4 év körüli gyermeketeknek melyik köszönést tanítjátok, hogy a felnőtteknek köszönjön? Csókolom vagy jó napot?
Nekem "jó napot kívánok"-ot tanítottak a szüleim, így nagyfiam is ezt használja.Mármint leginkább akkor,ha én szépen,érthetően így köszönök.És igyekszem mindig így köszönni.Ha nem figyel annyira,vagy kérem,hogy köszönjön,akkor sziát mond. Elköszönésnél meg "viszont látásra". A pici 1,5 éves és lelkesen "heló"-zik,igazából nem tudom honnan szedte,szerintem valamelyik rokontól.Aranyos,mindenki mosolyog mikor köszön,de azért majd igyekszem vele is átállni a normálisabb köszönésre,mikor nagyobb lesz.
Ja és nagyobbik fiam a 'viszont látásra' mellé még sokszor odateszi,hogy 'szép napot' :) ezt az apjától tanulta :D
Nem tanítok neki konkrétan semmilyen köszönési formát, egész jól utánozza azt amit mi mondunk, szóval elég ha figyelmeztetem, hogy köszönjön. Akinek én sziát köszönök, annak ő is (ezek az ismerősök, rokonok akiket lehet tegezni), akit magázok, azok általában ismeretlenek, velük szemben elég bizalmatlan, szóval olyankor inkább meg sem szólal, csak elköszönésnél a viszlát-ot szokta ismételni utánam.
A 2 éves húga lelkesen "sziasztok"-ozik akkor is, ha csak egyvalakitől kell elköszönni. :) :)
A csókolomtól engem is kiráz a hideg (kivéve, ha férfi mondja nőnek), tuti hogy nem fogom őket arra tanítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!