Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Aki szerint a nő dolga a...

Aki szerint a nő dolga a házimunka, az a fiának is ezt tanítja?

Figyelt kérdés

Nagyon sok helyen látom, tapasztalom, meg olvasom itt, az oldalon is, hogy sok esetben még a klasszikus felállás van, azaz a nő végzi teljes egészében a házimunkát. (Akkor is, ha ő is dolgozik).

Nagyon kíváncsi lennék, hogy ebben az esetben ezek az anyukák a fiukat is erre a szemléletre nevelik? Tehát neki nem kell pakolnia, később besegítenie a házimunkába? Hiszen ő is pasi, még ha kicsi is. Vagy neki kell, de apának nem? Ezt hogy tudjátok megmagyarázni neki? Kicsit bonyolítva, ahol tesó is van, és ő lány, akkor az egyik gyereknek be kell segítenie, de a lánynak nem?

Mennyire nevelitek be a gyerekbe ugyanezt a hozzáállást? Ha nem nevelitek, pedig így éltek, akkor nem fura, hogy a férj nem csinál semmit, de a gyerek igen? Ha nem, úgy mi van az elvekkel, hogy ez a "nő dolga, nem a férfié?"

Előre is köszönöm a válaszokat!

2016. dec. 27. 01:12
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:

*de a másiknak nem?

**Ha igen, úgy mi van az elvekkel?

2016. dec. 27. 01:14
 2/12 anonim ***** válasza:
13%
Nálunk nem így van. Mindig az csinálja akinek ideje van rá (a mosást, teregetést kivéve az az enyém) de a gyereknek nem dolga a házimunka nemtől függetlenül. Majd ha saját háztartása lesz szenved vele eleget.
2016. dec. 27. 01:22
 3/12 anonim ***** válasza:
77%

Utolsó, szóval mondjuk 25 éves koráig semmi dolga otthon? Vagy 18 évesen kirakod? Érdekelne, mikor akarod rendszerre nevelni. :) Ha túlságosan óvod, egy önállótlan balféket nevelsz.

Bocsi az offért, nálunk az az elv dívik, hogy ha ott élsz, tehát ott koszolsz, akkor alapvető dolog, hogy te is takarítasz. Ez nem "segítség", ahogy sok férfi nevezi.

23N

2016. dec. 27. 01:32
 4/12 anonim ***** válasza:
75%
Sajnos akik tényleg ilyen régi módiak belenevelik kőkeményen a gyerekeikbe is ezt a gondolkodás módot. Pedig a 21.századba igenis csinálja meg a férfi is meg a nő is ugyan azt a házi munkát.
2016. dec. 27. 01:48
 5/12 anonim ***** válasza:
80%

Ez nem régimódi gondolkodás. Simán a nő hozzászoktatja a férfit,hogy semmit ne csináljon,mert kedveskedni akar és jaj drágám,majd én. Ez szépen megszokás lesz,jön a gyerek és a férfi ugyanúgy nem fog semmit csinálni. Aztán jött a szomorkodás itt,miért nem segít a férjem semmit. Átéltem első gyerekkel... Nem is maradtam mellette. Na jelenlegi párom,hamarosan férjem,ő mindent megcsinál és kérnem se kell,sőt a két gyerekkel is bármikor elvan.

Szerintem a nők a gyerekeket bevonják mindenbe és pont arra tanítják segitsen,mert tudják milyen rossz nekik,hogy a párjuk nem segít.

2016. dec. 27. 06:22
 6/12 anonim ***** válasza:
40%
Nálunk én vagyok a házimunka felelős (nő), párom csak havonta 1-2 alkalommal főz. Csak annyi a dolga itthon hogy saját maga után elpakoljon és a gyerekekkel játsszon. A kicsit az esetek többségében ő fürdeti. Van fiam és lányom is. Mindkettő arra van nevelve hogy saját maga után hagyjon rendet, nem arra kell gondolni hogy mosogassa el maga után a tányért, mert ha mindenki azt tenné rengeteg vizet pocsékolnánk. Más dolgokra gondolok. Ha nagyobbak lesznek a lányomat igyekszem majd bevonni a főzés, mosás, takarítás rejtelmeibe de a fiamat csak akkor ha magától jön, mert érdekli. Szóval nálunk még ha rugalmasan is, de mégis csak a klasszikus felállás van és szerintem jól is van ez így.
2016. dec. 27. 06:24
 7/12 anonim ***** válasza:
76%
Nekem a férjem kicsi korától arra lett nevelve, hogy részt vegyen a házimunkában. Főiskolás korában egyedül ért, így nem derogál neki porszívózni, főzni, sőt wct pucolni sem. Mindketten dolgozunk, így férjem gyakrabban főz, neki kötött a munkaideje, azaz délután pontban 4kor leteszi a tollat és jön haza. Nekem nincs munkaidőm, mindog máskor jutok haza. Szóval a házimunka megosztott, mindog az csinálja, akinek van ideje. Fiunk is lányunk is arra van nevelve, hogy igényes legyen a környezetére. Ha pl nem vonnam be a fiamat a takarításba/főzésbe, akkor mi történne vele ha egyedül maradna? Pl én meghalok, felesége sem lesz, vagy ne adj isten meghal, akkor ki fog neki segíteni? Senki. Nem szeretném, ha majd ott állna éhesen egy koszos, mocskos házban, büdös ruhában, aztán mutogassanak majd rá, hogy ott a büdös ember...ilyenekbe is bele kell gondolni, volt ilyen a környezetemben. Az érdekessége az, hogy a fiam pici korától szeretett segíteni a főzésben, a lányomat sokáig nem érdekelte.
2016. dec. 27. 09:31
 8/12 anonim ***** válasza:
71%
Lányom is, fiam is pakol, porszívózik, segít. Ennek ellenére a házimunka nagy része nálunk az enyém, mivel sokkal több időt töltök itthon, mint a férjem, dolgozom én is. Nem szexista okból, hanem praktikus okból van így, a gyerekek tökéletesen értik, nem gondolják, hogy csak a nő dolga.
2016. dec. 27. 11:04
 9/12 anonim ***** válasza:
23%
Nekem sem kellett otthon házimunkát végeznem ez nem a gyerek dolga és még is el tudok vezetni egy háztartást.
2016. dec. 27. 11:51
 10/12 anonim ***** válasza:
82%

Apósom tipikus az a férfi akinek még az ebédet is ki kell szedni stb...

Érdekes h a férjem nem ilyen, sőt a bátyja se.

Nekem nagyon furcsa volt először mert még sehol máshol nem tapasztaltam ezt a fajta " kiszolgálás"

2016. dec. 27. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!