Ki hogy tanítja a köszönést?
Van az utcában egy tizenév elején járó fiú. Mindig Csókolommal köszönt még a férjemnek is. Láttuk, hogy lehajtja a fejét és zavarban van. Mondtuk neki, hogy a szia köszönés nekünk megfelelő és tegezzen nyugodtan. Azóta mindig jó hangosan sziázik. "Szia, hogy tetszik lenni? "😃
A lényeg, hogy ebből kiindulva arra jutottam, hogy a Csókolom nagyon zavarbaejtő és ciki köszönési forma. Amúgy én is utáltam. Mindig voltak vicces Férfiak akik ilyenkor beszóltak.
Ki hogy\mire tanítja meg köszönni a gyerekét?
Nálunk még a szia vagy integetés. 3 éves. Néha mondja, hogy jónapot de azt akkor, amikor mi is így köszönünk.
3,5 éves lányom 20 és 60 közöttieknek csókolomot, 20 alatt és 60 fölött sziát köszön. Gyakoroljuk a cserét, egyre jobban alakul.
Engem nem zavar a csókolom. 40 éves vagyok, kisvárosban élek és most is csókolommal köszönök a 80 éves néninek az utcában, akit 2 évesen is csókolommal köszöntöttem. Persze ezek a személyek lassan elfogynak, de nem okoz gondot.
De tudom hogy köszönjek. Viszont sokszor van olyan szituáció, hogy én jónapotot mondok a másik fél sziázik és fordítva.
Persze lényegtelen, mert legalább köszönt. Csak érdekelt ki hogy tanítja. És látszik is, hogy megoszlik a vélemény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!