Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem tanítja egy anyuka...

Miért nem tanítja egy anyuka a gyerekét arra hogy nem szabad rongálni és szétütni tönkretenni mindent?

Figyelt kérdés

Ha egy gyerek nekivágja a falnak a kocsi ajtaját akkor nem lenne célszerű megpróbálni elmagyarázni neki hogy ezt miért nem szabad és hogy legközelebb vigyázzon rá? Ehelyett inkább meg kell simogatni a fejét?

Hát ha nekem gyerekem lenne és rongálna ok nélkül meg stb akkor legalább megpróbálnám elmagyarázni neki hogy mit csinált és miért nem lehet azt és hogy arra legközelebb vigyázni kell...vagy valami ilyesmi nem azt mondtam hogy meg kell ütni.

2015. márc. 28. 15:00
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
9%

én babám hatszázmilliomodjára szedi le a szárítót, mert neki az játék, 600 milliomodjára elmondtam, hogy ne tegye, ha már közelített is szóltam.

tudod 600 milliomod egy-re én már oda se nézek, mert komolyan csak magamat idegesítem.

2015. márc. 28. 15:07
 2/25 anonim ***** válasza:
100%
Biztosan vannak ilyen anyukák is, de én a magam, a férjem és a család nevében azt mondhatom, mi nagyon határozottan tanítgatjuk a gyermekeinknek az alapvető értékeket, amelyekbe beletartozik az is, hogy mind a saját, mind pedig más dolgaira vigyázni kell. Picik még a gyermekeink, úgyhogy napi szinten téma nálunk ez.
2015. márc. 28. 15:09
 3/25 A kérdező kommentje:
Első, bocsi bocsi 5 éves gyerekről van szó..nem olyan nagyon ici picá már szerintem hogy ne bírna alapvető dolgokat felfogni.
2015. márc. 28. 15:12
 4/25 anonim ***** válasza:
38%

"Hát ha nekem gyerekem lenne"

Ha gyereked lenne, akkor tudnád, hogy nagyon sokszor el kell neki mondani egy dolgot, mire felfogja és úgy is csinálja. Nagyon ritka az a gyerek még az 5 évesek között is, akire egyszer rászólnak és utána nem is csinálja.

2015. márc. 28. 15:50
 5/25 anonim ***** válasza:
77%
Lehet, hogy aznap már 400-szor elmagyarázták ugyanezt neki, fáradtak voltak, nem volt kedvük hozzá, stb. Nem kellene messzemenő következtetést levonni egy szituációból.
2015. márc. 28. 16:27
 6/25 anonim ***** válasza:
25%

"Hát ha nekem gyerekem lenne "

Na most hagyd abba.

2015. márc. 28. 16:27
 7/25 A kérdező kommentje:

Nem mondja el neki az anyja egyszer sem hogy ne állítsa a kocsi oldalába a csavarhúzót...de biztos aznap már 50x megtette és már unja tovább mondani neki.

Lehet hogy nincs gyerekem de gáz ilyenkor ezzel jönni, mintha csak valaki attól hogy anyuka az már mindenre indok. Ehhez szerintem nem kell szülőnek lennem hogy lássam hogy ez nem normális így.

Ha igazad meg engedheted magadnak hogy nyugodt légy ha meg nem akkor szintén.

2015. márc. 28. 16:42
 8/25 A kérdező kommentje:

"Ha gyereked lenne, akkor tudnád, hogy nagyon sokszor el kell neki mondani egy dolgot, mire felfogja és úgy is csinálja. Nagyon ritka az a gyerek még az 5 évesek között is, akire egyszer rászólnak és utána nem is csinálja."

Hát nem pont arról pofázok hogy szerencsétlen gyerek le van szarva és nem mondanak neki el semmit...így nem tudja mit lehet és mit nem? Nem a gyermek hibája ez. Mivel mégis honnan tudná? Ha mindent lehet neki? Az anyuka meg szó nélkül veszi elő a pénztárcát és fizeti ki a károkat amiket amiket a gyerek okozott?? És ez így teljesen rendben és fogjam be a pofám mert nem volt még gyerekem?

2015. márc. 28. 16:45
 9/25 anonim ***** válasza:
Most te az apuka vagy, aki végig ott van velük? Vagy a másik gyerek? Vagy ki az, aki egy család egész napját végig kíséri? Ha meg annyira közeli viszonyban vagytok, esetleg személyesen kellene megpróbálni okosnak lenni, nem?
2015. márc. 28. 16:47
 10/25 A kérdező kommentje:

Apám új barátnőjének az 5 éves kisfiáról van szó.

Én nem vagyok még apuka.

2015. márc. 28. 16:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!