda ne rohanjak. Igen, túlliheged.
A nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz hozzá tartozik az is, hogy kicsit jobban elengedjük magunkat.
7-es vagyok
Azt hozzátenném hogy nekem is 5,5 éves a gyerekem, igaz kislány, de csak 20 kg!
Amiket te leírtál nasi gyanánt,a lehető legrosszabb és leghízlalóbb, ugye tudod?! Az üdítők teli vannak cukorral, a gumicukor szintén, a jégkrémnek a legmagasabb a kalóriatartalma, borzasztóan hízlal!
Figyelj oda jobban rá ezek után!
Ez nem kioktatás, csak jótanács...később nagyon megszenvedheti ezt!
Köszönöm a válaszokat. Akik írják, hogy a 4-5 éves gyerekük fele ekkora, gondolom centiben is jóval kisebbek, kár az összehasonlítás. A magasságáról meg nem én tehetek. :D Van egy gyerek táblázat, persze, ott az 5.5 évesnek nem 36kg a normál súly de én nem is az 5.5 éves sort nézem, hanem a magasság sort, ahol 132cm-hez a 36kg még pont belefér.
Igen, orvos látta, pl 2 hete tüdőgyógyász aki annyit mondott a mérések után, hogy jó nagy gyerek 5.5 évesen de nem túlsúlyos, ezt a papírjára is ráírta. Háziorvos is látta júniusban, a magasságát megemlítette és hogy jó masszív gyerek, de a súlyára nem tett semmilyen rosszindulatú megjegyzést.
3 hetet voltunk a balatonon, itthon nincs gumicukor meg ilyenek, üdítőt talán heti egyet bontunk, nagyrészét a férjem issza meg. Balatonon más, amikor egész nap megyünk, vagy egész nap fürdünk, éhesek-szomjasak állandóan, víz és főtt étel mellett lecsúszik más is. Hát mikor egyen jégkrémet, gumicukrot (a 3 hét alatt talán 4 csomaggal evett meg a 2 gyerek), igyon 1-1 üdítőt ha nem nyaralás alatt. Ne legyünk már álszentek, megkövezni mert evett a gyerekem édességet. Írtam, hogy csak most a nyáriszünetben...
Ha a napi menü rantotthús sültkrumplival, sajtos tészta, paprikáskrumpli, krumplifőzelé, lángos és gulyás túrógombóccal, akkor nem az a 2 zacskó gumicukor tehet az elhízásról.
A gyermek eleve rendkívül magas, az én 4 évesem 100/14 és vannak nála kisebbek és vékonyabbak is a csoportban.
Viszont a magasságához képest is dundi.
Egyetek kevesebb kenyeret/tésztát/krumplit és rendben lesz.
Kérdező, ez rengeteg. Nem a magassága sok, az én 7 éves gyerekem 135 cm, szintén fiú, és nincs 28 kg, pedig nehéz csontú, masszív gyerek.
Ez nem egészséges, a gyereked valószíűleg túl van etetve. És nem a nyári nasival, hanem azzal, amit egyébként elé raksz, és amennyit.
Sportoljon heti 3 alkalommal, és ne egyen annyi lisztes, cukros dolgot, mint eddig, és vizet igyon. Csak te és az apja adjátok neki az ételt, így feleltek az egészségéért is.
Ez rettenetesen sok, még akkor is, ha szerinted "olyan szépen eloszlik rajta" a súly.Azért nem látszik kívül, mert a belső szervei körül rakódik le a háj. Egy még nem iskolás korú gyereknek ...
Kérdezp, az, hogy "jó masszív gyerek" az de, a súlyára tett megjegyzés. Ez a gyerek kövér.
Előző voltam.
19
Ne hisztériázz!
Nem tartozik hozzá a rendes étkezéshez "minden". Például a cukros üdítő, a liszt krumpival, a gumicukor nem rendes étkezés.
Szénhidrát pedig nem mindegy, hogy miből van, és mennyi. Semmi fogalmad a normál étkezésről, ezért Magyarország a világ 4. legkövérebb országa.
19
Az általad belikelt táblázat szerint egy is kövér egy 36 kilós 5 éves gyerek ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!