Aki szerint a nő dolga a házimunka, az a fiának is ezt tanítja?
Nagyon sok helyen látom, tapasztalom, meg olvasom itt, az oldalon is, hogy sok esetben még a klasszikus felállás van, azaz a nő végzi teljes egészében a házimunkát. (Akkor is, ha ő is dolgozik).
Nagyon kíváncsi lennék, hogy ebben az esetben ezek az anyukák a fiukat is erre a szemléletre nevelik? Tehát neki nem kell pakolnia, később besegítenie a házimunkába? Hiszen ő is pasi, még ha kicsi is. Vagy neki kell, de apának nem? Ezt hogy tudjátok megmagyarázni neki? Kicsit bonyolítva, ahol tesó is van, és ő lány, akkor az egyik gyereknek be kell segítenie, de a lánynak nem?
Mennyire nevelitek be a gyerekbe ugyanezt a hozzáállást? Ha nem nevelitek, pedig így éltek, akkor nem fura, hogy a férj nem csinál semmit, de a gyerek igen? Ha nem, úgy mi van az elvekkel, hogy ez a "nő dolga, nem a férfié?"
Előre is köszönöm a válaszokat!
*de a másiknak nem?
**Ha igen, úgy mi van az elvekkel?
Utolsó, szóval mondjuk 25 éves koráig semmi dolga otthon? Vagy 18 évesen kirakod? Érdekelne, mikor akarod rendszerre nevelni. :) Ha túlságosan óvod, egy önállótlan balféket nevelsz.
Bocsi az offért, nálunk az az elv dívik, hogy ha ott élsz, tehát ott koszolsz, akkor alapvető dolog, hogy te is takarítasz. Ez nem "segítség", ahogy sok férfi nevezi.
23N
Ez nem régimódi gondolkodás. Simán a nő hozzászoktatja a férfit,hogy semmit ne csináljon,mert kedveskedni akar és jaj drágám,majd én. Ez szépen megszokás lesz,jön a gyerek és a férfi ugyanúgy nem fog semmit csinálni. Aztán jött a szomorkodás itt,miért nem segít a férjem semmit. Átéltem első gyerekkel... Nem is maradtam mellette. Na jelenlegi párom,hamarosan férjem,ő mindent megcsinál és kérnem se kell,sőt a két gyerekkel is bármikor elvan.
Szerintem a nők a gyerekeket bevonják mindenbe és pont arra tanítják segitsen,mert tudják milyen rossz nekik,hogy a párjuk nem segít.
Apósom tipikus az a férfi akinek még az ebédet is ki kell szedni stb...
Érdekes h a férjem nem ilyen, sőt a bátyja se.
Nekem nagyon furcsa volt először mert még sehol máshol nem tapasztaltam ezt a fajta " kiszolgálás"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!