Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 132centis 36kilós 5 és fél...

132centis 36kilós 5 és fél éves gyerekkel van teendő?

Figyelt kérdés

Táblázat alapján ha jól néztem még pont határeset. Egyébként nem tartom ducinak, széles vállai vannak, szépen eloszlik rajta a súlya de az elmúlt 2 hétben nadrág vásárlásnál voltak gondok. Már a 140-est venném neki de hasban szűk, a 146 meg már nagyon hosszú, ez döbbentett rá, hogy kicsit jobban oda kell rá figyelnem. Keveset nasiznak a gyerekeim de most a nyári szünet alatt kicsit jobban engedtem nekik, üdítő-jégkrém-gumicukor-még egy jégkrém és 1 hónap alatt hízott is 1 kilót. Diétáztatni nem akarom, múlik a nyár, üdítőt már nem kapnak (csak ritkán) , jégkrém még fogy. Próbálok odafigyelni, hogy mennyiségre se egyen nagyon sokat de csesztetni nem akarom (én megéltem ezt gyerekként, vele nem akarom ezt csinálni).

Szerintetek túl lihegem? Vagy jobban tenném ha jobban odafigyelnék rá? Tanácstalan vagyok.

2018. aug. 15. 14:38
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
11%
Még a legtöpörtyűbb 5 évesnél is több, mint 19 kiló van megadva!
2018. aug. 15. 17:01
 32/52 anonim ***** válasza:
31%
31 vagyok en is megkaptam priviben a magamét tőle :))
2018. aug. 15. 17:01
 33/52 anonim ***** válasza:
81%
Nekem is 5.5 éves a kisfiam. 128 centi, és 28 kiló, és ő is elég vaskos, van 1 kis pocija is. Szerintem sem ártana egy kis lightos diétára fogni, vagy sportra beíratni. Az enyém is a fentebb írtak miatt ősztől karatéra jár. (Szerencsés vagyok, mert ő kérte)
2018. aug. 15. 17:10
 34/52 anonim ***** válasza:
0%
valaki elküldhetné a privátok másolatát a moderátornak, ő tud intézkedni
2018. aug. 15. 17:34
 35/52 anonim ***** válasza:
23%
Utolsó,én elküldtem, amit nekem küldött.
2018. aug. 15. 17:35
 36/52 anonim ***** válasza:
42%

Próbálj rá hatni beszélgetéssel, könyvekkel, példákkal. Sajnos a testalkata később is ilyen alkatú lesz, főleg ha most nem formálod át az étkezését. Ugye nem kell leírni milyen egészségügyi kockázatai vannak a túlsúlynak? Egészségügyben dolgozom, rengeteg a 8 éves 50 kg-s gyerek, vizsgálat előtt a szülők gyorsan még kirohannak a mekibe egy menüért, mert szegény gyerek éhezik...

Napi egy db pilóta vagy 2 db háztartási keksz - ok, a többi gyümölcs (ez az édesség - legalábbis az enyéimnél - 6 éves és 20 kg, 116 cm - mi is ilyenek voltunk) egész nap energikus, nincs cukorrohama és izmos.

2018. aug. 15. 19:11
 37/52 anonim ***** válasza:
0%
Izmos... Egy gyereknek már csak arra van szüksége, hogy kis body billder legyen :)))) Meg kockás hasikója igaz? :)
2018. aug. 15. 20:08
 38/52 A kérdező kommentje:

Szerintem törölhettek válaszokat mert nekem nincsenek meg az összefüggések válaszok között. Én nem irogattam senkinek privátban. Egy ember rám írt de neki még nem is válaszoltam.

Aki még mindig az 5 éves 36kg-os témán lovagol, nem tudok erre már mit írni, a magassága nem 5 évesé, és igen, ahogy valaki írta, a táblázat szerint 132cm-hez a 36kg még épp elfogadott. Ez nem azt jelenti, hogy tök jók vagyunk, látom, hogy baj lesz ebből, de aki lekövérezi a gyerekemet annak gratulálok! Nem részletezem. A kövértől nagyon messze van. Kis vékony karja van, vékony lábszára, de szinte izmos combja, igaz, pocakja van, meg széles háta.

Én szinte folyamatosan diétázom kisebb nagyobb sikerekkel, ebből áll az életem, mellettem a férjem csontsovány pedig többet eszik mint én, ő meg állandó hízó kúrán van. Ezek után ha valaki azt mondja nekem, hogy nincs olyan, hogy valaki genetikailag hízékonyabb vagy sovány típus... na... Két felé főzöm általában, magamnak szénhidrát szegényet, férjemnek és a gyerekeknek normál étel, értsd ezt úgy, hogy amit ti is megfőztök otthon egy átlagos hétköznap. Hogy mondjam meg az 5 évesnek, hogy te nem ehetsz normálisat, azt eszed amit anyád, amitől anyád is rosszul van mert utálja?!

Figyelni fogok a mennyiségekre, üdítő-nasit teljesen kizárjuk és keresek valami mozgásformát neki. Köszönöm a segítő válaszokat!

2018. aug. 15. 20:31
 39/52 anonim ***** válasza:
90%

"Én szinte folyamatosan diétázom kisebb nagyobb sikerekkel, ebből áll az életem, mellettem a férjem csontsovány pedig többet eszik mint én, ő meg állandó hízó kúrán van. Ezek után ha valaki azt mondja nekem, hogy nincs olyan, hogy valaki genetikailag hízékonyabb vagy sovány típus... na... Két felé főzöm általában, magamnak szénhidrát szegényet, férjemnek és a gyerekeknek normál étel, értsd ezt úgy, hogy amit ti is megfőztök otthon egy átlagos hétköznap. Hogy mondjam meg az 5 évesnek, hogy te nem ehetsz normálisat, azt eszed amit anyád, amitől anyád is rosszul van mert utálja?!

Figyelni fogok a mennyiségekre, üdítő-nasit teljesen kizárjuk és keresek valami mozgásformát neki. Köszönöm a segítő válaszokat!"

Pont ez a baj, kérdező: te gyűlölöd az ételt, ami nem hízlal, a férjed bármit eszik, a gyerek meg szépen elhízik közben.

Mi lenne, ha mindannyian ugyanazt az egészséges, finom és tápláló ételt ennétek?

2018. aug. 16. 08:59
 40/52 anonim ***** válasza:
64%

Hát már bocsi de ezen azért marha nehéz változtatni. Én is pontosan tudom mi az egészséges, azt is eszem, de attól még nem bírom megszeretni. Tudom , ez annak aki eleve imádja a salátát zöldséget és utálja az édességet vagy a tartalmas ételeket, nehezen elképzelhető és nem tudja magát beleélni.

Én értem amit a kérdező ír, pont így vagyunk mi is.

Azért nem fogok magamnak hazudni, hogy mi az amit szívesen ennék (de nem lehet) és mi az amit meg nem annyira (de azt választom)

2018. aug. 16. 09:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!