Mi lenne a legjobb megoldás szerintetek kívülállók szerint? Örökbeadás, intézet?
Van egy 4.5 lassan 5éves gyerek aki valószínűleg pszichopata (egyenlőre csak viselkedészavarosként van diagnosztizálva) ön és közveszélyes. Nem járhat közösségbe, annak többször majdnem tragédia lett a vége. Gyógyszert és gyógykezelést kap de csak egyre szörnyűbb és szörnyűbb dolgokat tesz. Minden rokon retteg tőle. A testvérei is ordítanak ha haza kell menni az oviból, nagyítól. Van, hogy átszöknek a szomszédba csak hogy ne kelljen itthon lenni.
Tönkrement a család, széthullott.
Én személy szerint nem hiszem el, hogy ez a kisgyerek így született.
Valaminek történnie kellett, amiért ilyen.
Pontosabban leírnád, hogy miket csinál?
Az előző kérdésed óta nem alakult a helyzet semmit?
Amúgy egy ilyen gyereket ki fogadna örökbe szerinted? Őszintén szerintem senki. Nehéz helyzet... 24 éves korig maradhat intézetben. Utána mi lesz?
A pszichopata egyik jellemzője, hogy bűbájos tud lenni, ha szüksége van valamire.
Konkrétan mi a gond? Tudom, hogy nehéz így leírni, de ami a kérdésben van, az egy szubjektív álláspont.
Az én legnagyobb gyerekem ADHD-s és enyhe Aspergeres. Ő se volt egyszerű eset, és akkor finoman fogalmaztam. Egyedül közveszélyes nem volt, de ez is nézőpont kérdése. Sose adtam volna intézetbe, pedig egyszer bentlakásos suliba is bekerülhetett volna. Mostanra egy kicsit fura, de nagyon szerethető, okos, érzékeny, és szókimondó kamasz lett.
Ti valószínűleg most vagytok a mélyponton. Ő is érzi, hogy nem olyan, mint a többiek, ti csak őt nem értitek, de ő nem ért senkit. Nem tudja magát kifejezni, nem tudja megfogalmazni, mi a baj. Ezért frusztrált, és tombol, hogy felhívja magára a figyelmet. A jó hír, hogy innentől csak jobb jöhet.
A diagnosztizálást hagyjuk a hozzáértőkre! Ezen kívül az csak egy címke. Mindegy, mit ragasztasz az üvegre kívülről, attól abban mèg baracklekvár lesz. Nem változik tőle semmi, csak könnyebb célirányosan segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!