Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 4 év körüli gyermeketeknek...

4 év körüli gyermeketeknek melyik köszönést tanítjátok, hogy a felnőtteknek köszönjön? Csókolom vagy jó napot?

Figyelt kérdés
2014. júl. 13. 14:55
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
73%
Csókolom.
2014. júl. 13. 15:00
 2/17 anonim ***** válasza:
30%

mindkettőt, de inkább Jó napot és Viszlát

ennek ellenére egyiket sem akarja használni :D

2014. júl. 13. 15:01
 3/17 anonim ***** válasza:
76%

csókolom.

gyerekről van szó, nem pedig egy középkorú emberről.

2014. júl. 13. 15:09
 4/17 anonim ***** válasza:
48%

miért? csak középkorú köszönhet illedelmesen

Az iskolában sem csókólommal üdvözlik a tanárt

2014. júl. 13. 15:23
 5/17 anonim ***** válasza:
74%

Csókolom. Bár ha csak annyit mondok neki, hogy köszönj, akkor azt mondja szia. Most próbálom tanítani neki a csókolomot.

A Viszlát-ot pedig magától leste el, nem sűrűn használja, de majd megzabálják a boltos nénik, mikor kifele jövet kiabál, hogy Viszlát! :)

2014. júl. 13. 15:31
 6/17 anonim ***** válasza:
46%

napszaknak megfelelő köszönést tanítok. jó napot, jó estét, jó reggelt... és viszlát. szépen használja is, de azért mindig odadugja a végére a sziát :)

én gyerekkoromban is utáltam csókolomozni, ne csókolgasson már öreg, idegen embereket :D

2014. júl. 13. 15:55
 7/17 anonim ***** válasza:
52%
Jó napot kívánok! (vagy reggelt, estét) A kisfiamnak ezt tanítottuk. Engem a hideg ráz az elnyújtott "csóóóókolóóóóóm" köszönéstől.
2014. júl. 13. 16:06
 8/17 anonim ***** válasza:
92%

Nem rég olvastam már erről egy fórumot, és ott sem értettem, hogy miért kell egy kisgyereket a "jó napot" -ra tanítani.

Nekem a csókolommal gyerekkoromban, kamaszkoromban, és most felnőttként sincs semmi bajom. Én nem látom emögött azt, hogy csókolgatnom kellene valakit. Egyszerűen csak egy köszönési szó. Én a kislányomnak így tanítom. De lehet, hogy csak azért olyan természetes nekem, mert falun ez egy megszokott kedves és közvetlenebb köszönési forma.

2014. júl. 13. 16:19
 9/17 anonim ***** válasza:
80%

Én egy patikában dolgozom sok kisgyerek jön a szüleivel 10ből 8 sziát köszön... A 60éves kolleganőnek is. A szülő meg vigyorog hozzá, hogy ügyes. Na nekem meg ettől áll fel a hátamon a szőr. Nem tudom, manapság már nem tanítanak a gyerekeknek magázódást?!

Na most biztos lepontoznak. :D

2014. júl. 13. 19:20
 10/17 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, mindenki zöld kezet kapott :-).

Én csókolomot mondtam a 4 éves lánykámnak, de az ovis kis barátnője jó napot-ot mondott, hogy úgy kell köszönni, azóta ő is így köszön :-).

Azért kérdeztem, mert nekem is csókolomot tanítottak a szüleim, de úgy veszem észre, hogy a jó napot/estét tanítják inkább.

2014. júl. 13. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!