Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Megsértődnétek, ha valaki ezt...

Megsértődnétek, ha valaki ezt mondaná a gyereketekről? Túl erős volt?

Figyelt kérdés

Van egy közelebbi rokonunk, és a kislánya 8 éves. De nagyon éretlen, és neveletlen is. Mindenhol kiabál, feltűnősködik, illetlenül viselkedik és nem az a kategória, amikor egy kisgyerek még jópofa, aranyos. Hanem az a fajta, akit az ember mihamarabb lerázna.

Viszont bármikor találkozunk, azzal jön, hogy vigyem el ide-oda, jöhessen el hozzánk, jöhessen velem kutyát sétáltatni, vagy bárhová. Eddig kitértem ezek alól, de most ugye itt a nyár, és túl sok kötelező elfoglaltságom tényleg nincsen. Ráadásul a féltestvérem 6 éves, őt téyleg elviszem ebédelni, sütizni, programozni, mert tud viselkedni, meg lehet vele jelenni bárhol, nem kell fognom a fejem, hogy "úristen, de ciki"... A rokon kisgyerek folyton kinőtt cuccokban van, leginkább melegítőben, vagy valami flitteres/tüll ruhacsodában, amit más gyerekre farsangkor adnak rá. Tegnap is találkoztunk, kezdődött megint a hiszti, hogy haza akar jönni velem és majd este vigyem vissza. Az anyja is elkezdte mondani, hogy na, menjek már el vele valamerre 1-2 órára. Erre betelt a pohár, és mondtam, hogy amíg a gyerek így viselkedik, meg ilyen ruhákban van, nem szívesen viszem sehová. Jött az értetlenkedés, hogy mert mi a baj vele, én pedig elmondtam, hogy iskolás már, de az óvodás húgommal egyszerűbb bárhová menni, mert tud viselkedni és nem is úgy néz ki, mint aki éppen most ébredt fel, normálisan fel van öltöztetve. Megsértődtek, hogy én mennyire kényes vagyok, és hogy a gyerekükkel nincsen semmi gond, egyszerűen csak életvidámabb, mint a bamba (!) testvérem, meg nekik nem az a fontos, milyen ruhák lógnak a szekrényben... Én sem azt mondom, hogy Gucci-ban kell járatni a gyereket, de ha már programozni akarnak, ne kinőtt nadrágban, meg csupa kosz cipőben tegyék.

2018. júl. 15. 15:46
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
13%

"Elég messzemenő következtetés, meg az is, hogy én majd 40 évesen úgy fogok kinézni, hogy ne lehessen velem bárhol megjelenni."

Még mindig nem annyira, mint a te véleményed a gyerek neveléséről. Egyébként pont azért, mert némileg több élettapasztalatom van, mint neked, elhiheted, hogy a fagyi igen sokszor visszanyal.:-) Valljuk be, te meg is érdemled erre a szövegre, amit ideírtál.

2018. júl. 15. 17:29
 12/26 anonim ***** válasza:
29%
Nyilván megsértödnék, sőt nem is nagyon állnék veled szóba többet. Bunkó voltál, szerintem érdemesebb lett volna diplomatikusabb választ adnod és nem az arcukba dobnod az igazi véleményedet. Ha kulturáltan válaszolsz, akkor sem kényszeríthetnek arra, hogy el kelljen vinned valahova a kislányt.
2018. júl. 15. 17:46
 13/26 anonim ***** válasza:
84%

Őszintén szólva szerintem minden szülő megsértődne ezen, mert legtöbben elfogultak vagyunk a gyerekeinkkel szemben, és hát marha kellemetlen is egy ilyen szitu.

A ruhát emlegetni hülyeség volt, ha a szülők ezt nem látják maguktól, akkor ez van, csak fölöslegesen megbántod őket.

Azt viszont megértem, hogy ha anyuka tukmálta rád a gyereket, már nem tudtál jobbat kitalálni, és inkább megmondtad, hogy nem tud viselkedni, ezért nem szívesen viszed. Mondom, a sértődést is értem, kb mindenki megsértődne, de tőled is jogos, nem kötelességed pesztrálni, ne tukmálják rád, ha nem viszed magadtól.

Amúgy ha tényleg így viselkedik, teljesen meg tudlak érteni, a 3 éves lányom sokkal normálisabb bárhol, egy 8 évestől én is elvárnám azért, hogy ne ezen a szinten legyen. Azért ne csináljunk már úgy, mintha tök normális lenne, hogy egy iskolás gyerek mindenhol raplizik.

2018. júl. 15. 17:52
 14/26 anonim ***** válasza:
88%
En sem vinnék ilyen gyereket, igazad van. Kínlódjon vele az anyja vagy az apja, az ő nevelésük.
2018. júl. 15. 17:58
 15/26 anonim ***** válasza:
64%

10!

Az ADHD-nak is van több szintje. Egy enyhen figyelemzavaros gyerekkel sokkal egyszerűbb, mint egy súlyos esettel. Az unokaöcsém 22 évesen is rendszeresen gyógyszert szed, de emellett is túlmozgásos és időnként bizony tud ő is cikin viselkedni. Két öccse van, egyiknek sincs ilyen problémája, úgyhogy egyértelműen nem nevelési hiba

2018. júl. 15. 18:23
 16/26 anonim ***** válasza:
34%
A ruhákat kár volt emlegetni, de ezen túl igazad van. Én a helyedben azon akadtam volna ki, hogy ingyen bébiszitternek néznek. Ha mégis néha bevállalod szívességből, akkor elvárható, hogy a gyerek tudjon viselkedni, vagy legalább rászólásra változtatni a viselkedésén. De a leírás alapján nagyon neveletlen, szerintem nem volt hiba, hogy ezt elmondtad a szülőnek is, kérdés, hogy milyen hangnemben. Amúgy az ő részéről meg az volt sértés, hogy bambának nevezte a húgodat. Próbáld meg elkerülni őket.
2018. júl. 15. 20:25
 17/26 anonim ***** válasza:
52%

Nem értem az olyan szülőket, akik önmaguk öltözködésére nagyon is odafigyelnek, bezzeg a gyerekükre olyan ruhát adnak rá mint egy felmosórongy.

Szerintem jól tetted, hogy beszóltál az anyjának, a gyerek érdekében! Hátha egy kicsit magába száll és elgondolkodik rajta amit mondtál.

Egyénként anyuka is érzi hogy gáz van, ezért is passzolná le azt a kislányt, mert már nem bír vele.

2018. júl. 15. 21:11
 18/26 anonim ***** válasza:
70%
Jól tetted, hogy megmondtad. De hát persze hogy megsértődtek. Hisz, ha egyet értenének veled akkor már rég tettek valamit az úgy érdekében. Ami a ruhát illeti.. Elhiszem, hogy van aki nem engedheti meg magának, hogy mindig új ruhákat kapjon a gyerek. Viszont! Nálunk is "nyaraltak rokon gyerekek", és az anyjuk hagyta hogy a kegelnyűdtebb ruhákat tegyék el. Szerintem egy 8 éves ne egyedül pakolja össze a cuccát egy hétre. Sokszor a gyereknek meg van, hogy miket szeret, de szerintem a szülő dolga odaifgyelni, hogy ne úgy jöjjön ki az utcára mint egy utcagyerek. Ha anyagilag úgy álltak volna, akkor természetesen nem szólok semmit. De nem, hogy telt volna rá de lusták pl a gyerekkel vásárolni, tele volt a kislány szekrénye szebbnél szebb cuccokkal. Mi meg egtünk a strandon, hogy lesik a fürdőriha a kisgyerekről. Mondjuk ők legalább jól viselkednek.
2018. júl. 16. 08:09
 19/26 anonim ***** válasza:
63%
1# nem azt mondta a kérdező, hogy étterembe akarja vinni, csak azt, hogy a húga fiatalabb mégis tud ott is viselkedni. Nem kell felnőtt módjára, hsoz gyerek, de akkor is viselkedni kell, vagyis kéne, egy 8 éves gyereknek.
2018. júl. 16. 08:14
 20/26 anonim ***** válasza:
64%
3# ez azert nem teljesen így működik szerintem. Nálunk is nyaraltak rokon kislányok és baromi kellemetlen volt úgy elmenni velük bárhova, hogy nem megfelelő ruhákat hoztak. Nem vagyok sznob de olyan felsőt, ahol a kivágás majdnem a hasa közepéig ért mert nem nőtt bele... Vagy a fürdőruha lógott rajta és állandóan lecsúszott. Persze ilyenkor nem tudják akik látják, hogy nem én vagyok az anyja...
2018. júl. 16. 08:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!