4 év körüli gyermeketeknek melyik köszönést tanítjátok, hogy a felnőtteknek köszönjön? Csókolom vagy jó napot?
mindkettőt, de inkább Jó napot és Viszlát
ennek ellenére egyiket sem akarja használni :D
csókolom.
gyerekről van szó, nem pedig egy középkorú emberről.
miért? csak középkorú köszönhet illedelmesen
Az iskolában sem csókólommal üdvözlik a tanárt
Csókolom. Bár ha csak annyit mondok neki, hogy köszönj, akkor azt mondja szia. Most próbálom tanítani neki a csókolomot.
A Viszlát-ot pedig magától leste el, nem sűrűn használja, de majd megzabálják a boltos nénik, mikor kifele jövet kiabál, hogy Viszlát! :)
napszaknak megfelelő köszönést tanítok. jó napot, jó estét, jó reggelt... és viszlát. szépen használja is, de azért mindig odadugja a végére a sziát :)
én gyerekkoromban is utáltam csókolomozni, ne csókolgasson már öreg, idegen embereket :D
Nem rég olvastam már erről egy fórumot, és ott sem értettem, hogy miért kell egy kisgyereket a "jó napot" -ra tanítani.
Nekem a csókolommal gyerekkoromban, kamaszkoromban, és most felnőttként sincs semmi bajom. Én nem látom emögött azt, hogy csókolgatnom kellene valakit. Egyszerűen csak egy köszönési szó. Én a kislányomnak így tanítom. De lehet, hogy csak azért olyan természetes nekem, mert falun ez egy megszokott kedves és közvetlenebb köszönési forma.
Én egy patikában dolgozom sok kisgyerek jön a szüleivel 10ből 8 sziát köszön... A 60éves kolleganőnek is. A szülő meg vigyorog hozzá, hogy ügyes. Na nekem meg ettől áll fel a hátamon a szőr. Nem tudom, manapság már nem tanítanak a gyerekeknek magázódást?!
Na most biztos lepontoznak. :D
Köszi a válaszokat, mindenki zöld kezet kapott :-).
Én csókolomot mondtam a 4 éves lánykámnak, de az ovis kis barátnője jó napot-ot mondott, hogy úgy kell köszönni, azóta ő is így köszön :-).
Azért kérdeztem, mert nekem is csókolomot tanítottak a szüleim, de úgy veszem észre, hogy a jó napot/estét tanítják inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!