Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem tanítja egy anyuka...

Miért nem tanítja egy anyuka a gyerekét arra hogy nem szabad rongálni és szétütni tönkretenni mindent?

Figyelt kérdés

Ha egy gyerek nekivágja a falnak a kocsi ajtaját akkor nem lenne célszerű megpróbálni elmagyarázni neki hogy ezt miért nem szabad és hogy legközelebb vigyázzon rá? Ehelyett inkább meg kell simogatni a fejét?

Hát ha nekem gyerekem lenne és rongálna ok nélkül meg stb akkor legalább megpróbálnám elmagyarázni neki hogy mit csinált és miért nem lehet azt és hogy arra legközelebb vigyázni kell...vagy valami ilyesmi nem azt mondtam hogy meg kell ütni.

2015. márc. 28. 15:00
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Nem akarok beleszólni mások nevelési(vagy inkább nem nevelési) szokásaiba. Ezért is kérdeztem meg itt hogy ilyenkor mit lehet tenni, mert ez nyilván valóan nem normális dolog.
2015. márc. 28. 16:51
 12/25 anonim ***** válasza:
75%

Kezdem azzal, hogy én még olyat nem láttam, hogy a gyerek direkt rosszat tett, anyuka meg megsimogatta a fejét, pedig láttam már ezt-azt. De olyat se láttam még, amit a köv. kommentedben írtál, hogy csavarhúzóval szurkálná a kocsit, anyuka meg simán fizetné a kárt. Szerintem erősen túlzol, mert pl. mi a vihart keres egy 5 évesnél csavarhúzó?!

Azért néhány dolgot leírnék neked:

1. Vannak nyugisabb, szófogadóbb gyerekek, vannak, akikkel otthon szalad csak el a ló, és vannak örökmozgók. Nem feltétlenül nevelés kérdése ez.

2. Amíg nincs gyereked, ne is próbáld megérteni, hogyan működnek. Majd ha lesz, rájössz, hogy nem tudsz elégszer elmondani egy dolgot, mire megtanulja, hogy mit szabad és mit nem. És rengetegszer meglepődsz majd, hogyan juthatott ekkora marhaság a gyerek eszébe.

3. Nem kell mindenért lecseszni a gyereket. Nálunk pl. ha a héten harmadszor ejti el a tányérját, poharát, egyszerűen azért mert szeles és egy kicsit ügyetlen, az első szavam az, hogy "Nincsen semmi baj, kicsim!" Ha mindennel stresszeled, csak rosszabb a helyzet.

2015. márc. 28. 17:13
 13/25 A kérdező kommentje:
Nem csak kitalálom és az is igaz hogy a gyerek irányítja az anyját, akármit megtehet nem arról van szó hogy "mondogatja neki de még nem tanulta meg" egyszerűen mintha mi sem történt volna annyit mond nekem hogy bocsi, majd rendezem a károdat a gyerek pedig kapja a csokit. Tehát egy szóval sem mondja el neki hogy ezt miért nem szabad csinálni, és legközelebb ha lehet akkor ne csináljon ilyet. Hogy, hogy jut csavarhúzóhoz? Hát kimegy a garázsba és kiveszi a szerszámos ládából..de én ugye nem szólhatok neki mert nem volt még gyerekem és elzárni sem tudom tőle jobban mint amennyire ott van mert akkor keres más szerszámot, képtelenség hermetikusan mindent elzárni előle ha akar akkor rongál és kész. Anyuka meg dicséri. És nem túlzok.
2015. márc. 28. 17:24
 14/25 A kérdező kommentje:
De én max köszönök a gyereknek meg adok neki kakaót, de a többi dologot az anyukának kéne csinálni a gyerekkel vagy most azért is én vagyok a hibás?
2015. márc. 28. 17:25
 15/25 anonim ***** válasza:
Továbbra is hitetlenkedem.... De ha te mondod, biztos úgy van:-)
2015. márc. 28. 17:26
 16/25 A kérdező kommentje:

:)))) Akkor biztos hazudok, de mi oka lenne egy 21 éves srácnak gyakorin a gyerek vállalás/kisgyerekek topikban trollkodnia?? Akkor már érdekesebb helyre is mehetnek.

Annyit kérdezek hogy normális e hogy az anyuka nem foglalkozik a gyerekkel, semmiért az ég világon nem szól rá, vandál a gyerek vagy sem?

2015. márc. 28. 17:28
 17/25 A kérdező kommentje:
És hogy mit lehet ilyenkor csinálni?
2015. márc. 28. 17:30
 18/25 anonim ***** válasza:

Bocs hogy ezt írom, de egy 21 egy éves srác akaratán kívül is sarkíthat. Készséggel elhiszem, hogy vannak náluk hiányosságok. De valahogy nem tudom elképzelni, hogy egy 5 éves gyerek bemegy a garázsba, elvesz egy csavarhúzót, megszurkálja vele valaki kocsiját, anyuka mosolyogva fizet, a gyerek meg csokit kap. Ilyen egyszerűen nincs!

Hogy mit tehetsz egy ilyen gyerekkel. Leginkább semmit, hiszen nem vagy vele állandóan. Max. ha együtt vagytok, találj ki neki valami veled közös elfoglaltságot, mert az ennyi idős kölykök imádnak együtt lógni a nagyokkal.

Közben akár csinálhatsz vele szituációs gyakorlatokat is, és észrevétlenül nevelheted.

2015. márc. 28. 17:38
 19/25 anonim ***** válasza:

Szerintem igaza van a kérdezőnek. Én is sokszor elhűlve hallgatom, ahogy az ismerőseim mosolyogva (szinte büszkén) mesélik, hogy épp mi mindent tett tönkre a kisgyerekük (volt már laptop, lcd tv képernyője stb). A legjobban akkor húztam fel a szemöldököm, amikor részt vettünk egy nyereményjátékon facebookon, és sikerült megnyerni kislányom egyik kedvenc játékából egy db-ot. Ez egy elég drága gyűjthető játék, sokfajta van már neki, nagyon vigyáz rá. Erre egy anyuka kommentelte, hogy milyen igazságtalanság hogy a 2 éves gyereke százával teszi tönkre ezeket a játékokat, állandóan veheti neki az újakat, és még csak nem is nyertek.

Ha az én lányom "százával" tenné tönkre, akkor nem vennék neki és kész (mondjuk elég strapabíró, nem olyan könnyű tönkretenni ezt a játékot).

Az én lányom 4 éves, de már gyerekkora óta meg van nevelve, ilyesmi elő se fordulhatna hogy bármit szándékosan tönkretesz, megjegyzem még véletlenül se. Van két unokatesója, akik hasonló korúak és ha hozzánk jönnek látogatóba tuti, hogy fél órán belül valami eltörik. :-(

2015. márc. 28. 18:02
 20/25 A kérdező kommentje:
Nem sarkítok, így volt amit írtam. Előző nekem nem azzal van a bajom hogy megteszi amit tesz, mert nem érdekel egyrészt nem az én károm másrészt úgyis kicseréli/megjavíttatja az anyuka, hanem az hogy nem is próbálja neki el magyarázni hogy miért nem firkáljuk össze a falat, miért nem böködünk szét mindent hegyes tárgyakkal, miért nem törjük el a frissen ültetett fa ágait, miért nem szabad erőből nekivágni a kocsi ajtaját a falnak ha túl közel van. Ha nem mondja el neki akkor honnan fogja tudni?
2015. márc. 28. 18:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!